Dodaj do ulubionych

jaka tańsza karma?

23.05.13, 21:30
Jaką wybrać? Niestety i mnie dopadł kryzys finansowy i nie mogę sobie pozwolić na kupno obu kotom RC sad. A ponieważ Ciciek, ze względu na struwity i kamienie, musi być na specjalnej karmie, to muszę kupować dla Kleofasa coś znacznie tańszego. Myślałam o purinie pro plan czy lepszy zwykły whiskas? Kupuję w krakvecie.
Obserwuj wątek
    • mary_ann Re: jaka tańsza karma? 24.05.13, 11:18
      No, whiskas to tylko jak inaczej się nie da, IMHO.

Purina Pro Plan(jakaś dla kastratów/moczowców) wydaje się chyba rozsądnym wyborem:

Porównaj jeszcze stosunek skład/cena takich:

- PerfectFit ProSterile z Rossmanna i hipermarketów (moja kotka b. ładnie jadła, bezdomniaki też)
      www.perfectfit.pl/strona/Produkty-Pro-Sterile.aspx

- Sanabelle "Urinary" (nie testowałam, ale mojej kotce ładnie "wchodzą" różne karmy z tej serii, nawet, o dziwo, "No grain" - ogólnie oceny smakowitości Sanabelle są na stronach wszystkich sklepów wysokie)

www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_sucha/bosch_sanabelle/adult/98387
      - z tanich, a z dobrym składem kojarzę jeszcze bezzbożowy Taste of the Wild (lepszych firm są droższe), choć moja Esterka ją totalnie zlewa ("woli "No grain" Sanabelle), no i nie jest to karma typowo na problemy moczowe...

Przegląd TotW (niestety w Zooplusie nie ma małych opakowań testowych tej karmy, a warto najpierw spróbować, czy kot będzie jadł):

www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_sucha/taste_of_the_wild
    • mary_ann aaa, nie umiem czytać... 24.05.13, 11:22
      AAA, głupia ja, głupia źle przeczytałam Twój post, masz kota na zwykłej karmie.

To proponowałabym inne karmy, ale tych samych firm. Poprzeglądaj.
      Szczególnie PerfectFit ma dobrą cenę.
    • mary_ann PerfectFit - ceny 24.05.13, 11:35
      www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_sucha/perfect_fit
      Nie jest to rewelacja, ale skład do przeżycia, a na pewno tanio
    • annb Re: jaka tańsza karma? 24.05.13, 11:45
      sprawdz brita
      www.pl.brit-petfood.com/karmy-dla-kotow

Ostatnio kupilam 1, 5 kg brit adult chicken za 19,90

• zwiatrem Re: jaka tańsza karma? 24.05.13, 13:50
      Moja wymiotowała po wszystkim co nie było Profilum, które przestali produkować (włącznie z karmą RC dla wrażliwców).
      Zostałam namówiona do Chicopee i Brekkies. Chicopee jakoś szybko zniknęło ze stałej sprzedaży, więc znowu musiałam próbować i teraz tylko Brekkies.
      Cena ok, kot nie wymiotuje.
      W "mojej" zoologii Brekkies z rybką na wagę 8,5 zł/kg, reszta smaków 10-11.50zł/kg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka