biedroneczka47 23.07.13, 17:19 Czy tylko ja jakaś dziwna jestem? Wymyślam zdrobnienia bez końca i one tak ewoluują, że aż wstyd przy ludziach. Np. Cipuśnik. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zew-is Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 23.07.13, 17:33 U mnie dominuje Pimpuś Dratewka Odpowiedz Link
daslicht Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 23.07.13, 17:38 Fedora jest u mnie za krótko, za to Gryzelda ma mnóstwo zdrobnień i ksywek. Są to: Zelda, Zeldzia, Zeldzi, Zeldzion, Zeldolot, Burica, Buriczka. Fifi na pewno też się niedługo czegoś dorobi. Odpowiedz Link
rapuntzel Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 23.07.13, 18:33 Różyczka na ogół jest Groszkiem Odpowiedz Link
biedroneczka47 Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 23.07.13, 19:27 Zeldolot rewelacja Pusia najczęściej jest Ciuciublunią albo Pipusecką. Młody ma sporo nazw ale żadna na razie nie dominuje. (nie licząc Byniu, Byniuś, Byniuśnik itp) A, Źbysieciek jeszcze się zdarza i powtarza. Odpowiedz Link
pi.asia Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 23.07.13, 20:05 Pytanie za 100 punktów: jak można zdrobnić Grzdyla? Nigdy nie zgadniecie: Nabadylusiek. (Grzdylu Dylu dylu na badylu) Odpowiedz Link
kadanka Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 23.07.13, 20:26 moja siostra ma 2 koty: jeden imieniem Tygrysek, drugi ma w ksiazeczce napisane Feluś ale na codzien jest kotem wielu imion- Felisław, Pupu, Pupek, Pumpolina, Ciastek (bo ciastkuje lapkami), Coco (to po obejrzeniu filmu o Coco Chanel), Magnifique . a biedny Tygrys jest tylko Tygrysem, ewentualnie jak jest grzeczny, to Tygryńciem. Odpowiedz Link
lysy-jack Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 23.07.13, 20:43 Dzidka - wiadomo - Dzidzia oraz często przeze mnie zwana Gruchotkiem Odpowiedz Link
thelma333.3 Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 23.07.13, 21:21 hehe, mam tak samo u mnie prym wiodą 'pupusie' i 'bubasie' nie wiem skąd mi się to wzięło Odpowiedz Link
kwintesencja_patologii Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 23.07.13, 21:22 Frytka jest Frytusią, Frytunią, cici, ciciunią, ciciulinką, ciciuchną, kiciulką... Odpowiedz Link
niutaki Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 23.07.13, 22:18 Maja maja, Ryszard jest nazywany: Rikardo Kaka, Riko, Owczarek, Myszka, Kura_Na_Patiku, Mamutowa Stoba, Mandaryn, Francuski piesek, Piszczalka: Piki, Foka, Oble, Cygaro, Nina, Gracja, Kasztanisko, Chrupek: Pan Patyczek, Obrzygulec, Kaprawe oczko, Parchaty kotek. Na pewno wiele imion zapomnialam, bo to ewoluuje i wciaz powstaja nowe Odpowiedz Link
dorotakatarzyna Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 24.07.13, 01:12 Moje zwierzaki wręcz odwrotnie - wymyślamy spoważnienia dla imion. I tak pies Toffi zwany jest Tofideusz Sympaticus. Pies Bryś (ratlerkopodobny kundelek) to Bryczysław Tymoteusz Wasylij. Kotka perska miała zwać się Jasmina Cleopatra, ale wyszła z niej Pusia - zwana Pusiaczkiem, Pusikotem lub Puśkunem. Mamy też trikolorkę Marcysię, nazywaną Cysią, i kota Kilera, który miał być Maurycym. I tak wystarczy zawołać "koty!", żeby przy misce pojawiła się cała piątka Odpowiedz Link
biedroneczka47 Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 25.07.13, 23:00 moja córka mówi na Bysia Bynisław Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 24.07.13, 01:20 Kicia.Yoda jest Kicia od zawsze, czasami malpa zielona, ostatnio warczykotem. Bywa bablem, a nawet wariatka Luk od jakiegos czasu stal sie Grubsonem, Leia zmienia imie na Miki, a Padme staje sie Kluska i bywa mamuska. Odpowiedz Link
aniak68 Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 24.07.13, 13:02 Dasza jest Daszką, Daszeńką,Tusiakiem, Marudkiem,Męczybułą ,Bułą i w wykonaniu mojej Teściowej Cipulką i Cipuchną Bóg jeden raczy wiedzieć dlaczego Odpowiedz Link
andy3458 Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 24.07.13, 17:55 Kicia, Kitka, Kiciulka, Mrymrasek, Kituś, Pieszczocha, a jak coś przeskrobie to ... Sierściuch wredny. Odpowiedz Link
hanka20074 Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 24.07.13, 21:02 Obecne futerko to :Inka świnka, kundel bury, cycunia, tygrysek,pimpulinka,mufinka kiedy była z nami Melcia to była nazywana: melunia. meme, mufi mufi,słoneczko ale juz jej nie ma Odpowiedz Link
dzedlajga Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 24.07.13, 21:33 Benek wprawdzie nie jest kotem ale niech tam... Jego prawdziwe imię brzmi Beniamin, a imiona użytkowe to: Benek, Benuś, Beniszcze, Benunio, Benusiek. Ktoś go nazywał Benedyktem a ktoś innym Benisławem. Poza tym bywa Snifferem (to od tego, że ciągle węszy). Tiger był zwany Tigi, Tiguś, Tigerski, Tigunio. Za to najlepszą ksywkę miała Kota. Kiedyś oglądałam taki głupi film o facecie, który zamiast obserwować dzikie plemiona i robić reportaże, przepuścił pieniądze i lenił się. Jak przyszedł czas rozliczenia się wymyślił, że jego rodzina zagra role dzikusów w filmie o plemieniu Szelmikedmu. I tak Kota zyskała piękne, nowe i jakże oryginalne imię. Odpowiedz Link
lisek.chytrusek Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 24.07.13, 22:20 Nie, jesteś całkiem normalna U nas jest: Kicia - Kocia, Ciocia, Pantera, Pancia, Diablica, Czarna. Mizia - Miśka, Miećka, Rudzielec, Tygrys, Pręgus, Miziolda. Tola (pies) - Tośka, Psiola, Krejzolka, Wieśniara, Wariatka, Fafik. I mnóstwo innych... Odpowiedz Link
karple Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 25.07.13, 09:48 Biedroneczko- jesteś normalną zdrową kociarą U mnie wyglada to mniej więcej tak: Maja: Majucha, Majeczka, Czerna, Diablica, Majtek, Osz Ty diable jeden hi hi hi i wiele innych Nelka: Nela, Niulka, Nellicja, Niuśka, Sierściuch i najpopularniejsze: o żesz ty cholero jedna Odpowiedz Link
triismegistos Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 25.07.13, 12:07 Najukochańsza kota mojej mamy: królewna, małpiszon, cholera, kaktus, wstręciucha. Tak, naprawdę jest najukochańsza. Odpowiedz Link
miriam_73 Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 25.07.13, 13:24 Absolutnie nie odstajesz od normy Odpowiedz Link
pi.asia Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 25.07.13, 18:28 Tutaj ujawniają się inne nieodstające od normy kociary i jeden nieodstający od normy kociarz imiona i imionka Odpowiedz Link
niutaki Pi.asiu 26.07.13, 10:06 zajrzalam do tego watku i ja tez tam sie wpisywalam, dzieki fajnie sobie tak poczytac swoje stare wpisy Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 25.07.13, 22:53 Kotecek. Kocisko. Kociej. Kociasty. Kotozwierz. Zwirz. Kocio Pierzaczek. Moje-śliczne-puszyste. A od imienia - George - bywa nazywany Jureczkiem. Odpowiedz Link
biedroneczka47 Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 26.07.13, 19:41 No to się przyznam. Tylko nie wiem, czy wszystko pamiętam. Pusia, Pusienia, Punieciek, Punieniaś, Ciuciublunia, Bluciunia, Blubla, Ciublunia najciublniejsza z ciublnych, Pipi, Pipunia, Pipusecka (a ostatnio jak buczała na Zbysia to była Zgaga) Bynio, Bysio, Zbysio, Byniu, Bynieciec, Źbysieciek, Ciuciu, Cipuśnik, Ciublnik, Cipuśnik-Bublnik, Oklutny mały kotek, Ociupinnik. I w ogóle koty siom bzidkie i oklutne i nie kocham wciale ani tlochę. I mały nie jest mały tylko ociupinny. U moich rodziców był kot imieniem Futrusiunia Idiotyczna. Jestem obciążona genetycznie Ale z drugiej strony słów czasem brakuje żeby wyrazić miłość do tych naszych skarbów. W ogóle niesamowite jaka kreatywność jest wśród ludzi kochających swoje zwierzaczki Odpowiedz Link
daslicht Re: Czy wasze koty też mają 500 imion ? 30.07.13, 17:38 Na Fedorę mówię czasem Miaukinia, natomiast oba moje stwory to Włochate Szatany. Odpowiedz Link