Dodaj do ulubionych

Odmłodzony kot

27.08.13, 14:43
Mój kot zachorował. Dosyć poważnie, w płucach mu tak trzeszczało, ze wet stwierdziła, iż od dawna czegoś takiego nie słyszała.
Kot dostał antybiotyk i leki przeciwzapalne. Po pierwszym zastrzyku poczuł się lepiej. Po drugim - wyglądał jak zdrowy. Po trzecim zaczął wskakiwać tam, gdzie od lat już nie wskakiwał. Po czwartym zobaczyliśmy, ze świecą mu się oczy, zupełnie jak bardzo młodemu kotu.
Kot wyszedł z choroby nie tylko zdrowy, ale w kondycji o parę lat młodszego kota. Co to było????
Obserwuj wątek
    • anndelumester Re: Odmłodzony kot 27.08.13, 15:18
      Dopytaj weta!
      Dla mojego kota nie potrzebuję, bo młody i sam z siebie skacze z błyskiem w oczach, ale może to też tak działa na ludzi?
      • verdana Re: Odmłodzony kot 27.08.13, 15:33
        To by dobre byłosmile
    • wadera3 Re: Odmłodzony kot 27.08.13, 15:54
      Prawdopodobnie kot miał wodę w opłucnej od dłuższego czasu, więc nie robił nic co go męczyło. Po antybiotykoterapii poczuł ulgę, więc odetchnął pełną piersią i zaczął żyć jak dawniej.
      • wladziac Re: Odmłodzony kot 27.08.13, 16:27
        też od razu skojarzyłam jak Wadera że kot musiał być od jakiegoś czasu chory a teraz nastąpiło przesilenie na skutek nowych bakterii jakie mógł dostarczyć młody kotek,niemrawość kota zawsze jest powodem do zastanowienia się czy mu coś nie dolega,moje jak są zdrowe to mimo wieku 8-11 lat potrafią rozsadzić dom rozrabiając,kiedy któreś nie wariuje wiem że choruje
        • verdana Re: Odmłodzony kot 27.08.13, 19:54
          Mój był bardzo spokojny od wielu lat. Mały kotek trochę go rozruszał. Ale ja stawiam na coś ze stawami, myślę, że może go łapy bolały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka