04.01.14, 14:23
Mam chorą na padaczkę kotkę, zawsze dostawała Luminal który najlepiej jej pomagał jednak teraz nasz weterynarz jest na urlopie a nowy nie chce nam przepisać tego środka, proponuje w zamian coś innego, ale my już przeszłyśmy przez wiele środków i tylko ten był dobry. Czy ktoś z was mógłby mi odsprzedać ten lek ? Proszę się kontaktować przez mail gazetowy.
Obserwuj wątek
    • viki711 Re: Luminal 04.01.14, 15:24
      Sprobuj pogadac z farmaceutką w aptece w ktorej zwykle kupujesz ten lek, moza uda Ci sie kupic lek po podaniu danych weterynarza, bedziesz miala 30 dni na doniesienie recepty.
    • aankaa Re: Luminal 04.01.14, 16:16
      w przychodni (przynajmniej u mnie) kot ma swoją kartę choroby i są zapisane wszystkie badania/wyniki/zabiegi/ustalone leki. Wet powinien spojrzeć w historię i bez sprzeciwu przepisać receptę
      • wiesia.and.company Re: Luminal 04.01.14, 18:02
        Aankaa, dobrze radzisz. Ja się w ogóle dziwię temu "innemu" weterynarzowi, że na własną odpowiedzialność chce tylko na chwilę zmienić skuteczny lek. Tylko żeby poeksperymentować, czy "nowy, inny" medykament okaże się równie skuteczny? Przecież luminal jest skuteczny, działa. Przetestowano różne leki i po przesiewie TEN został dobrany. Jeśli nowy wet nie będzie godził się na prowadzenie (ciąg dalszy) leczenia to po prostu pogroźcie mu, że się poskarżycie do Polskiego Stowarzyszenia Lekarzy Weterynarii Małych Zwierząt, że nie chce kontynuować leczenia!!! (albo do właściciela gabinetu weterynaryjnego, może się bać przecież, że Was straci, a przecież każdy pacjent to jednak zarobek). Tu jest link:
        www.facebook.com/pages/Polskie-Stowarzyszenie-Lekarzy-Weterynarii-Ma%C5%82ych-Zwierz%C4%85t/265350013483458
        Co za jakiś lekarz! Bo mu się wydaje że to może być lepsze niż te sprawdzone już przecież?!
        No żesz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka