Dodaj do ulubionych

Oto Max Weber

23.05.14, 19:44
Szanowne grono, chciałabym przedstawić Webera, na którego woła się Max. Jego mama jest burym, pręgowanym kotem, a tata był syjamem.
Na razie starszy kot ma uczucia ambiwalentne. Raz małego liże, raz daje mu po głowie.
Mops pokochał Maxa pierwszą miłością, bez wzajemności na razie.
www.facebook.com/photo.php?fbid=10202517157145058&set=a.4661572052163.168686.1079281170&type=1&theater
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Oto Max Weber 23.05.14, 20:24
      ależ słodki !
      • niutaki Re: Oto Max Weber 23.05.14, 20:27
        ojejku juz go masz w domu? strasznie slodki, mozna zjesc w caloscismile niech sie zdrowo chowakiss
    • zwiatrem Re: Oto Max Weber 23.05.14, 20:42
      Śliczny point. Niech mu się zdrowo żyje.
    • olinka20 Re: Oto Max Weber 23.05.14, 22:48
      Piękny!!!!
      • yvi1 Re: Oto Max Weber 24.05.14, 07:35
        Sliczny!
        • klaryma Re: Oto Max Weber 24.05.14, 19:13
          cudo, wycaluj go ode mnie!
    • la.bruja Re: Oto Max Weber 24.05.14, 21:32
      Cukierek! smile

Verdana, skąd to osobliwe imię??? Czyżby z sympatii to TEGO Webera? wink
      • mag_da53 Re: Oto Max Weber 24.05.14, 21:49
        Cudny. A skąd wytrzasnęłaś takie cudo? Jest bardzo młodziutki, powinien być chyba jeszcze z mamą.
        • verdana Re: Oto Max Weber 24.05.14, 21:57
          Ma 2,5 miesiąca, więc nie taki młody. Też miałam wątpliwości co do wieku, bo strasznie malutki, ale za mamą nie tęskni, więc chyba rzeczywiście jest starszy, niż wygląda.
          A Max Weber, bo wykładam Klasyczne Teorie Socjologiczne.
          • la.bruja Re: Oto Max Weber 24.05.14, 22:06
            No tak. I wszystko jasne big_grin A koty, zwłaszcza w socjotechnice, są mistrzami wink
          • mag_da53 Re: Oto Max Weber 24.05.14, 22:07
            Jak ma 2,5 miesiąca to OK, na zdjęciu wygląda na miesięcznego, ale widać taka jego uroda. Cudny jest.
            • verdana Re: Oto Max Weber 24.05.14, 22:14
              No właśnie, nawet weterynarz się dziwiła, ze taki malutki. Ale potrafi sam wskoczyć na naprawdę wysoki tapczan, jest samodzielny - wiem, ze był nie najlepiej karmiony (mleko, jajka, ser, resztki tego, co dla dużych kotów), więc może to dlatego.
              Braciszek był taki sam, siostry trochę większe. Mama, bura i pręgowana - średniej wielkości.
    • stacie_o Re: Oto Max Weber 24.05.14, 23:03
      ale wam zazdroszczę takiego malucha!
      • verdana Re: Oto Max Weber 24.05.14, 23:25
        Od rana wyciągam go z jedynego miejsca, w którym mu być nie wolno - tzn z kłębowiska kablismile W rodzinnym domu wolno było kotkom gryźć kable i to najwyraźniej ukochana zabawa.
        Innymi słowy - przed pójściem spać i przed wyjściem wyłączamy wszystkie listwy. Ma ktoś pomysł na oduczenie kotka? Poprzedni robił to samo, ale parokrotne pokropienie wodą wystarczyło. Ten kot się ucieszył, ze taki fajny deszcz pada i czekał na jeszcze...
        • aankaa Re: Oto Max Weber 25.05.14, 10:05
          pacnęłabym palcem w nos - podobno kocie mamy tak oduczają niewłaściwych zachowań
          • pi.asia Re: Oto Max Weber 25.05.14, 11:13
            Verdana, jeśli myślisz, że wystarczą nam suche opisy to się grubo mylisz wink Dawaj zdjęcia tego cuda!!!
            • jottka Re: Oto Max Weber 25.05.14, 11:18
              kable to najlepiej zabezpieczyć... zagrodzić czymś dostęp albo podwiesić/ podpiąć na ścianę. ale można też czymś paskudnie pachnącym wysmarowaćsmile

poza tym ostatnio czytałam, ze max weber w kółko się leczył ze swej otyłości, aż w końcu zarzucił to syzyfowe zajęcie, więc przed małym maksem wu wielka przyszłośćsmile
              • a.kudla5 Re: Oto Max Weber 25.05.14, 11:29
                Najlepiej kable zabezpieczyc , sa specjalne oslonki na takie zeczy.Np. w Ikei .
                • wiesia.and.company Re: Oto Max Weber 26.05.14, 17:53
                  Spenetruj sklepy z art. dla zwierząt lub nabądź przez internet taki specyfik produkcji Dr.Seidel (polska firma) - płyn przeciwko obgryzaniu przedmiotów przez zwierzęta:
                  zooart.com.pl/product-pol-136-Dr-SEIDEL-Biter-plyn-przeciwko-obgryzaniu-przedmiotow-przez-zwierzeta-100-ml.googleshoppingpl.html?gclid=CjgKEAjwzIucBRDzjIz9qMOB3TASJABBIwL1MOEvvhx73FXmKDICfWcpyc_paV01KyXvtoEzCynKbfD_BwE
                  Sprawdziłam u siebie na moich malutkich kotach. Działa rewelacyjnie! Jest okropnie gorzki, spryskujesz kable (tylko uważaj przy odsłoniętych przewodach lub wtykach), rośliny. Jest tak gorzki, że jeśli spryskasz sobie ręce i zaraz potem złapiesz za cukierka, to go wyplujesz wink.
                  Niezawodny środek.
                  Zamiennie może to być płyn do spryskiwania palców dzieciaków, żeby nie ssały palucha. Zasada taka sama - gorzkie to, a przecież zjadliwe (znaczy nie jest trujące, tylko odstręczające).

No i oczywiście zatkaj (np.książkami lub czasopismami) wejście za lodówkę lub piekarnik jakimiś przedmiotami, żeby tam się nie wepchnął, gdzie niebezpiecznie.
                  Malutki chłopaczek, rzeczywiście nie wygląda na 2,5 miesiąca, ma sierść zdecydowanie młodszego (taką nierówną, szorstką szczoteczkę).
                  • verdana Re: Oto Max Weber 26.05.14, 19:01
                    Na razie kupiłam inny płyn, ale ten też spróbuję. Bo ja kupiłam do odstraszania, a nie o to chodzi, chodzi, żeby nie gryzł także kabla od lampy nad łóżkiem - a tam odstraszacz się nie nadaje.
                    I też wydaje mi się, że jest młodszy. Bo na 10 tygodni zdecydowanie nie wygląda.
                    • jarka63 Re: Oto Max Weber 26.05.14, 20:33
                      Są takie osłony na kable, ja mam założone na wszystkie od lamp i co cieńsze rtv/internet, sprawdzają się.
                      • verdana Re: Oto Max Weber 26.05.14, 20:59
                        Też może spróbuję, na razie spryskałam odstraszaczem i działa, a gorzki płyn już zamówiłam.
                        • mist3 Re: Oto Max Weber 26.05.14, 21:52
                          polecam też olejki - takie zwykłe cukiernicze (cytrynowy, pomarańczowy) - wada, że szybko wietrzeją. Olejki aromatyczne, które trzymają się dłużej - tu dodatkowo jałowiec, goździkowy - koty nie lubią tych zapachów, więc i na kable się nie skuszą.
                          • mist3 Re: Oto Max Weber 26.05.14, 21:55
                            Jeśli znajdziesz czas, to poproszę nieśmiało o jakieś zdjęcia Maxa Webera na forum - nie mam konta na FB
                            • verdana Re: Oto Max Weber 26.05.14, 22:04
                              A ja, niestety, aparatu fotograficznego. Jutro poproszę córkę o zdjęcia.
                              • mamaalana1 Re: Oto Max Weber 27.05.14, 14:21
                                Verdano, to kot schroniskowy?
                                pozdrawiamsmile
                                • verdana Re: Oto Max Weber 27.05.14, 14:36
                                  Nie, wzięty z domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka