Dodaj do ulubionych

CBE+ utylizacja

27.05.14, 20:54
z opisu sklepu:

Grudki żwirku można opróżniać do toalety tylko w rozsądnych ilościach! Nasyp niewielką ilość zużytego żwirku do toalety i poczekaj aż nasiąknie wodą. Następnie spłucz go dużym strumieniem wody, który odpowiednio nawilża i spłukuje go. Czynność tę powtórz kilkakrotnie. Pomocne jest również zgniecenie żwirku jeszcze przed jego wrzuceniem do wody.
Nie wrzucaj naraz całego żwirku do wody, ponieważ musi mieć ona czas na dokładnie nawilżenie, rozkład oraz spłukanie grudek. W ten sposób cały proces odbywa się szybko i higienicznie.
Toaleta nie jest idealnym rozwiązaniem podczas opróżniania kuwety. Żwirek powinno wyrzucać się do kompostu lub odpadów.

już wiem dlaczego biorę grudę na łopatę, wrzucam do woreczka i sruuuuuuu do kubła - i tak muszę płacić za śmiecie
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: CBE+ utylizacja 27.05.14, 20:56
      za śmiecie płacę ryczałtem, za wodę wg licznika
      a "zgniecenie go przed wrzuceniem do wody" tylko utwierdza mnie, że robię dobrze smile
      • mag_da53 Re: CBE+ utylizacja 28.05.14, 19:16
        Ja robię podobnie z podobnych powodów: gdybym po każdym siuśnięciu przez każdego z moich obecnie 9 kotów spuszczała wodę w toalecie poszłabym dawno z torbami. Do sedesu wyrzucam tylko kupy, czasem przy okazji zasikana kulkę żwirku, całą resztę wyrzucam do śmieci.
        • wiesia.and.company Re: CBE+ utylizacja 29.05.14, 16:01
          Co kto lubi... smile Przy mojej ósemce i żwirku bentonitowym... z szóstego piętra... ho ho wszystkie rury niżej byłyby zabetonowane na amen a ja mogłabym pływać po pokojach. smile chociaż... moja koleżanka wywalała do sedesu żwirek kaolinowy (z glinki) i twierdziła, że idealnie się spłukuje. Mimo, że na worku z tym żwirkiem był rysunek (dla pozbawionych zdolności czytania) z przekreślonym sedesem i z wykrzyknikiem. Jej było tak wygodnie... wink
          • wiesia.and.company Re: CBE+ utylizacja 29.05.14, 16:06
            No i zapomniałam oczywiście (co ja z tą pamięcią...) odnieść się do drewnianego ekologicznego... no cóż...ten drewniany zdecydowanie jest bardziej ekologiczny od bentonitowego, ale ilość użytkowników ma spory wpływ na przepustowość wody, często siusianie w kuwecie odbywa się łańcuszkowo, po kolei, i tak siedem lub osiem spustów wody raz za razem wydrenowałoby moją kieszeń a co sąsiedzi niżej by pomyśleli o mojej przerobowości jelit wink
            • mag_da53 Re: CBE+ utylizacja 29.05.14, 17:34
              Wiesiu, toż ja właśnie dlatego urobek siuśkowy wywalam do smietnika a w toalecie topie tylko to co grubsze.
              • wiesia.and.company Re: CBE+ utylizacja 29.05.14, 17:41
                Ej, przecież wiem... smile Oj, to przecież nie do Ciebie... wink Ale chciałam opowiedzieć tzw. kontr-nowelkę o ludziach, którzy wiedzą lepiej od producenta oraz od innych. Nie wolno wyrzucać? A właśnie że wolno! Dlaczego? Bo ja tak robię, bo chcę! smile No... ale każdy się uczy szybciej lub wolniej. W każdym razie koleżanka przestała wyrzucać glinkę kaolinową do kibla... ciekawe, dlaczego, dlaczego? smile
            • aankaa Re: CBE+ utylizacja 29.05.14, 18:41
              u mnie też tylko qupale lądują w toalecie o ile nie wpadnie komplet - wtedy wszystko do śmieci.
              W Carrefour znalazłam jakieś bajecznie tanie (jak na tą firmę - Jan Niezbędny) nieduże woreczki do zawiązywania (miniaturka tych popularnych zrywek - jak to u Pi się mówi). Rolka 100 sztuk (kilka zeta) wystarcza na ok. miesiąc.

A że od miesiąca mieszkam sama (kot jeden) to i kubełek na śmiecie wymieniłam na taki, w którym mieszczą się liturgiczne ilości odpadków i - co drugi dzień - idąc na parking mam wywalony cały urobek mieszkańców

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka