magdakingaklara 24.03.15, 21:46 jaki polecacie?? do stosowania miejscowego i prania (pościeli itd.) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera3 Re: neutralizator moczu 24.03.15, 22:23 Miejscowo(kanapy, fotele materace, podłoga...) 1. Zagotować 2 szklanki wody 2. Dodać szklankę sody oczyszczonej (takiej ze sklepu spożywczego) 3. Ostudzić 4. Dodać 2 szklanki octu (winnego, jabłkowego) 5. Wlać do butelki ze spryskiwaczem. Przed użyciem dobrze wymieszać 6. Spryskać plamy moczu, najlepiej kiedy są świeże 7. Osuszyć papierowym ręcznikiem, spryskać ponownie, osuszyć, spryskać...itd. Powtarzać, aż do osiągnięcia zadowalającego rezultatu.... Do prania i czyszczenia preparaty ze strony: www.ecoshop.com.pl/p1303,soda-kalcynowana-1-kg.html Wielokrotnie wypróbowane z dobrym skutkiem, do płukania, zamiast płynów zmiękczających ocet + kilka kropel olejku lawendowego(np). Odpowiedz Link
iwona-szu Re: neutralizator moczu 24.11.15, 12:05 Boraks z sodą jest super pogromcą! Ecoshop też znam, mają fajne olejki eteryczne. Odpowiedz Link
yenna_m Re: neutralizator moczu 03.12.15, 16:08 clovin ii septon mi spiera nawet siur znaczącego kocura Odpowiedz Link
jehanette Re: neutralizator moczu 25.03.15, 12:19 Moja kotka dostała rui przed terminem zaplanowanej sterylizacji, także trochę z podsikiwaniem walczyłam. Nie stosowałam neutralizatorów, wszystko po prostu co się dało uprałam z olejkiem herbacianym (zawsze tak piorę), a podłogę porządnie umyłam, newralgiczne miejsca ewentualnie przecierając dodatkowo skondensowanym płynem przed myciem. Nic nie zostało. Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: neutralizator moczu 25.03.15, 18:41 Ja z tej opcji co wadera Nawet nie dodaję sody oczyszczonej, bo mi się tak wzburza, że połowa preparatu wycieka. Woda z octem to skuteczny środek Oj, ta moja Fryga... i czasem niewygłaskany, podniecony Miluś. "Dzięki nim" sprawdzam skuteczność. To działa. Odpowiedz Link
wadera3 Re: neutralizator moczu 25.03.15, 19:05 Mnie też się wzburza, ale przewidując to przygotowuję w odpowiedni większym naczyniu, po uciszeniu "wzburzenia" wlewam do spryskiwacza. Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: neutralizator moczu 25.03.15, 19:37 Aaaaa..... mówisz.... też mi tak po głowie chodziło, ale nie doszło... Odpowiedz Link