Dodaj do ulubionych

wielkanocny maluch

14.05.15, 19:53
pisałam jakiś czas temu, ze nasza bezdomniaczka urodziła koteczki. Z 3 czy 4 przetrwał tylko jeden- nie wiadomo dlaczego, bo tuż po okoceniu się zabrała maluchy na sąsiednią działkę.
Jeden bez konkurencji do matczynej miłości wygląda tak:
TAKI JESTEM ŁADNY:
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/17/19/19/0135b464c0.jpg

A CÓŻ TO ZA PASKUDNA PRZESZKODA?
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/16/19/19/014cb90dad.jpg

MOŻE JĄ WYSTRASZĘ ?
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/15/19/19/011687a94f.jpg
A MOŻE JĄ ZJEM?
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/18/19/19/012cabb4ae.jpg

ALBO LEPIEJ ZJEM MAMUSIĘ
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/19/19/19/01ee4861aa.jpg

Prawda że kocię fotogeniczne? jeszcze nie wiem czy to on czy ona bo pod ogon nie da zajrzeć
Obserwuj wątek
    • zaba_300 Re: wielkanocny maluch 14.05.15, 21:36
      O jaki piękny!
    • aankaa Re: wielkanocny maluch 14.05.15, 21:40
      o jeżukolczasty ! co za cudo
    • zielistka00 Re: wielkanocny maluch 14.05.15, 21:45
      Można się w nim zakochać, cudny jest. Mamusia zresztą też niczego sobie smile
      • dorcia1234 Re: wielkanocny maluch 14.05.15, 21:55
        mamusia jest piękna. Z tego co wiem, kiedyś miała dom.Ale właściciel zmarł a spadkobiercy kotów się pozbyli. Był jeszcze drugi w takim umaszczeniu,ale jakies 3 latta temu zniknął.
        Szara dopiero w tym roku się odważyła podejść tak blisko nas- mam nadzieję, że się nie obrazi bo w przyszłym tygodniu chcemy ją ciachnąć- trzymajcie kciuki żeby nam się udało- klatka łapka z patentem na sznurek będzie...Małe pojedzie do naszej koleżanki- musi zniknąć z terenu ze względu na kota- mordercę- łazi taki czyjś nie wykastrowny i boimy się o kociaka. Kocie jest coraz bardziej mobilne, przemieszcze się coraz dalej od kryjówki a szara w bezpśrednim starciu z kocurem nie ma szans. A nie zawsze ktoś z nas będzie zawsze w ogrodzie by ją wspomóc sad
        • aankaa Re: wielkanocny maluch 14.05.15, 22:22
          jak będziecie łapać szarą nie możecie capnąć i malucha żeby razem przechodziły rekonwalescencję ? Szkoda byłoby rozdzielać kocią rodzinkę. Tym bardziej, że mały to jeszcze taki maleńtas
          • esimona Re: wielkanocny maluch 14.05.15, 23:32
            Piękne umaszczenie, wspaniała artystyczna robota - wzory i kolory.
        • flasterka Re: wielkanocny maluch 14.05.15, 23:48
          coś pięknego! A koleżanka nie mogłaby sie w mamusi tez zakochać? Taka piękna Szara....
          • niutaki Re: wielkanocny maluch 15.05.15, 09:48
            bardzo piekny maluch, mateczka tez niczego sobiekiss
      • gadziulinka Re: wielkanocny maluch 26.05.15, 11:31
        Nawet wygląda trochę jak pisanka wielkanocna smile
    • lampka_nocna5 Re: wielkanocny maluch 15.05.15, 10:27
      cuuuuudo!
      • dorcia1234 Re: wielkanocny maluch 16.05.15, 16:35
        udało się złapać kotkę- chwała Bogu- okazało się, że pomimo iż karmi malucha to juz była we wczesnej ciąży- 3 kociaki... sad Po sterylce zawieźliśmy ją do kocińca w fundacji, odbierzemy w przyszłym tygodniu i wróci do swoich kolegów.
        Kocię zawiezione do nowego domku- nie ma opcji,żeby pojechała tam matka, bo na miejscu jest 14 letni kot i leciwy york. Małe spokojne, ufne trafiło w dobre ręce.
        • mist3 Re: wielkanocny maluch 17.05.15, 22:01
          Super!!!
          • dorcia1234 Re: wielkanocny maluch 18.05.15, 19:39
            małe jest dziewuchą ( a kumpela koniecznie chciała kocura... ) i totalnie zawojowało domowników ludzkich. Żarta jest niesłychanie i mruczy jak traktor. A, i zdrowa jest na dokładkę.
            • olinka20 Re: wielkanocny maluch 18.05.15, 21:08
              Uff to wam sie udało ją ciachnąc w ostatniej chwili!
              Kocina sliczna, az sie chce przytulic takiego puchatego okraglaczka smile
              • salimis Re: wielkanocny maluch 18.05.15, 21:55
                Nooo to teraz miłość będzie kwitła. A jakie imię dostała dziewuszka ?
                • dorcia1234 Re: wielkanocny maluch 18.05.15, 21:59
                  jeszcze nie dostała- imię musi przyjść smile
                  dopiero dzisiaj potwierdziło się, ze to panna jest. Poczekamy na doniesienia
                  • salimis Re: wielkanocny maluch 18.05.15, 22:04
                    Pewnie imię dla chłopaka było już wybrane a tu niespodzianka wink
                    • dorcia1234 Re: wielkanocny maluch 19.05.15, 19:03
                      nie było wybrane, też miało przyjść z czasem
    • zaba_300 Re: wielkanocny maluch 19.05.15, 20:08
      to może Pisanka? smile ale się cieszę, że ma dom!
      • aankaa Re: wielkanocny maluch 20.05.15, 15:30
        a zdrobnienie: Pis'ia ? big_grin
        • olinka20 Re: wielkanocny maluch 20.05.15, 15:49
          big_grin
          • wiesia.and.company Re: wielkanocny maluch 20.05.15, 16:00
            Dorcia, dobrze że mamusia została wysterylizowania, dzięki Wam za to! Jaka ona jest piękna! I dobra dla maluszka, te zdjęcia z rodzinnej sielanki są rozczulające. A maluszka też po mamusi odziedziczyła umaszczenie. To taki wzór "Twój kot kupowałby whiskas". Śliczny, nietypowy! A imię rzeczywiście się znajdzie i doklei do niej. Ja mam wielki sentyment do Florci smile (a odpowiednik chłopięcy to Florek, jakby co...) wink Ale to już sprawa tych, co będą ją wołać do jedzenia i rejestrować u weterynarza smile
            • wiesia.and.company Re: wielkanocny maluch 20.05.15, 16:01
              Hej, a właściwie to może nosić imię po swojej "matce chrzestnej" czyli: Dorcia smile
              • dorcia1234 Re: wielkanocny maluch 20.05.15, 17:04
                Apryl Aprylka Aprysia Pryśka...
                chyba że się coś zmieni
                • mysiulek08 Re: wielkanocny maluch 20.05.15, 19:05
                  Ja o bym ja Yodyska nazwala smile widac, ze mala ma potencjal godny Ciotki.Kici.Yody i te piegi na pychu wskazuja na charakternosc smile

Niech kolezanka szybko jej towarzycho sprawi, bo wyrosnie samolubna jednyczka tongue_out

umaszczenie bengalowate, uwielbiam smile
                  • dorcia1234 Re: wielkanocny maluch 20.05.15, 19:32
                    ma towarzystwo- 14l etniego kocura i 10 letniego yorka- więcej domowników nie ma opcji być...
                    • mysiulek08 Re: wielkanocny maluch 20.05.15, 20:19
                      no, tak, przeciez pisalas, gapa ze mnie smile
                      • dorcia1234 Re: wielkanocny maluch 21.05.15, 20:14
                        sie zmieniło
                        dla przyjaciół Tosia, dla wrogów Antonina ( nie wiem czy Maria Antonina.... )
                        • aankaa cudne imię ! 21.05.15, 22:19
                          godne tego pysia big_grin

ja bym "imię dla wrogów" rozciągnęła na sytuację gdzie kotecek zasługuje na burę
                          "Antonino, jak mogłaś..."
                          • czarna.kotka.psotka Re: cudne imię ! 22.05.15, 09:33
                            No, no! Żebyś Ty nie zasłużyła na burę! wink Takie przecudne kocie cudo zasługuje wyłącznie na najwyższy podziw i zachwyty swojego personelu, a nie jakieś "bury". Chyba, że "bury" to od koloru kociego futerka.
                            • dorcia1234 Re: cudne imię ! 24.05.15, 21:45
                              mała jest cudna. Początkowo nieufna, potem corz odważniejsza wobec obcych- czyli nas, finalnie zasnęła u córki na brzuchu.
                              Ja z daleka od niej, tylko pogłaskałam- i wystarczyło żebym kichała i smarkała na potęgę. Dopóki nie podrośnie nie mam co się do niej zbliżać z moją alergią.
                              Było już pierwsze starcie z rezydentem- próbowała na niego prychać, syczeć i podskakiwać- znudzony pacnął ją bez pazurów- ale niech smarkula miejsce zna i się oddalił. York chciałby się bawić...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka