Dodaj do ulubionych

moje Czarnule!

18.11.15, 21:53
Az mnie zatkalo, jak je zobaczylam na forum!!! Obie niestety juz za TM. Przyblakaly sie na nasza dzialke na warszawskim Mokotowie chyba ok. 2006r. Ta bardziej czekoladowa to wg nas byla matka, a ta bardziej czarna to corka. Matka byla cala w lyse placki, gdy do nas przyszly i strasznie glosno miauczala, wrecz z wyrzutem, aby sie nia zająć, - stanowczo nas sobie "przysposobila". Natychmiast więc oddalismy sie w ich służbę. Córka była dosyć mocno dzika - chyba dopiero po 3 latach dala sie poglaskać i wziąc na ręcę. Zajmowaliśmy się nimi wspólnie z moją teściową, która ma dzialke dokladnie naprzeciwko naszej. Dokarmialismy je regularnie, mialy tez domek i dostęp do altanki. Mieszkaly tak sobie na naszych dzialkach pare ladnych lat - matka z wiekiem zrobila sie dosyc zgryzliwa i dorobila sie imienia Staruchasmile Mloda zmarla pierwsza w Wielkanoc, chyba 4 lata temu, mialam straszne wyrzuty sumienia, ze jej nie zabralam do lekarza, gdy zaczela niedomagac, moje pierwsze wpisy na Zakątku, to wlasnie pisane po jej śmierci. Po śmierci Młodej teściowa wzięła Staruchę do domu, gdzie wspaniale się zaaaptowała, ale niestety po niecałym roku umarła na nerki. Myślę jednak, że była w pelni szczęsliwa przez te ostatnie miesiące. Sprobuję znaleźć jeszcze jakies zdjęcia, większzość miałam niestety w starej komórce.
Obserwuj wątek
    • klaryma Re: moje Czarnule! 18.11.15, 22:08
      Na pierwszych dwocg zdjeciach Starucha - to byla wredota - widac, ze ma postrzepione ucho - to wynik bojki
      Na ostatnim - Mloda.

https://lh3.googleusercontent.com/-3u5N_RfJiZ0/VkznlPYDzCI/AAAAAAAAApI/qlHf6NtLdyY/s640-Ic42/IMG_1822.JPG
      https://lh3.googleusercontent.com/-PC-V0v9HfZs/VkzmY9GvprI/AAAAAAAAAos/1gxtSpZxyek/s912-Ic42/IMG_0595.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-fwLiOnfjSds/Vkzm3uibOUI/AAAAAAAAAo4/hykCYAfScX4/s912-Ic42/IMG_0070.JPG
      • klaryma Re: moje Czarnule! 18.11.15, 22:14
        sama sobie nabijam wpisy smile Ale zapomnialam dodac, ze przez cały czas byly ze sobą bardzo związane, nawet jako stare "krowy" - to bylo az komiczne, jak Stara myla zajadle Mlodą, która była już większa od niej smile
        • jottka Re: moje Czarnule! 18.11.15, 23:27
          oj, śliczne. ale działka też niebrzydkasmile a są tam teraz nowi mieszkańcy?
          • zew-is Re: moje Czarnule! 18.11.15, 23:31
            Rzeczywiście zakapiorowaty pysio mamusi wink Ale kochane jak wszystkie futra.
          • klaryma Jottka 19.11.15, 08:15
            teraz na szczęście nie ma mieszkańców - teściowa juz nie dałaby kondycyjnie rady chodzić do kotów z jedzeniem codziennie, czy co drugi dzien niezależnie od pogody, no a my, wiadomo, musimy pracować. ostatnia przybłęda pojawiła się w zeszłe wakacje i udało mi się bardzo szybko "wcisnąć" ją teściowej do domu, co opisywałam tu
            forum.gazeta.pl/forum/w,10264,152018840,152018840,Mala_przybleda.html
            wyrosła na przepiękne, puchate cudo.
            • barba50 Re: Jottka 19.11.15, 09:08
              https://wstaw.org/m/2015/11/18/klaryma.JPG
    • zaba_300 Re: moje Czarnule! 19.11.15, 13:04
      Ta mina na zdjęciu pod drzewkiem... Nie podskoczy smile
      • wiesia.and.company Re: moje Czarnule! 19.11.15, 19:15
        Młoda całkiem się wydaje pozytywnie nastawiona do ludzi. No, ale walczyłyście o to nastawienie, skoro po 3 latach dała się tak wziąć w ręce smile Starucha na zdjęciu razem z Młodą (na tej ławce) wydaje się całkiem niewinna. Chyba przez rozleniwienie słońcem. Ale na górnym zdjęciu to faktycznie minę ma powstrzymującą przed jakimikolwiek pieszczotami smile Że jak podejdziesz - to na własne życzenie dorobisz się ran. smile Bardzo czytelna mimika smile
    • olinka20 Re: moje Czarnule! 19.11.15, 20:40
      Ale jakie czarnule, jak jedna jest czekoladowo brązowa.
      Slicznotki, ale nie wiem czy odwazyłabym sie pogłaskac, czarne koty ( zwłaszcza kotki) mają cos takiego niepokojącego w oczach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka