barba50 02.10.16, 21:51 Kapituła postanowiła zaakceptować wolę Zakątka i przyznać pomoc dla podopiecznych Aamms, Wadery3 i Kkjp w kwocie po 350 zł. Proszę o podanie mailowo numerów kont bankowych celem przekazania należnej pomocy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkjp Re: Decyzja Kapituły 03.10.16, 19:23 Bardzo dziękuję. Choć przyznam, że to tak głupio wyciągać rękę po nie swoje. Nie mniej jednak bardzo dziękuję. Jak kiedyś życie pozwoli trochę więcej zarabiać i sytuacja nieco się poprawi, może i ja będę mogła się odwdzięczyć. Póki co, kłaniam się nisko. Odpowiedz Link
aamms1 Re: Decyzja Kapituły 03.10.16, 22:42 Ja również bardzo dziękuję.. ratujecie mnie z chwilowego dołka.. jak tylko się wygrzebię postaram się dorzucić małe conieco do zakątkowej skarbonki.. Odpowiedz Link
barba50 Re: Decyzja Kapituły 04.10.16, 13:25 Przelewy zostały wczoraj przekazane. Wpłynął jeden datek z adnotacją "dla Edzi", ale na to konto wszystkie wpłaty idą do "wspólnego garnka" Jakby ktoś chciał wspomóc jakiegoś kota indywidualnie powinien skontaktować się z zainteresowanym (znaczy ludziem, nie kotem) i ew. wpłacać na jego konto. Odpowiedz Link
kkjp Re: Decyzja Kapituły 05.10.16, 20:54 No to zacznę pierwsza. Poniżej przedstawiam dzisiejszy rachunek z lecznicy tzn. to nie jest w całości za Miśka tylko dotyczy jeszcze Filipa, Angusa (tego który odłowiony w ubiegły pn. pojechał do Olsztyna) i ostatnia kwota 90 zł. dotyczy Miśka. Część z tych rachunków spłacałam wcześniej, tylko na raty, dlatego dzisiaj po uregulowaniu całości mojego długu w lecznicy wydrukowali mi ten długaśny paragon Mam czyste konto, dzięki Wam. O pieniądzach człowiek nie lubi mówić ale do tego wszystkiego chciałabym też wykazać się, że nie licząc na wsparcie, działam też na własny rachunek. 3 x podróż tam i z powrotem do Poznania (w marcu z Mimi, dwa razy w lipcu z Filipem) tj. 290 km x 6 tras = 1740 km : 100 = 17,40 x 10 (samochód średnio pali 10 litrów na 100 km) = 174 litry gazu x 1,90 zł. za gaz = 330,60 zł. Podróż do Olsztyna 84 km x 2 (tam i z powrotem) = 168 km : 100 = 1,68 x 10 = 31,92 zł. Czyli razem przejechane w kocich sprawach 362,52 zł. [img][/img] [img][/img] W CZĘŚCIACH: [img][/img] [img][/img] [img][/img] O kotach "dworskich" przychodzących na miskę, nie muszę wspominać, bo zapewne takich misek, dzięki Wam po Polsce jest pełno, to i wiecie, że mimo wszystko, trochę obciąża to budżet domowy. Mam w przygotowaniu 3 budki dla kotów, za które nie płacę ale za sianko i strecz do zabezpieczenia już tak. Misiek, z racji tego że nie ma zębów, dostaje od dnia wypuszczenia mokrą saszetkę, póki co nie wiem czy trafia do adresata ale jedzenie znika. Mam nadzieję, że to on. No i moje stadko o którym wspomniała Wiesia. Dodam tylko, że gołębie kompletnie ignorują Mańka, który chyba się ich boi. A taki jeden nakrapiany, który już niestety nie przychodzi, tańczył przede mną z rozłożonymi skrzydłami i mogłam go pogłaskać : [img][/img] [img][/img] [img][/img] Mam nadzieję, że szanowna Kapituła jak i reszta Zakątkowiczek uzna moje w/w wydatki za rozsądne i że udzielona pomoc była trafna. Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: Decyzja Kapituły 05.10.16, 22:01 Ależ dla mnie nie ma żadnych wątpliwości, że wydatki ponosisz, że Zakątka nie naciągasz. Kapituła (ciało najważniejsze finansowo-bankowe, życiowe i doświadczone) też przecież zadecydowała, mając wiedzę o Twoich hm... czynach, dokonaniach? Oj, no daj spokój... Za to bardzo mi miło pooglądać ścieżki, które przedeptujesz razem z Mańkiem Gołębie są tutaj liczne, widać że od razu kojarzą Twoją obecność i Mańka asystę. Ten rozklapany tyłeczek Mańka mocno mnie śmieszy A w ogóle te gołębie wszystkie tkwią w oczekiwaniu, wszystkie główki zwrócone są na Ciebie. Wyglądają jak słuchacze w audytorium na wykładzie sławnego profesora Wszystkie oczy na Ciebie! Pełne napięcia oczekiwanie. Odpowiedz Link