Dodaj do ulubionych

Dobra karma dla młodego kastrata

18.08.05, 10:20
No właśnie - czy ktoś mógłby podzielić sie informacją? Jaka karma byłaby najlepsza dla 8-miesiecznego kotka (rasa europejska czyli dachowiec) - niegdys samca. Dotychczas karmiłam go suchą karmą dla kociąt Hill's Kitten Tuna/Chicken.
Wiem, że odpowiednią karmę można taką kupić u weterynarza, ale ceny są koszmarne. Odkryłam sklep animalia - a tam mają taki wybór, że już się zgubiłam. Ponieważ mój kot to kastrat, chciałabym uchronic go przed schorzeniami typowymi dla jego "płci".
Pomóżcie!
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • groha Re: Dobra karma dla młodego kastrata 19.08.05, 00:21
      Tak, masz rację, specjalistyczne karmy u weterynarzy mogą doprowadzić człowieka
      do katastrofy finansowej. Dlatego ja trochę kombinuję. Żeby kot był zdrowy i
      portfel teżsmile Ale tak, jak Ty uważam, że lepiej wydać na jedzenie, niż na
      leczenie. Więc kupuję na zamianę karmy Royala (wszystkie karmy RC mają kontrolę
      PH moczu) i Purinę dla kastratów, np. Proplan. Ta ostatnia ma też działanie
      odkłaczające. A z Royala to różnie, ale tylko z serii Indoor, bo moje koty
      siedzą w domu. Frycowi teraz kupuję Sihouette 37, bo ma tendencje do tycia.
      Czasem kupuję również tańszą Purinę dla kastratów z wora, czyli na wagę.
      Przeważnie przed pensjąsmile A najlepiej, to popatrzeć w sklepie, co oferują dla
      kastratów, pogadać ze sprzedawcą, poczytać etykiety i kupować na próbę małe
      opakowania. Bo przecież trzeba wziąć pod uwagę najważniejszą sprawę - czy karma
      przypadnie kotu do gustu. Bo może nie przypaść. No i Twój kotek nie ma jeszcze
      roku, więc raczej musisz szukać czegoś dobrego dla juniora. A z jakiej firmy,
      to już zależy od zasobności Twojej kieszenismile
      Pozdrawiam i życzę powodzeniasmile Głaski dla juniorkasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka