Dodaj do ulubionych

Ale fajowe:-)

15.10.11, 13:54
wyborcza.pl/1,75475,10471844,Wieckiewicz__Zaden_facet_nie_jest_monogamista.html
Dawniej, widząc dojeżdżający do przystanku tramwaj czy autobus, byłem skłonny podbiec te 20 metrów. Już nie.

Co się zmieniło?

- Postarzałem się. Młody człowiek ma poczucie konieczności chwytania życia na gorąco. I wydaje mu się, że jeśli gdzieś nie pójdzie, to coś ważnego go ominie. Mnie to już kompletnie nie interesuje. Niech sobie ten autobus pojedzie. Może w następnym będzie coś fajniejszego?

Też tak mam...
Obserwuj wątek
    • niezmiennick Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 14:04
      No to ja się urodziłem postarzały chyba...
      • kapitan_marchewa Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 14:10
        Cały wywiad jest niczego, moje poglądy...
        • niezmiennick Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 14:23
          Mamy jakiś wątek od tytułów?

Więckiewicz: Żaden facet nie jest monogamistą

Uła!!!!!!!!!

W środku
          Więckiewicz: żaden facet nie jest monogamistą, ale robię wszystko, żeby nim być.
          • apersona Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 14:27
            Poziom treści bardzo nieadekwatny do tytułu, ale nie zgłaszam zażaleń smile
            • niezmiennick Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 14:29
              A to nie jest jakiś szczyt nieadekwatności.
      • apersona Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 14:12
        Jeszcze nie jestem stara smile

A to mi się podoba:

"Od zawsze wiedziałem, że nie będę we wszystkich miejscach na świecie, nie przeczytam wszystkich książek, które bym chciał, ani nawet tych, które mam w swojej bibliotece. Skoro już więc osiągnąłem taki stan świadomości, to swoiście pojęta asceza, by nie zaśmiecać sobie głowy niepotrzebnymi rzeczami, jest jak najbardziej na miejscu. Nie spieszę się, skupiam się na tym, co robię. Nie denerwuję się, że muszę na wyścigi przeczytać książkę, bo już pięć następnych czeka. ...

Jak tę wiedzę wykorzystać? Świat naprawiać?

- Nie da się naprawić świata. Za wysoko i za daleko dla mnie."

• kapitan_marchewa Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 14:36
          Tak trochę o aktorach se popatrzyłem i jeden mnie max wkurzył:
          pl.wikipedia.org/wiki/Miros%C5%82aw_Baka
          Fajny życiorys mu napisali, wypolerowany lekko. Skomentuję bo albowiem znam człowieka.
          Nie wolno napisać, że go wypieprzyli z filmówki bardziej znanej? Że starał się dwa razy dopiero do filii? I jaki k..wa ratownik w pogotowiu wtedy? Noszowy, NOSZOWY, tak to się nazywało, bo nawet nie sanitariusz, bo kwalifikacji żadnych..
          Chyba se sam swój życiorys upiększony myknę..
          • dzidzia_bojowa Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 16:31
            Ja to się tego aktora trochę boję. Zwłaszcza jak tak patrzy ponuro spode łba. Pozuje na nihilistęwink
            • kapitan_marchewa Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 16:33
              Którenego? W czy B?
              I jak zyjesz w ogóle Dzidziu? Smarkato i kichato czy lepiej?
              • apersona Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 16:37
                Głos ma jak Marlena Dietrich kapelusz jak Indiana Jones to i życie pewnie ciekawe
              • dzidzia_bojowa Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 16:42
                Tego Bsmile
                Ja nie wiem czy żyję bo mam gorączkę i jestem w malignie. Wczoraj wieczorem znajomi wyciągnęli mnie z wyra i zawieźli na imprezę twierdząc, że na chorobę najlepsza gorzała( nie bez racji zresztą). Może i by mi pomogła ta cała impreza i siwucha gdyby nie to, że było jej nieco za dużo i teraz oprócz przeziębienia mam kaca, kurna!
                • apersona Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 16:44
                  To straszne! Choroby tak jak rabaty nie powinny się kumulować
                  • old.bear Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 16:49
                    >> Choroby tak jak rabaty nie powinny się kumulować <<
                    Dobrze powiedziane smile
                    • kapitan_marchewa Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 17:03
                      Biedna Dzidzia, skacowana jedna smile
                      Klina strzel i do wyra.
                      Leków nie wolno, bo katoliccy aptekarze Cię oskarżą smile
                      Czyli się módl....
                      • apersona Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 17:11
                        Możebyśmy Dzidzię wspomogli i jakąś litanię odmówili na intencję wyzdrowienia
                        • old.bear Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 17:14
                          Hmm ... dzięki Bogu jestem ateistą, więc moje zdrowaśki nie zadziałają sad
                          • apersona Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 17:19
                            Mógłbyś stać się neopoganinem i odmówić litanię do Św.Jesiona
                            • old.bear Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 17:22
                              A kto to? Ten Jesion ? Bo kojarzy mi się z lasem big_grin
                              • apersona Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 17:30
                                Wyznawcy Jesiona spotykają się na Cmentarzu przydrożnym

Dla zapoznania z kultem:

https://forum.gazeta.pl/forum/w,95723,111818299,,Smutny_Jesion.html?v=2

https://forum.gazeta.pl/forum/w,95723,117125512,,Uwaga_na_Jesion_.html?v=2

https://forum.gazeta.pl/forum/w,95723,106845162,,Swiety_Jesion_w_powiedzeniach_i_przyslowiach.html?v=2
                                • kapitan_marchewa Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 17:36
                                  a ja się zapisałem do kościoła Latającego Potwora Spaghetti, a co...
                                  Jako w pełni praw obywatel RP mam prawo wymagać, ze jak krzyż w sejmie nie będzie zdjęty, to muszą zawisnąć symbole innych religii?
                                  W tym durszlak?
                                  • old.bear Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 17:52
                                    Ja się nie przyznaję do żadnego Kościoła, więc jestem obywatelem drugiej kategorii.
                                    Ale wszelkie symbole religijne powinny być tam gdzie ich miejsce.
                                • old.bear Re: Ale fajowe:-) 15.10.11, 17:37
                                  Ło matko 111 to takie forum też istnieje ? Będę je "podczytywał"
    • kaga9 Re: Ale fajowe:-) 16.10.11, 10:19
      Do niedawna go nie lubiłam. W piątek zobaczyłam "Baby...", ale już przy oglądaniu trailerów zaczął mi się kruszyć mur niechęci do niego. Po tym wywiadzie jest "mój"smile
      • niezmiennick Re: Ale fajowe:-) 16.10.11, 12:50
        A widziałaś taki film gdzie grał nauczyciela wuefu, trenera. Alkoholika. Nie pamiętam tytułu teraz.
        • kaga9 Re: Ale fajowe:-) 16.10.11, 17:42
          Nie, dotąd unikałam filmów z nim.
          • dzidzia_bojowa Re: Ale fajowe:-) 16.10.11, 19:33
            A to mój ziomal. Po sąsiedzku mieszkał, w Nowej Rudzie.
          • niezmiennick Re: Ale fajowe:-) 16.10.11, 21:56
            To polecam.

Wszystko będzie dobrze

Tylko nie czytaj opisów bo się można uprzedzić smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka