04.06.13, 18:24
Poproszę o opinie.
torun.gazeta.pl/torun/1,48723,14033505,Zycie_w_obozie_dla_internowanych_w_1982_r___ZDJECIA_.html#BoxSlotII2img
Ja zauważyłem jedno: ci co mieszkają poza krajem apoteozują tych ludzi styropianu.
Ale to tylko moje.
I mówię to jako facet, który strajkował w 1981.
Obserwuj wątek
    • wirujacypunkt Re: Styropian 05.06.13, 16:59
      Wprawdzie siedzdenie za drutami z dala od rodziny, nie było niczym przyjemnym, ale Ci Panowie, na zabiedzonych i szczególnie zastraszonych nie wyglądają. Patrząc na zdjęcia, można wyciągnąć wnisek, że nadmierna dyscyplina nie obowiązywała w obozie dla internowanych.
      W Zabrzu takze był obóz dla internowaych, który odwiedzała Maryla Rodowicz
      i umiliła czas, śpiewem. Tak więc i o rozrywke dla internowanych dbano.
      Ciekawe, ilu z tych Panów wystąpiło do sądów o wysokie odszkodowania za swoją męki
      obozowe? Na ile wycenili swój patriotyzm?
    • balamuk Re: Styropian 05.06.13, 20:03
      Tekst jest infantylny i fatalnie napisany (to zresztą żadna nowość).
      Poczytałam komentarze i po raz nie wiadomo który poczułam - bo ja wiem, zniechęcenie? Kapitanie, strajkowałeś w 81? Fajnie, ja też. I po co myśmy to robili? Niechcący - w skali mikro - przyczyniliśmy się oboje do obecnego dziadostwa, bezrobocia, korupcji, ogólnej degrengolady i jeszcze na dodatek do umocnienia pozycji Kościoła.

• skuter44 Re: Styropian 05.06.13, 21:33
        Nie obwiniajcie się. Przecież dengrengolady nie ma. A pewne jest, że dorobek Polski i Polaków z czasów "S" (1989-2013) jest ogromny. Choć faktycznie mógł być jeszcze większy a dziadostwo, bałagan i korupcja - mniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka