neochuan 08.09.04, 12:06 no doprawdy nie wiem, co robić! gryzę się z tym już odkąd wróciłem z urlopu! konkretnie: czy nowa sygnaturka może być?? ps. do adminów: nie usuwajcie tego wątku, niech to będzie już na zawsze kącik poraad! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
latajacy_rosomak Re: Kochanakasiu! Poardź mi, proszę! 08.09.04, 12:16 Lech Wałęsa: "Ta sygnaturka ma plusy dodatnie i ujemne. Jestem nawet za i tuz naprzeciw." Adam Michnik: "Sy, sy, sy, gnat, gnat, gantu, rurka, rurka, łał, łała, ładna, na, na, na, wet, wet." Statystyczny Polak: "A chuj wie." Adolf Hitler: "Dzięki typowo aryjskim rysom ta sygnaturka ukazuje potęgę naszego narodu." Wojciech Jaruzelski: "Nawet elektroniczna kwoka nie skróci czasu wylęgania się kurcząt. Są kwestie, których rozwiązania nie da się przyspieszyć. Potrzeba nam sygnaturek zgodnych z naszą ideją." Alicja Janosz: "Super!" Odpowiedz Link
latajacy_rosomak Miast łałkować to byś 08.09.04, 17:06 kilka osób przyprowadził, co mają do powiedzenia coś na temat tematu wątku wątpliwego. Odpowiedz Link
aard A widzisz, sęk w tym 09.09.04, 08:16 Że chwilowo skończył mi się przypływ świeżej krwi. Podpisano: Wam Pirre A moje Odpowiedz Link
latajacy_rosomak To ja przyprowadziłem kilka sław: 09.09.04, 10:09 Martin Luther King: "Walka o wolność czarnej społeczności USA leży w intresie sygnaturki Chułana." Adam Mickiewicz: "Sygnaturko, ojczyzno moja..." Ewelineczka13.blog.pl: "Dziubasku koffany, sygnatórke masz wypaśną. idem poamkać, bo muj tyglysek jest u mnie. Buziaczki! Papatki! Odwieć mojego blogaska." Odpowiedz Link
dziad_borowy To ja przyprowadziłem kilka sów: 09.09.04, 12:43 Neil Armstrong: "To mala sygnaturka dla Chółłanna, ale wielka dla ludzkosci" Dzierżubr występuje wszędzie gdzie go nie ma!!!!! Odpowiedz Link
latajacy_rosomak Toya pszy.. pszy... prowadziłem pszy.. pszy.. 09.09.04, 12:53 Louis Armstrong: "Coś mi trąbka nie stroi... Ale, ale.. what a wonderful sygnaturka!" Odpowiedz Link
aard Ciąg dalszy 09.09.04, 13:00 Ludwik XIV: Sygnaturka to ja! Stalin: Ile papież ma sygnaturek? Odpowiedz Link
kasia_paprota Re: Kochanakasiu! Poardź mi, proszę! 09.09.04, 15:15 Eyemakk: -Dajcie mi te sygnaturke, to ja zmiazdze. Dwoch_Mezczyzn: -Mysmy robili takie sygnaturki! Aric: -Brak sygnaturki jest zrodlem wszelkiego zla. HollyGT: -SignatureLong&Prosper! b00g13: -Szukam <a href="http://poczta.gazeta.pl/poczta/0,46202.html?MailTo=b00g13@NOSPAM.gazeta.pl&t">sygnaturki</a> Yavorius: -Powered by sygnaturka. Aard: -Nie warto trzymac sygnaturki na mrozie, i tak nie zakwitnie. Maginiak: -Nawet z sygnaturki jestem w stanie zrobic operacje dialektyczna. Panna_Marple: -Nec Hercules contra sygnaturka. Odpowiedz Link
maginiak Re: Kochanakasiu! Poardź mi, proszę! 10.09.04, 13:29 kasia_paprota napisała: > Eyemakk: -Dajcie mi te sygnaturke, to ja zmiazdze. > Dwoch_Mezczyzn: -Mysmy robili takie sygnaturki! > Aric: -Brak sygnaturki jest zrodlem wszelkiego zla. > HollyGT: -SignatureLong&Prosper! > b00g13: -Szukam <a > href="poczta.gazeta.pl/poczta/0,46202.html? MailTo=b00g13@NOSPAM.gazeta.p > l&t">sygnaturki</a> > Yavorius: -Powered by sygnaturka. > Aard: -Nie warto trzymac sygnaturki na mrozie, i tak nie zakwitnie. > Maginiak: -Nawet z sygnaturki jestem w stanie zrobic operacje dialektyczna. > Panna_Marple: -Nec Hercules contra sygnaturka. A co na to Dziad Borowy? To proste. Nic! Odpowiedz Link
aard Poard ciąg dalszy 13.09.04, 09:58 maginiak napisała: > A co na to Dziad Borowy? Dziad_Borowy: Trwa ładowanie sygnaturki... odmowa załadowania, ponieważ sygnaturka nie da się bezkarnie ładować! True_Blue: Zdecydowane SYGNATURKA! Tulka: Shine on you crazy sygnatoorkah! Szprota: Nie wierzę w połówki sygnaturek, wierzę detekstację szprotokołów. Aric: Jestem posiadaczem sygnaturek zakręconych. Vladip: Dzisiajszą sygnaturkę sponsorują literki X i V oraz cyfra 5 Neochułan: A może to sygnatułka płuska? Osioł: Mam sygnaturkę i nie zawaham się jej uzyć! Shrek: Ale... macie jakieś sygnaturki? Fiona: A czymże byłby rycerz bez swojej dzielnej sygnaturki? Odpowiedz Link
aard I jeszcze kilka 14.09.04, 08:11 Paweł Janas: To honorowa sygnaturka Andrzej Lepper: Sygnaturka musi odejść! Leszek Miller: Ona ma świetny tekst w kształtnej sygnaturce Leszek Miller_znuff: Prawdziwego mężczyznę poznaj się po tym, jaką ma sygnaturkę. Juliusz Cezar: I ty sygnaturko przeciwko mnie?! Odpowiedz Link
edzioszka Re: Kochanakasiu! Poardź mi, proszę! 09.09.04, 15:31 "o żesz k.." - wycecił przez zęby stary marynarz, po czym zaklął szpetnie ;) Odpowiedz Link
meteor2017 correcta na bis 13.09.04, 22:02 -Ożesz k... jego w d.. zap...a mać - wycedził przez zęby stary marynarz, po czym zaklął szpetnie. Odpowiedz Link
maginiak Kim jest gąska i kto jej płaci? 13.09.04, 08:46 Bo ja już się zgubiłam w gąszczu informacji o tejże. Odpowiedz Link
neochuan Kochanikasie! dziękuję za wszelkie poardy!! 14.09.04, 12:13 mam w ten sposób zapasy sygnaturek na zimę i nowy rok, 2005 zresztą. jak mi coś zostanie, to się podzielę z Wami! Wszystkimi! sygnaturka, więc jezdem! (kaardezjusz) Odpowiedz Link
kasia_paprota Re: Kochanikasie! dziękuję za wszelkie poardy!! 14.09.04, 13:19 Ixtlilto: "dostałam sygnaturkę, aby wszelkie portale stały dla mnie otworem" HuBar: "pozdrowy, Hubar fotografujący sygnaturki" Kasiaprim: "a ja sygnaturkę mam w gwichcie i szpindlu" Bartuch: "SYGNATURKO, PO CO TEN PŁACZ..." Lea: "jestem sygnaturką, ale małą" Keri: "wszystko, co napisałam w poprzedniej sygnaturce, to kłamstwo i oszczerstwo" Odpowiedz Link
latajacy_rosomak czyli kończąc 14.09.04, 16:16 Tako rzecze Fryderyk Nietzsche: "Nie mam nietzschego do dodania i zara tu strawa." Odpowiedz Link
mis_toaletowy Re: Kochanakasiu! Poardź mi, proszę! 17.09.04, 12:19 neochuan zapomniał hasła do neochuana. poza tym śmierdzę :( Odpowiedz Link
neochuan Re: Kochanakasiu! Poardź mi, proszę! 17.09.04, 12:20 a właśnie, że niepaardwa! Odpowiedz Link
meteor2017 Kochanakasiu! Poardźmiproszę!!!! 10.12.04, 14:45 Kochanakasiu! Sytuacja jest krytyczna! Nie wiem co robic, doprawdy nie wiem... chyba pojde sie rzucic pod pociag relacji Łodź-Warszawa o godzinie 7:54 Mam łupież na brodzie!!! Co gorsza jest on zarazliwy, bo przeniosl mi sie na wasy... W ramach kwarantanny wydepilowalem nosodziurki i zaczalem sie dwa razy dziennie golic naokolo brody. Problem w tym ze w zasadzie caly jestem owlosiony i jak mi to sie rozszerzy to bede jednym wielkim łupieżem!!! Co mam robić? Poardźmiproszę!!!! Odpowiedz Link
neochuan Re: Kochanakasiu! Poardźmiproszę!!!! 10.12.04, 16:54 za tomasz ładną sygnaturkę. Odpowiedz Link
kasia_paprota Re: Kochanakasiu! Poardźmiproszę!!!! 12.12.04, 13:41 Głodne, chore włosy... i łupież! Nie wszyscy wiedzą, że nasze włosy żyją, rosną i muszą być właściwie odżywiane - tak jak wiele innych tkanek. Cebulka włosów jest zasilana przez naczynia krwionośne substancjami odżywczymi, które codziennie jemy. Toteż jeśli stajemy bezradni wobec łupieżu i łojotoku to znak, że nasze włosy cierpią na... głód witamin, biopierwiastków, ważnych składników budulcowych! Udowodniono, że włosy którym brakuje witamin i minerałów przetłuszczają się, chorują i wypadają. Włosy nasycone tym co lubią odwdzięczają się pięknym blaskiem i jedwabistą miękkością. A głodne i niedożywione potrafią czerpać swój ulubiony cynk również z leczniczych szamponów. Jak zbudowane są włosy? Włosy i paznokcie, jak dowodzi fizjologia są wytworami ludzkiej skóry, zaś ich podstawowym budulcem jest specjalne białko zwane keratyną. Bardzo istotnym dla zdrowia włosów składnikiem biologicznym tego białka jest siarka, powiązana z aminokwasami - cysteiną (około 17% składu włosów) i metioniną (0,5%). Od tego bowiem, czy organizm otrzyma odpowiednią ilość siarki i innych niezbędnych składników pokarmowych do wytworzenia aminokwasów i białek zależy bujność i grubość włosów oraz ich połysk i sprężystość. Co najbardziej lubią jeść? Największy apetyt włosy mają na aminokwasy siarkowe - są one bowiem „cegiełkami” budulcowymi - dzięki którym włosy rosną i z których czerpią swą siłę i urodę. Jeśli tego budulca jest zbyt mało - włosy stają się cienkie, wiotkie i porozczepiane. Słowem chore i brzydkie. Gdzie znaleźć aminokwasy siarkowe? Są pokarmy w których znajdziemy „gotowe” aminokwasy siarkowe, np. w chudej wołowinie, fasoli, rybach i jajkach. Warto jednak wiedzieć, że w przypadku niedoboru w pokarmie aminokwasów siarkowych organizm może wytwarzać je samodzielnie, pod warunkiem, że otrzyma odpowiednią ilość siarki. Praktyczną wiedzę o tym posiadały już nasze babki. Tradycyjnie, w medycynie ludowej, „lekiem” na zniszczone włosy była czarna rzepa. Ta roślina obfituje w siarkę, podobnie jak jej botaniczni krewniacy - rzodkiewka, chrzan, kapusta, brukselka, rzeżucha, brokuły i kalafior oraz zwykła cebula. Nie mniej ważną rolę odgrywają mikroelementy. Najważniejsze mikroelementy to cynk, miedź, jak też żelazo i wspomniana już siarka. Pobudzają one wzrost i poprawiają kondycję i wygląd włosów. Włosy „ssą” mikroelementy, jak gąbka wodę. Dzięki nim podnoszą swą siłę, urodę i blask. Gdzie znajdziemy niezbędne wzmacniające włosy minerały: żelazo - znajdziemy go dużo w wołowinie, bobie, ziarnie sezamowym, podrobach i czerwonym mięsie cynk - w wołowinie i serach żółtych oraz w podrobach, kiełkach pszenicy, drożdżach, jajkach i mleku siarkę - w zielonym groszku, cebuli, serach żółtych, rzeżusze krzem - w płatkach owsianych i kaszy jęczmiennej miedź - również w podrobach oraz fasoli i grochu Ważną rolę dla wzrostu i wyglądu włosów i paznokci mają również niektóre witaminy -zwłaszcza kwas pantotenowy (witamina B5),i inne witaminy z grupy B. Skąd ten okropny łojotok? Kiedy z naszej głowy sypią się białawe suche łuski - wbrew pozorom nie jest to objaw przesuszenia włosów, a odwrotnie skutek - łojotoku. Zaś przyczyną łojotoku i przetłuszczania się włosów jest zwykle niedobór witamin B1, B2, B 6 i kwasu pantotenowego w diecie. Dzieje się to względnie niezależnie od wpływu hormonów płciowych. Co zatem powinniśmy jeść, aby dostarczyć włosom witaminy i mikroelementy, które zapobiegają wypadaniu włosów, łojotokowi czy łupieżowi? Podajemy zasobność % tych pokarmów w witaminy w porcji 100 gramowej w stosunku do dziennego zapotrzebowania organizmu. Witaminę B1 - znajdziemy w kurzej piersi, kotlecie schabowym, ziarnach słonecznika (około 1/2 dziennych potrzeb) Witaminę B 2 - w brokułach (około 1/2 dziennego zapotrzebowania); w mleku, jogurcie i wieprzowinie (około 1/4) Witamina B 6 - w sardynkach, bananach, wątrobie (około 1/2 dziennego zapotrzebowania) Kwas pantotenowy - jest w pieczarkach (około 2/3 dziennego zapotrzebowania); fasola mung (1/2); brokuły (1/4) Jeśli chcemy wzmocnić włosy i zapobiec ich wypadaniu w diecie powinna pojawić się: witamina B - 12 - z wątróbek kurzych (ponad 800%), w wołowinie (160%) Co jeszcze pomaga a co szkodzi włosom? Jeśli np. do wymienionych wyżej pokarmów dodamy te, które są zasobne w witaminę E i A - włosy odwdzięczą się nam pięknym połyskiem i jedwabistością. Trzeba tylko ograniczyć spożycie tłuszczów zwierzęcych, węglowodanów oraz ostrych potraw i alkoholu. Jeśli nie mamy czasu, aby zapewnić sobie wszystkie, niezbędne składniki diety? Najprościej jest zaopatrzyć się w witaminy i minerały w aptece i przyjmować w ilościach wymienionych w ulotce. W zwalczaniu łupieżu i łojotoku pomoże też pielęgnacja włosów, a zwłaszcza dobranie odpowiedniego szamponu. Korzystnym jest np. aby używany do zwalczania łupieżu szampon zawierał sól cynkową, np.. pirytion cynku, który ma bardzo dobre właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne. Korzystnie działają też szampony wykorzystujące własności lecznicze smoły pogazowej. Odpowiedz Link
neochuan Re: Kochanakasiu! Poardź mi, proszę! 15.02.05, 16:17 mój minutnik kuchenny późni się o 4 godziny (z hakiem, ale niewielkim). i czy już te jajka ugotowały się na twardo?? huan Odpowiedz Link
kasia_paprota kochany Huasiu 15.02.05, 16:32 twoje jajka są wystarczająco twarde bez wględu na względność czasu, przestrzeni i, kurwa, regulaminu. Odpowiedz Link
merida3 Re: Kochanakasiu! Poardź mi, proszę! 01.08.05, 17:09 Kochany Neochuanku!Jeśli jesteś męskim szowinistą to będą twarde. Nie musisz się martwić! Odpowiedz Link
merida3 Re: Kochanakasiu! Poardź mi, proszę! 01.08.05, 17:15 Mam wielki problem. Wielki bo jest to niewielkich rozmiarów wżuuuut na dddddddd.... Mały kudłaty. Żadna rewelacja. A kokosi sie jakby był u siebie. Kurwa co z takim zbędnym paskudztwem ździełać? Odpowiedz Link
aard wrzut na du pie 03.08.05, 11:29 To jakaś francuska choroba? Może trzeba poprosić kogoś, żeby pocałował? Cię w dupę? ;) Odpowiedz Link
huann Re: wrzut na du pie 03.08.05, 12:06 aleś przysrał. siała baba cichosza nie wiedziała miłosza a dziad wiedział mickiewicza a to było po ciachu. Odpowiedz Link
merida3 Skąd wiesz? 04.08.05, 18:31 Coś mi sie widzi, że już to sprawdziłeś. Smakowało? Odpowiedz Link
meteor2017 Kochanakasiu! Poardź mi, proszę! 24.07.05, 22:01 WPROWADZENIE - PRZEPIS Jagody z cukrem i zabielaczem Składniki: -jagody (czarne - te ktore sa czerwone gdy sa zielone, a jak dojrzeja to niebieskie); -cukier (taki o zawartosci min. 90% cukru w cukrze); -zabielacz (smietana, jogurt naturalny, w warunkach polowych moze byc nawet smietanka do kawy); Przepis: Kupic cukier i zabielacz i zdobyc jagody. W Zyrardowie jagody jagody zdobywa sie na dwa sposoby: 1) sposob szybszy i drozszy - trzeba pojsc na rynek i kupic od zbieraczy; 2) sposob wolniejszy, tanszy, efektem ubocznym sa niebiesko-fioletowo-sine rece i usta a czasem takze bol krzyza - nalezy pojechac do lasu i uzbierac. Jagody rozgniatamy z cukrem, dodajemy zabielacz, mieszamy i konsumujemy. DYLEMAT Mam "smietane homogenizowana, idealna do salatek i dipów". Co to jest dip? Jako ze jagody z cukrem salatka nie sa, to nie wiem czy moge do nich dodac tej smietany. Moge? A czy moge skonsumowac smietane homogenizowana, jesli jestem hetero? Dodam ze w przypadku serkow homo nie mialem takich oporow. Kochanakasiu! Poardź mi, proszę! Bo bede musial leciec noca po jogurt! Odpowiedz Link
kasia_paprota Kochany Meteorze! 25.07.05, 20:46 Ponieważ nec heterocoolez contra cooltures, a śmietankę towarzyską spija się wraz z kwitkiem na kożuch, dlatego wymyślono śmietanki homogenizowane wyspecjalizowane in dip pieszczotas od kakaowe oczko [Essi! wróć!]. Nie ma się czego obawiać, są to zachowania kultur bakterii praktykowane od wieków trumien trumna i tak naprawdę wiążą się z niczym więcej jak metalowymi ramami łóżek za pomocą kajdanek. Jednym słowem: śmiało! Niejedna później ci jęknie po takim dipie "ja, gut", a ty będziesz już wiedział, co uczynić... Odpowiedz Link
meteor2017 Kochanakasiu! Dzeinkuuęj Ci bałdzo!!! 26.07.05, 11:13 Bo jeszcze dzien, czy dwa a mialbym jagody plesniowe, albo zezarte bez zabielacza. Odpowiedz Link
huann *suplement - hurra! 12.09.05, 18:43 "Oligofrenopedagogika - dział pedagogiki specjalnej zajmujący się wychowaniem i nauczaniem osób upośledzonych umysłowo." źródło: pl.wikipedia.org/wiki/Oligofrenopedagogika czemu hurra! - ? bo nie dość, że nieustająco się czuję demyurgiem, za to ponownie z pewnością poyebanym! ;D Odpowiedz Link
kasia_paprota mnie też 13.09.05, 00:23 zgadza się prawie wszystko oprócz wieku, że obsesyjnie nawiążę. Odpowiedz Link
lolik2 mam radioaktywne kozaki 04.11.05, 08:32 smierdzą paloną gumą jak ktos wchodzi do pokoju to sie pyta czy się komuś komputer nie spalił.... co teraz??? P.S. może profilaktycznie nadmienię, że śmierdza tak SAME Z SIEBIE. Odpowiedz Link
huann Re: mam radioaktywne kozaki 04.11.05, 10:31 może to są Kozaki Czarnobylskie? > co teraz??? Sicz na to! :) albo nie, niech Kasia_Paprota coś poAardzi. Odpowiedz Link
kasia_paprota PoAardy Kasi - cz.I 20.05.06, 20:36 Nie wyrzucaj skórek od cytryny, dopóki się nimi nie przetrze rąk: po co mają ci wykrzywiać stopy. Prawdę mówiąc, ludzie nie chcą radia jako dłubania w nosie lub uszach. Uważaj jednak udzielając rad guzikiem swoim lub cudzym. Imponuje im najbardziej siła fizyczna, zaradność, pogarda. Nastolatki mogą zapadać na różne choroby, np. opadanie narządów wewnętrznych. Pierwsza miesiączka pojawia się zwykle po pierwszej zwanej młodzieżową. Skóra staje się błyszcząca, pokryta wągrami, włosy – brak, znakomicie ją zastępują. Nastolatki powinny się wysypiać, zmieniać w kobietę o zupełnie innych kształtach! Noś więc tornister na plecach podczas produkcji dojrzałych do zapłodnienia komórek płciowych. A jeśli musisz, obciązaj obie ręce miesiączką. Każdy sobie maśle smażyć. Z twarożku i twarogu przygotowuje się również białko. I ciekawe, bo np. przejdą do wody i zostaną wylane. O Anglikach Francuzi mówią z dwoma łyżkami mąki, potem z mlekiem. Kto jest estetą w życiu, ten jest smakoszem w kuchni. Tak jak np. na wsi dostać prosto od krowy. Pierwszy raz gotuje się upadłą na ziemię, podłogę, dywan. Pierwszy raz gotuje się produkt godzinę lub dwie, drugi raz – z brudnymi rękami. Ale są wesołe, zarobione w pieniędzy! Najzdrowsze są produkty świeże, na drugim miejscu twarde jak kamień. Lepiej powiesić w kuchni notatnik, a przy nim długopis, a wtedy widzimy, że jakoś dotknięty uważa się za sprzedany. Przygotuj sobie przepisy na to, co masz marne - z ziemniakami, gotowaną jarzynką lub surówką. Ułóż menu – jadłospis kaloryczny – to wystarczy kompot. Nie należy jednak zapominać, że każdy człowiek jest warzywem. Krowa jada inną paszę: mleka i sery. Wypij jakieś krople prowadzące na drogę do zdrowia młodzieży! Odpowiedz Link
kasia_paprota : PoAardy Kasi - cz.II 20.05.06, 20:56 Nieświeże mięso na końcu książki znajdziecie. Trzymaj się z dala od osób, które kaszlą spirytusem. Myj ręce jak najczęściej, także po głaskaniu psa, lub przyłóż opatrunek apteczny. Aby w domu było miło, pogodnie, wszyscy muszą mieć przy sobie papierowe chusteczki. Kulturę i wychowanie należy robić wspólnie. Bywa, że rodzice idą do pracy, a babcia czy dziadek chcą być czasem niezależni. Nie chodzisz w butach w domu – wkładasz rodziców. Umiesz trzymać w tajemnicy rodzinne sekrety, a więc bądź miły. Jeśli więcej osób ogląda program, to staraj się nudzić – możesz połowy nie zrozumieć. Ubranie dostosowane do pory dnia – miłość rodziców nie wystarcza. Rodzice też nam daja oparcie uczuciowe – fałsz, zmanierowanie. Ludzie ceniący dobre wychowanie umieją się znaleźć w każdej kuchni. Służba sanitarna lasu czyli mrówki i inne owady? To niech przynajmniej mają na nogach pantofle! Takie turystyczne przyjaźnie potrafią przetrwać całe lata, niszczyć i psuć. Choroba morska nie zabiera wiele miejsca, nie zużywa paliwa, nie zatruwa środowiska i nie powoduje tak niebezpiecznych wypadków jak samochód. Wyprawa taka jest na wiele kominów, z których para bucha. Jeśli śpisz z otwartymi ustami, sam/a będziesz prowadzić samochód. Nie rozkładać nóg, siadać tam, gdzie on każe! Bądź ostrożna na budzące wokół siebie! Zasada jest taka: jak najmniej rzeczy, bo przeciez na wczasy warto ze sobą zabrać grzałkę. Np. bądź ubrany byle gdzie. W ten sposób, gdy gości jest więcej, powstaje rodzaj książki i czekoladki. Trzeba otworzyć drugie drzwi, jeśli są ciastka. Bilety do przeprowadzania przez ulicę. Nie można całe wakacje się bawić, bo to pożyteczna rzecz. Sen bowiem wymaga bluzki na ramiączkach. Odpowiedz Link
cassani Kochanakasiukurwapowiedzprzecie 30.05.06, 09:01 ktonajpiękniejszynaświecieiskorotojatopocoodpowiadasz? Odpowiedz Link
kasia_paprota Re: Kochanakasiu! Poaardź, proszę 29.03.07, 22:16 co żywią, to wesoły bromek od prlu. Odpowiedz Link