Dodaj do ulubionych

Jean-Claude Junker

27.06.14, 19:51
nie wiem jakim szefem KE bedzie, ale ciesze sie bardzo ze nie bede musiala ogladac facjaty Martina Schulza na tym stanowisku.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16231721,Juncker_nominowany_na_przewodniczacego_Komisji_Europejskiej_.html?lokale=lodz#BoxWiadTxt
Na skali moich antypatii politycznych Martin Schulz zajmuje bardzo wysokie miejsce.

Ciekawe jaki sie okaze jego wloski nastepca w PE, ze zdjecia, nazwiska i przynaleznosci partyjnej malo sympatyczny.
Obserwuj wątek
    • stephen_s Re: Jean-Claude Junker 27.06.14, 19:53
      Oceniasz ludzi po nazwisku? :)
      • maria421 Re: Jean-Claude Junker 27.06.14, 19:57
        stephen_s napisał:

> Oceniasz ludzi po nazwisku? :)

Ktos kto nazywa sie Pittella moze byc powaznym politykiem? :-)
        • stephen_s Re: Jean-Claude Junker 27.06.14, 20:09
          OK :)

No to powiedz, czemu Ci się nie podoba Schmidt i ten Pitella (poza nazwiskiem)?
          • maria421 Re: Jean-Claude Junker 27.06.14, 21:53
            stephen_s napisał:

> OK :)
            >
            > No to powiedz, czemu Ci się nie podoba Schmidt i ten Pitella (poza nazwiskiem)?

Nie Schmidt tylko Schultz! Martin Schultz! Obrzydliwy, oblesny, narcyzowaty , arogancki typ prowincjonalnego niemieckiego urzedasa.

Pittella nie podoba mi sie tylko z nazwiska, ze zdjecia i z przynaleznosci partyjnej.
            Wiecej narazie powiedziec nie moge.
            • annajustyna Re: Jean-Claude Junker 27.06.14, 22:04
              A mnie sie pan prowadzacy wizualnie i z nazwiska bardzo podoba:
              Jean Claude bei Richard David
              • maria421 Re: Jean-Claude Junker 27.06.14, 22:16
                annajustyna napisała:

> A mnie sie pan prowadzacy wizualnie i z nazwiska bardzo podoba:
                > Jean Claude bei
                > Richard David

R.D. Precht niech sie w koncu zdecyduje czy jest filozofem czy dziennikarzem.
                • annajustyna Re: Jean-Claude Junker 27.06.14, 22:24
                  Jedno drugiego nie wyklucza.
    • ja.nusz Re: Jean-Claude Junker 27.06.14, 22:11
      maria421 napisała:

> nie wiem jakim szefem KE bedzie, ale ciesze sie bardzo ze nie bede musiala ogla
      > dac facjaty Martina Schulza na tym stanowisku.

Rozumiem, że pomarszcony ryj Junkersa jest dla Ciebie ideałem męskiej erotyki....
      Spróbuj sobie wyobrazić jak wyglądają jego na co dzień niewidoczne członki...
      • maria421 Re: Jean-Claude Junker 27.06.14, 22:14
        ja.nusz napisał:

> Rozumiem, że pomarszcony ryj Junkersa jest dla Ciebie ideałem męskiej erotyki..
        > ..
        > Spróbuj sobie wyobrazić jak wyglądają jego na co dzień niewidoczne członki...

Heee???
        Janusz, moze Tobie sie wszystko erotycznie kojarzy, ale mi absolutnie nie:-)))

Chetniej jednak bym poszla na kawe z Junkerem niz z Schultzem.
        • annajustyna Re: Jean-Claude Junker 27.06.14, 22:24
          A ja z Prechtem!
        • ja.nusz Re: Jean-Claude Junker 27.06.14, 22:29
          maria421 napisała:

> Heee???
          > Janusz, moze Tobie sie wszystko erotycznie kojarzy, ale mi absolutnie nie:-)))

Mario, sama wyraziłaś antypatię do facjaty Schulza - co to jest jak brak akceptacji do jego erotyki? Oczywiście nie od razu w kontekście seksu.
          (zgadza się jednak, najpiękniejszy nie jest i łysy też)

O Twoich gustach nie będziemy tu dyskutować, bo to bardzo osobista sprawa, ale wybacz, Junkers ma 59 lat a wygląda na 79 - przynajmniej.

• annajustyna Re: Jean-Claude Junker 27.06.14, 22:35
            Czyli jest 10 lat starszy od Prechta? O Matulu, bylam pewna, ze ma (Juncker, nie Precht) z 75 :/.
          • maria421 Re: Jean-Claude Junker 27.06.14, 22:36
            ja.nusz napisał:

rio, sama wyraziłaś antypatię do facjaty Schulza - co to jest jak brak akcep
            > tacji do jego erotyki? Oczywiście nie od razu w kontekście seksu.
            > (zgadza się jednak, najpiękniejszy nie jest i łysy też)
            >
            > O Twoich gustach nie będziemy tu dyskutować, bo to bardzo osobista sprawa, ale
            > wybacz, Junkers ma 59 lat a wygląda na 79 - przynajmniej.

Janusz, a Ty wolalbys pojsc na kawe z poslanka Pawlowicz czy z poslanka Kopacz?
            Mysle ze zadna z nich nie wzbudzalaby u Ciebie erotycznych podniet, ale jakosc estetyczna przy rozmowie tez sie liczy, nie?

Nie interesuje mnie na ile lat Junker wyglada, przy piciu kawy to nie ma znaczenia :-)))
            • annajustyna Re: Jean-Claude Junker 27.06.14, 22:37
              Ja tam bym mogla pojsc na kawe z pania Ania Grodzka. Na pewno bysmy sie swietnie bawily.
          • jureek Re: Jean-Claude Junker 28.06.14, 06:23
            ja.nusz napisał:

> O Twoich gustach nie będziemy tu dyskutować, bo to bardzo osobista sprawa, ale
            > wybacz, Junkers ma 59 lat a wygląda na 79 - przynajmniej.

skutki picia
            • maria421 Re: Jean-Claude Junker 28.06.14, 08:20
              jureek napisał:

> skutki picia

A Ty skad to wiesz?
    • jureek Junker czyli Dżanker 28.06.14, 06:25
      ... tak wymawia jego nazwisko pewien redaktor radia Opole. Zabrzmiało jak "junkie", co aż tak dalekie od prawdy nie jest.
      • maria421 Re: Junker czyli Dżanker 28.06.14, 08:21
        jureek napisał:

> ... tak wymawia jego nazwisko pewien redaktor radia Opole. Zabrzmiało jak "junk
        > ie", co aż tak dalekie od prawdy nie jest.

Wiesz cos na temat J-C Junkera czego my nie wiemy?
        • annajustyna Re: Junker czyli Dżanker 28.06.14, 09:04
          Nawet Francuzi wymawiaja przez jot...
        • jureek Re: Junker czyli Dżanker 28.06.14, 09:33
          maria421 napisała:

> Wiesz cos na temat J-C Junkera czego my nie wiemy?

Nie wiem, czego nie wiesz, więc trudno mi odpowiedzieć na to pytanie. Nie wiem na przykład, czy jest Ci wiadomo, że tajemnicą poliszynela jest to, że Juncker lubi wypić.
          • maria421 Re: Junker czyli Dżanker 28.06.14, 09:38
            jureek napisał:

> Nie wiem, czego nie wiesz, więc trudno mi odpowiedzieć na to pytanie. Nie wiem
            > na przykład, czy jest Ci wiadomo, że tajemnicą poliszynela jest to, że Juncker
            > lubi wypić.

Nie mam kontaktow z poliszynelem, wiec nie wiem:)
            W prasie pisali ze lubi wypic?
            • jureek Re: Junker czyli Dżanker 28.06.14, 09:54
              maria421 napisała:

> W prasie pisali ze lubi wypic?

Tak, w prasie pisali i to nie tylko w kolorowej.
              " Doch das sehen viele, die ihn in Brüssel über Jahre beobachtet und begleitet haben, deutlich anders. Teilnehmer der Euro-Gruppen-Besprechungen erinnern sich an Sitzungen, die Juncker "etwas erratisch" geleitet habe, andere wollen eine Alkoholfahne gerochen haben. In Luxemburg zucken politische Weggefährten bei diesem Thema nur die Achseln - die Trinkfreude ihres fast zwei Dekaden lang amtierenden Regierungschefs sei "ein offenes Geheimnis". Der Journalist Pascal Steinwachs schrieb im "Lëtzebuerger Journal", schelmische Zungen behaupteten, Juncker habe tatsächlich kein Problem mit Alkohol, nur ohne ."
              www.spiegel.de/spiegel/print/d-124838574.html
              • maria421 Re: Junker czyli Dżanker 28.06.14, 10:06
                Juree, wydaje mi sie ze ktos, kto naprawde ma problem alkoholowy nie jest w stanie pracowac tak dlugo na takich stanowiskach bez zadnego przylapania go przez kamery jak to bylo w przypadku Jelcyna czy Kwasniewskiego.
                • ja.nusz Re: Junker czyli Dżanker 28.06.14, 10:16
                  Nie ma się co gościa czepiać - normalny facet - lubi wypić i pali podobno też jak smok.
                  Z polskimi euroosłami łatwo się dogada - jak to Nemcy mawiają: "ein Mensch wie du und ich".
                  • ja.nusz Re: Junker czyli Dżanker 28.06.14, 10:19
                    Tu można wszystkich posprawdzać.
                • jureek Re: Junker czyli Dżanker 28.06.14, 11:26
                  maria421 napisała:

> Juree, wydaje mi sie ze ktos, kto naprawde ma problem alkoholowy nie jest w sta
                  > nie pracowac tak dlugo na takich stanowiskach bez zadnego przylapania go przez
                  > kamery jak to bylo w przypadku Jelcyna czy Kwasniewskiego.

Ja tam nie wiem, czy on ma problem alkoholowy, czy nie ma, stwierdzam tylko to, co wszyscy wiedzą, że lubi wypić i zapalić. Nie mam mu tego za złe, tak samo jak nie mam za złe, że ktoś zapali sobie jointa, byle tylko nie udawał jakiegoś świętoje...liwego i nie uchlewał się publicznie jak świnia, jak np. poseł Wipler.
                  • maria421 Re: Junker czyli Dżanker 28.06.14, 11:35
                    jureek napisał:

> Ja tam nie wiem, czy on ma problem alkoholowy, czy nie ma, stwierdzam tylko to,
                    > co wszyscy wiedzą, że lubi wypić i zapalić. Nie mam mu tego za złe, tak samo j
                    > ak nie mam za złe, że ktoś zapali sobie jointa, byle tylko nie udawał jakiegoś
                    > świętoje...liwego i nie uchlewał się publicznie jak świnia, jak np. poseł Wiple
                    > r.

Sadze ze niejeden zachodni polityk lub sobie wypic i zapalic i jeszcze w bok skoczyc (jak ostatnio Hollande), ale nie ma szans na to, zeby sie uchlac i rozrabiac jak swego czasu nasi poslowie na Cyprze.
    • maria421 Re: Jean-Claude Junker 28.06.14, 08:41
      Tak wlasciwie jak sobie o politykach pomysle, to moja lista tych antypatycznych jest o wiele dluzsza niz tych nie-antypatycznych . Nie przychodzi mo do glowy zaden polityk ktorego moglabym nazwac "sympatycznym".

A Wy jak macie?

• zbyfauch Ja ich tam nie znam, jednego tylko, 28.06.14, 10:34
      człowieka z odbytem w miejscu ust. Chyba już go nie ma.
      • maria421 Re: Ja ich tam nie znam, jednego tylko, 28.06.14, 11:12
        zbyfauch napisał:

> człowieka z odbytem w miejscu ust. Chyba już go nie ma.

zdradzisz nam kogo masz na mysli?
        • zbyfauch Re: Ja ich tam nie znam, jednego tylko, 28.06.14, 11:28
          https://diepresse.com/images/uploads//a/1/a/461338/u_EUKommissar_Guenter_Verheugen.jpg
          • maria421 Re: Ja ich tam nie znam, jednego tylko, 28.06.14, 11:31
            Aaaa! Ale on jest po operacji wargi.
    • fan.club Ciekawy eksperyment! 28.06.14, 11:55
      Juncker od prawie 20 lat majstruje przez UE i ma spory udział w tym, że Unia jest tak jaka jest. Myślę, że Merklowa jeszcze swego poparcia pożałuje. JEDYNYM plusem Junkera jest fakt, że innych/lepszych kandydatów brakuje.
      • maria421 Re: Ciekawy eksperyment! 28.06.14, 12:03
        fan.club napisał:

> Juncker od prawie 20 lat majstruje przez UE i ma spory udział w tym, że Unia je
        > st tak jaka jest. Myślę, że Merklowa jeszcze swego poparcia pożałuje. JEDYNYM p
        > lusem Junkera jest fakt, że innych/lepszych kandydatów brakuje.

Dla mnie jedynym plusem jest to, ze Junker nie jest Martinem Schulzem :-)
        • fan.club Re: Ciekawy eksperyment! 28.06.14, 12:41
          Martin uprzejmie przystał na ewentualną wice-pozycję u boku Junckera. Wielka koalicja się kłania!
    • maria421 Re: Jean-Claude Junker 02.07.14, 09:32
      Martin Schulz jednak nadal jest szefem PE ......

• fan.club Dziwny ten parlament... 02.07.14, 13:09
        Są frakcje, ale opozycji nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka