Dodaj do ulubionych

ASTER- pytanie do Eksperta UKE

IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 15:05
W związku ze zbliżającym się końcem umowy promocyjnej z Aster (1 wrz) postanowiłam dowiedzieć się na jakich warunkach może umowa zostać przedłużona (po doświadczeniu z roku poprzedniego gdzie podwyższono mi koszty o 50%). Nie przedstawiono mi oferty która mnie satysfakcjonowała i odpowiadałaby warunkom jaką dostają nowi klienci. Postanowiłam wypowiedzieć umowę zgodnie z ich warunkami czyli 45 dni przed zakończeniem umowy złożyłam wypowiedzenie. W tym czasie mój narzeczony podpisał umowę na siebie po konsultacjach z konsultantem ASTER, który miał nam zaproponować najkorzystniejsze rozwiązanie. Jak się okazało korzystniejsze rozwiązanie zakończyło się tym, że w miesiącu sierpniu musieliśmy zapłacić podwójnie za fakturę (jego i moją), ponieważ jego informacje różniły się z informacjami konsultantów z Warszawy. Jakby tego było mało wczoraj dokonałm pomyłkowego przelewu na stare konto ASter. Skontaktowałam się z nimi w celu reklamacji przelewu. Przy okazji podpytałam czy wszystkie moje rozliczenia się zgadzają no i się zaczęło... Pan z działu windykacji stwierdził, że mam zaległości w kwocie ponad 1000 zł za wypowiedzenie umowy w czasie jej trwania. Załamałam ręce i czekam na pismo od nich. Posiadam korespondencję mailową z ich pracownikiem, który podał mi termin trwania umowy oraz poinformował mnie o 45 dniowym terminie wypowiedzenia. Faktury wszystkie do konca trwania umowy mam zapłacone. Nie wiem co ta firma kombinuje ale ze wszystkich stron słyszę o podobnych sytuacjach. Proszę o poradę jak mam się przygotować na rozmowę z nimi tak aby nie mieli jak mnie 'zagiąć' i czym można ich 'postraszyć' za takie traktowanie i psucie nerwów. Nie wiem na jak mogłam zerwać umowę w trakcie jej trwania skoro przelewy robiłam do końca jej trwania. Proszę o poradę czym się mogę bronić i nie dać się tej monopolowej korporacji, która kantowanie klientów traktuje jako jedne ze źródeł finansowania.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka