Dodaj do ulubionych

pytanie do UKE

IP: *.radom.vectranet.pl 11.07.12, 10:06
Mam umowe z firma telekomunikacyjna w ofercie MIX,operator zmienil ja na otwarta po rozmowie jak twierdzi z osoba przedstawiajaca sie jako moja zona.uzytkownikiem tego numeru jest moja 12letnia corka.ani zona ani corka nie przypominaja sobie zeby z kimkolwiek na temat zmiany planu taryfowego rozmawialy.operator twierdzi ze o zmianie mnie poinformowal czego tez nie widzialem w korespondencji,moglem jednak cos przegapic,rozmowy na temat zmiany planu taryfowego,ktora jest nagrana operator nie chce udostepnic.co moge zrobic w tym przypadku,do kogo sie odwolac?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaczus (Tomek) Re: pytanie do UKE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.12, 11:48
      1) złożyć pisemną reklamację i poczekać na odpowiedz.
      2) jeśli nie pomoże, złożyć skargę w uke z prośbą o mediacje.
    • ekspert.uke Re: pytanie do UKE 27.07.12, 12:20
      Jeżeli w Pana ocenie zmiana planu taryfowego nastąpiła bez Pana zgody, w pierwszej kolejności kieruje Pan do operatora reklamacje z żądaniem wyjaśnienia sprawy – wskazania podstaw dokonania zmiany planu taryfowego. Jeżeli operator nie udzieli odpowiedzi w ustawowym terminie 30 dni lub w przypadku, gdy odpowiedź operatora będzie dla Pana nie satysfakcjonująca, proszę przesłać do UKE wniosek o interwencję za pośrednictwem formularza zamieszczonego na stronie internetowej link: formularz kontaktowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka