Dodaj do ulubionych

Pytanie do UKE

IP: *.free.aero2.net.pl 03.09.12, 13:01
Mam telefon komórkowy w Orange, abonament delfin na kwote 39 zł, umowa do 31.10.2012.
Na stronie internetowej orange można przedłużyć umowę na 3 miesiące przed końcem obecnej umowy. Przedłużyłam więc umowę z końcem sierpnia w taryfie delfin2 na kwotę 39,90 zł.
Myślałam że aneks będzie obowiązywał od 1.11.2012, ale warunki umowy obowiązują już od września 2012. Na infolinii orange powiedziano mi że dlatego od września bo wybrałam wyższy abonament, gdybym wybrała niższy to umowa obowiązywałaby od 1.11.2012!!!
Obecnie orange ma promocje przy przedłużaniu umowy 100% więcej środków na koncie przez cały okres trwania umowy i na moje pytanie czy w związku z tym że umowa obowiązuje już od września a koniec umowy będzie 31.10.2014 to czy przez ostatnie 2 miesiące umowy czyli wrzesień i październik 2014 też będę miała 100% więcej powiedziano że NIE bo aneks jest na 24 miesiące więc 100% więcej będzie tylko do sierpnia 2014.
Czy to jest zgodne z prawem i czy orange może wprowadzać warunki umowy wg swojego widzi mi się?
Obserwuj wątek
    • specnaz0 Re: Pytanie do UKE 03.09.12, 18:38
      Jest to zgodne z prawem, dodatkowo podpisując aneks decydujesz się na takie warunki. W aneksie jest dokładna informacja kiedy wchodzi aneks i ile czasu trwa rabat na dane usługi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka