Dodaj do ulubionych

NETIA - nieuczciwe praktyki

IP: *.centertel.pl 16.08.13, 11:42
A ja chcę przestrzec przed tą firmą
W środę zamawiałem telefonicznie usługę internetu( na firmę) i przemiły chłopiec wypytał mnie o wszystko co było mu potrzebne łącznie z adresem korespondencyjnym. Przyjął zamówienie na podłączenie netu w trybie przyspieszonym i poinformował mnie, że umowa zostanie wysłana na podany adres e-mail. Dzisiaj przeczuwając problem zadzwoniłem na info i okazało się, że umowa została wysłana już tego samego dnia i nie na pocztę @ ale na adres firmy i będzie realizowana w normalnym trybie czyli do aż 21 dni !
Wyobrażacie sobie mamy XXI wiek i tyle się trąbi o dostępie do netu i są przecież dofinansowania z Unii a tu trzeba potulnie czekać 3 tyg?
To jakaś kpina
Wysłałem skargę i informację by sobie głęboko wsadzili w d.....ę tę umowę, ale żadnej zwrotki nie otrzymałem.
Czy POlska rzeczywiście jest w Unii ?
Wątpię
Obserwuj wątek
    • semihora Re: NETIA - nieuczciwe praktyki 16.08.13, 23:09
      Trzy tygodnie to i tak niedlugo, Netia potrafi miesiącami zwodzić klienta... Rzeczywiście, lepiej omijać szerokim łukiem.
    • Gość: Precz z systemem Re: NETIA - nieuczciwe praktyki IP: *.centertel.pl 17.08.13, 12:02
      Wczoraj otrzymaliśmy e-mail, że nasza sprawa została zgłoszona do odpowiedniego działu
      No to zobaczymy co dalej będzie ?
      • Gość: MiChCiO Re: NETIA - nieuczciwe praktyki IP: *.96.234.9.tvksmp.pl 19.08.13, 09:55
        Jak to co? Proces reklamacyjny. Czas na rozpatrzenie ..... do 30 dni.
        • Gość: Precz z systemem Re: NETIA - nieuczciwe praktyki IP: *.centertel.pl 22.08.13, 22:17
          Nie, nie będzie żadnej reklamacji. A za to anty reklama w sieci. Niech ludzie wiedzą co to za firma i w jaki sposób wykorzystuje swoją pozycję na rynku. Otrzymaliśmy dzisiaj @ z odpowiedzią...ach jak nam jest przykro i dziękujemy bardzo za zgłoszenie problemu, jak tylko... i dołożymy wszelkich starań... Takie pierdoły że aż mnie mdli od tego. A najlepsze jest to, że jeżeli nie chcemy to nie musimy odsyłać podpisanej umowy. Chusteczka, a co mamy niby odsyłać jak i tak umowa nie dotarła. No takiego bu....lu to już dawno nie widziałem. Jak taka firma może normalnie funkcjonować? Jak ludzie mogą z nimi podpisywać umowy ?
          • serek67 Re: NETIA - nieuczciwe praktyki 19.12.13, 17:27
            Mnie tez oszukano po raz kolejny. Dzwonił gość z netii oferował mi lepszy pakiet wrecz mówił zapewniał mnie że tak a nie inaczej umowa przyszła po 3tygodniach jak juz wszystko chodziło i było ok do czasy kiedy mineło 3y miesiące i się zmienia suma na większą . Byłem zdziwiony bo nie tak miało byc i mogłem zrezygnowac w każdej chwili jak widac OSZUŚCI na ciągnęli mnie! UNIKAĆ netie!!!!!!!! Teraz nic innego jak tylko przez rzecznika praw konsumenta bedę domagał sie rozwiązania umowy i już nigdy więcej z tymi złodziejami!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka