Dodaj do ulubionych

Problem z Orange

IP: *.icpnet.pl 01.06.14, 00:16
Witam.
Mam takie pytanie: prawie rok temu zakupiłam telefon w abonamencie w sieci Orange. Wszystko grało, kurier dostarczył, dane poprawne.
Niestety, na skutek nieszczęśliwego wypadku, telefon poszedł w drobny mak. Cóż, moja wina, że nie był ubezpieczony.
Zakupiłam więc inny telefon, w sklepie internetowym (bez związku Orange), i włożyłam do niego starą kartę sim Orange.
Wszystko działa poza internetem. Inne karty sim obcych sieci działają bez zarzutu - internet także.
W ramach abonamentu mam dostępny pakiet danych, z którego teraz nie mam możliwości skorzystać.
W salonie Orange pan ze wszystkich sił próbował (tak jak i ja wcześniej) rozwiązać ten problem, włącznie z kontaktem z działem Orange Expert (pomoc techniczna). No i niestety, pozostawiono mnie z problemem, ponieważ ani pan w salonie, ani dział techniczny nie są w stanie mi pomóc.
Czy w takim razie przysługuje mi jakiekolwiek prawo do odstąpienia od umowy lub chociażby jakiejkolwiek rekompensaty z tego powodu? Czy może przeszkodę stanowi fakt, że użytkuję kartę w innym telefonie, a nie w tym, który od nich otrzymałam?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • chris1970 Re: Problem z Orange 02.06.14, 20:15
      Rozwiązać umowę na podstawie czego?
      Raczej zamówiłbym nową kartę sim. Jeżeli z tą nową kartą sim nie będzie działał internet, wtedy bym reklamował oficjalnie usługę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka