Dodaj do ulubionych

Dieta Dukana

18.10.10, 00:27
Nadeszły czasy diety doktora Dukana. Spełniło się marzenie człowieka puszystego. Konsumuje do woli, a waga pikuje w dół. Po ulicach maszeruje więcej pań w pożądanym rozmiarze 36. I panów o płaskich brzuchach.
Dieta Dukana przeczy zasadom współczesnej wiedzy o zdrowym żywieniu i zaburza funkcjonowanie organizmu . Nie znamy jeszcze wszystkich jej skutków. A mogą być rozłożone w czasie lub pozornie z dietą niezwiązane. Ogromne ilości zjadanego białka obciążają wątrobę i nerki.
www.zw.com.pl/artykul/524692_Dziesiec_kilo_mniej_i_watroba_po_przejsciach.html
Obserwuj wątek
    • agpagp Re: Dieta Dukana 18.10.10, 09:13
      Ty to wiesz ja to wiem ale dla ludzi którzy są zbyt leniwi by posiedzieć i poczytać i by wstać i pobiegać , pójść na basen czy rower opamiętanie przyjdzie za jakiś czas.
      • skiela1 Re: Dieta Dukana 18.10.10, 15:23
        agpagp napisała:

> Ty to wiesz ja to wiem ale dla ludzi którzy są zbyt leniwi by posiedzieć i pocz
        > ytać i by wstać i pobiegać , pójść na basen czy rower opamiętanie przyjdzie za
        > jakiś czas.

Znam czlowieka ,ktory 'przeszedl'przez ta diete.Duzo schudl,cale duze brzuszyszko.
        Nie jest leniwy,biegac nie moze,basen wcale nie sluzy odchudzaniu a rower dobry jest dla relaksu (jezeli jezdzi sie spacerowo).
        Jego watroba,nerki, serce bylo bardziej obciazone przed dieta niz po diecie.Pewnie opamietalby sie w momencie pierwszego zawalu bo cisnienie i cholesterol mial kosmiczny.
        • vooyek34 Re: Dieta Dukana 18.10.10, 21:57
          moja ślubna stosowała te dietę, skończyło się na wsadzeniu jej "w gębę" kupy forsy, bo zęby jej poleciały, najpierw wcinała same mięcho, wiec z buzi jej capiło okropnie, później żarła warzywa i wtedy nie chudła a tyła bo jeszcze mięcho wcinała. Nie ma dobrej diety jak się żre a nie je
        • fermino_romero_de_torres Re: Dieta Dukana 18.10.10, 22:09
          Skiela to jest skutek każdej diety ...wiadomo cały ten tłuszczyk odłożony trafia do krwiobiegu. I tak będzie zawsze jak ktoś będzie chudł jakimkolwiek sposobem.
    • lila_inc Re: Dieta Dukana 21.10.10, 21:26
      Kielbasa bez chleba?
      Nie to nie dla mniesmile
      • cieplanata Re: Dieta Dukana 22.10.10, 13:31
        gorzej........... kiełbasa bez kiełbasy sad (nic co ma cho odrobinę tłuszczu sad )
    • menk.a Re: Dieta Dukana 22.10.10, 10:20
      Negatywne skutki przedstawiła kolejna dietetyczka.
      Fakt faktem... kg lecą szybko. Nikt nie chodzi głodny, może jeść do woli, o ile są to produkty z listy. Osobie zdrowej może nie zaszkodzić, ale ryzyko nieprzyjemnych konsekwencji istnieje.
    • guglielmo Re: Dieta Dukana 22.10.10, 11:14
      Nikt nigdy nie wytłumaczy niektórym ludziom, że jedynym sposobem na porządek w domu jest niebałaganienie, a nie świąteczne sprzątanie... jedynym sposobem na zdrowie jest stałe dbanie o nie, a nie terapia magiczna u objazdowego cudotwórcy raz na 10 lat... jedynym sposobem na utrzymanie budynku w dobrym stanie jest stałe robienie drobnych napraw, a nie generalne remonty raz na kilkadziesiąt lat... itd.

A u nas grunt jest szczególnie podatny. Od tysiąca lat wolimy ginąć w bitwach, niż handlować, pisać genialne poematy niż prowadzić księgi rachunkowe, przechodzić do historii niż przechodzić prawidłowo przez jezdnię...
      • irena0503 Re: Dieta Dukana 22.10.10, 12:56
        Zgadzam się w 100 %.

A co do diet,nie wierzę w żadną,nie czytam artykułów,nie kupuję ksiązek o dietach " cud", uznaję tylko leczniczą. Moja zasada-jeść wszystko to, co organizm toleruje w rozsądnych ilościach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka