numu 04.10.11, 10:53 dlaczego sie tak dzieje ze ludzie unikaja odpowiedzi albo konfrontacji w momencie jak cos nie poich mysli albo sie im cos zarzuci obnazy. staja sie niewidzialni lub niewidomi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: unikanie 04.10.11, 11:00 Popatrz - ale z drugiej strony jak nie unikasz to też wychodzisz na chama, idiotę lub bezczela. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: unikanie 04.10.11, 12:04 A nie jest? Mówiąc coś, na przykład swoje przemyślenia chcesz wywołać jakiś efekt, reakcję, poznać czyjeś zdanie - zatem chyba ważne jest, abyś znalazł odpowiedni odbiór. Chyba nie rzucasz tego tak sobie, bo Ci się ulewa. Odpowiedz Link
numu Re: unikanie 04.10.11, 12:12 no chce poznac czyjes zdanie jak sie czyms waznym dziele ale to chodzi o czyjes przemyslenia na ten temat a nie o to jak przed nim wyjde. Odpowiedz Link
anoagata Re: unikanie 04.10.11, 12:35 Numu masz rację,bo koniec z końcem i tak Szydło wyjdzie z worka i poznamy kto jaki jest. Odpowiedz Link
alesgdzietomasz Re: unikanie 04.10.11, 14:59 > i tak Szydło wyjdzie z worka i... nas przeszyje w lot na wylot. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: unikanie 04.10.11, 14:48 Aby być zrozumianym - czyli żebyś wyszedł np. na wiarygodnego rozmówcę. Odpowiedz Link
numu Re: unikanie 04.10.11, 20:55 jak masz cos powiedziec to najpierw zastanwiasz sie czy bedziesz zrozumiany i ujdziesz za wiarygodnego? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: unikanie 05.10.11, 08:51 Czasami nikt nie chce Twojej szczerości, tego możesz być pewny. Odpowiedz Link
numu Re: unikanie 05.10.11, 10:28 nierozumiem tego zdania ze mam byc pewny i czego konkretnei nikt nie chce? w swietle tematu watku o ile to zdanie jest na temat to: dlatego sie robicie niewidomi jak sie wam powie co sie naprawde mysli bo niechecie zeby wam powiedziec prawde b sie moze okazac bolesna dla waszego ego czy co?wiec lepiej sie nieodzywac bo sie ma pewnosc ze nikt niechce sluchac? no wiem ze to jest forum i tu trzeba jakims kodem kreskowym rozumowac tak pseudo niby 3 slowa rzucic ale mozesz napisac normalnie slowami?? bo to jest jak ruchanie w dupe przez dziurke od klucza tzn spierdalanie w oguniki a ja sie pytalem o bardzo konkret Odpowiedz Link
sibeliuss Re: unikanie 05.10.11, 19:11 Ale to jest konkret, że jak wiem, że napiszesz coś niemiłego, a mam zły dzień to mam Ciebie i Twoją prawdę głęboko w dupie. Odpowiedz Link
skiela1 Re: unikanie 05.10.11, 20:08 Jaki jest cel takich konfrontacji? bo nie powiesz mi ,ze masz dobre intencje Odpowiedz Link
numu Re: unikanie 05.10.11, 23:24 niewiem czy jest cel bo to niejest z gory umyslone ze :o robie konfrontacje zy cos bo cos tam. pisze o tym ze jak np. ktos mnei ocenia wytyka ze robie zle jednoczesnie stawiajac siebie jako sedziego ,a ja zauwazam ze sam nie jest swiety i nie postepuje w zgodzie z tym co glosi i mam jakies przemyslenia na temat tego co mi zazuca i chce wyrazic swoje zdanie ,jak ja to widze Odpowiedz Link
skiela1 Re: unikanie 05.10.11, 23:57 Kazdy ma swoje powody. Jeden bedzie sie tlumaczyl tworzac prawie elaboraty, a inny przemilczy-to tez odpowiedz. Odpowiedz Link
numu Re: unikanie 06.10.11, 11:25 to nie jest odpowiedz tylko przemilczenie ale fakt ze to bardzo fajny sposub konwersacji i popularny.zwlaszcza w rodzinach przemocowych. Odpowiedz Link