16.11.11, 22:37
W poniedziałek miałem trochę jeżdżenia po mieście. Byłem tu byłem tam ale nie oto. Pojechałem opłacić półroczny rachunek za gaz, na Łucką pojechałem gdzie jedyne kasy w Wawie pozostały /wcześniej były na Kasprzaka/ bo dzielnicowe dawno pokasowali. Pokręciłem się po okolicy i popatrzyłem. Łucka Wronia Pereca, Żelazna, Złota, Pańskaa itd. ale się pozmieniało. Kto z Wawy wie o co biega smile Idąc Łucką /od Towarowej/, kawałek za Wronią jest enklawa, kawałek przedwojennej smile ostała się kilofom, jeszcze się ostała bo że padnie to pewne. Stoi nie zamieszkała już rudera ,obok jakiś warsztat, inny barak. Na podwórku stoi trzech miejscowych co widać po zachowaniu i ubiorze. Stanąłem z boku za murem i nasłuchuję smile rozpijają butelką. Gadali o wszystkim i o niczym.Bluzgali przy tym ale na Woli to norma. Po chwili, w pobliskim sklepiku kupiłem dwa żywce i wypiłem w pobliżu. Obok tamtych ale nie z Nimi. Musiałbym dać nachlać się Im na krzywy ryj, złupali by mi przy tym skórę bo wyczuli by że mam grosz a ja nie frajer bo też z Woli wink smile
Obserwuj wątek
    • skiela1 Re: Powidoki' 16.11.11, 22:54
      "Po chwili, w pobliskim sklepiku kupiłem dwa żywce i wypiłem w pobliżu."

hehe w tajemnicy przed Janeczka?
      • czarek_777 Re: Powidoki' 16.11.11, 23:05
        Janeczka prawie jak z Woli, z pobliskiej Ochoty jest, rozumie smile zresztą wszystko Jej opowiadam, nie mamy przed sobą tajemnic. Ja nie mam przed Nią, może tak bardziej smile
        • skiela1 Re: Powidoki' 17.11.11, 14:54
          Ona chyba jest za bardzo wyrozumiala.
          • czarek_777 Re: Powidoki' 17.11.11, 15:13
            W takim samym stopniu jak ja dla Niej smile zawsze zwracam uwagę na symetrię ,także w kontaktach dwustronnych że tak powiem big_grin poza tym moja ma anielską cierpliwość i wyrozumiałość dla mnie a mi to pasuje smile ale nie nadużywam tego za to bardzo doceniam i nie tylko słownie ,słowo czekisty wink
            • sibeliuss Re: Powidoki' 17.11.11, 15:53
              Janeczka chyba nie obala browca w ruinach?
              W sumie nie kumam, po co to zrobiłeś i czemu jesteś z tego dumny smile
              • czarek_777 Re: Powidoki' 17.11.11, 16:59
                A co ja takiego niby zrobiłem żebym był dumny ,że browarek w ruinach /nie w ruinach a obok/obaliłem ? a co to takiego, nieprzyzwoite, niepoprawne ? smile wielu inżynierów magistrów z Waryńszczaka piło po robocie w krzakach obok nas, szkiełko pożyczali smile i dumni byli z tego i owszem - Oni byli, że obok nas fizycznych walą z musztardówy big_grin big_grin
                • sibeliuss Re: Powidoki' 17.11.11, 18:39
                  Było i minęło.
                  • czarek_777 Re: Powidoki' 17.11.11, 18:52
                    Pozostały powidoki smile wspomnienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka