Dodaj do ulubionych

gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz...

19.01.14, 21:07

Nie musisz codziennie siekać, gotować i mieszać. Gotuj raz na kilka dni, to się opłaca, oszczędzisz masę czasu
magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchnia/56,123978,15246584,Gulasz___gotujesz_raz__a_potem_to_tylko_odgrzewasz.html#TRCuk
U mnie ostatnio kroluja zupy.
W nadchodzacym tygodniu chili przez 3 dni smile
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 20.01.14, 12:11
      Ja mogę jeść i tydzień, ale mój pół nie koniecznie. No to gotuje.
      • skiela1 Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 20.01.14, 15:16
        sibeliuss napisał:

> Ja mogę jeść i tydzień, ale mój pół nie koniecznie. No to gotuje.

Dobrze masz suspicious
        • sibeliuss Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 20.01.14, 15:18
          Waga nie kłamie, ale mi z tym dobrze big_grin
          • skiela1 Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 20.01.14, 15:25
            > Waga nie kłamie

a ja swoja wyrzucilam bo chyba sie popsula suspicious
            • sibeliuss Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 20.01.14, 15:43
              Moja wylądowała za szafą smile
    • 1zorro-bis Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 20.01.14, 13:07
      nie ma to jak swieze jedzonko......big_grin
      • sibeliuss Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 20.01.14, 13:11
        1zorro-bis napisał:

> nie ma to jak swieze jedzonko......big_grin
        >
        Kto u Ciebie gotuje?
        • 1zorro-bis Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 20.01.14, 13:37
          JA!big_grin
          Zona tez.....smirk
          • izydor88 Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 20.01.14, 16:55
            Ja gotuję gulasze,bo mi to najlepiej wychodzi - wrzucasz wszystko i pilnujesz,żeby się nie przypaliło.
            Moja piękniejsza połowa piecze.I sam je,bo ja za ciasteczkami nie przepadam wink
            • skiela1 Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 20.01.14, 23:25
              Mam smaka na flaki suspicious
              • voxave Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 21.01.14, 03:18
                To frustrujące jeść codziennie to samo....może zamrozić i co 3 dni...
                • skiela1 Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 21.01.14, 14:29
                  voxave napisała:

> To frustrujące jeść codziennie to samo...

Zalezy kogo smile
                  Mnie nie frustruje smile
                  • 1zorro-bis Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 21.01.14, 14:36
                    codziennie.....schabowy?!smirk
                    • skiela1 Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 21.01.14, 14:46
                      Odgrzewany schabowy nie smakuje za zbytnio...
                      • 1zorro-bis Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 21.01.14, 16:58
                        znam takich co go w mikrofalowce odgrzewaja.....big_grin
                        skiela1 napisała:

> Odgrzewany schabowy nie smakuje za zbytnio...
                        • skiela1 Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 21.01.14, 19:02
                          Mikrofale dawno temu wyrzucilam.Da sie zyc bez niej.
                          • voxave Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 22.01.14, 01:01
                            Nigdy nie miałam i nie tęsknię...
                          • 1zorro-bis Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 22.01.14, 07:18
                            mam, ale w ogole nie urzywam! To poskudztwo!
                            skiela1 napisała:

> Mikrofale dawno temu wyrzucilam.Da sie zyc bez niej.
                          • sibeliuss Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 22.01.14, 08:13
                            skiela1 napisała:

> Mikrofale dawno temu wyrzucilam.Da sie zyc bez niej.

U mnie robi za zegar w kuchni, czasami robimy w niej popcorn lub coś rozmrażamy. Po przerobieniu kuchni zniknie.
                            • skiela1 Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 22.01.14, 17:10
                              Nie mam duzej kuchni wiec takie pudlo to zawalisko a i tak nie sluzylo nam...rzeczywiscie tylko popcorn.

Znowu kuchnie robisz ?
                              • sibeliuss Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 22.01.14, 19:23
                                Dorobię to, czego nie zrobiłem za pierwszym razem.
                    • sibeliuss Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 22.01.14, 08:12
                      1zorro-bis napisał:

> codziennie.....schabowy?!smirk
                      >
                      Ty zawsze myślisz schematami? A jeśli nawet to czemu od razu są to takie banalne i wyświechtane? Nie, to nie jest takie zaczepne, to tandetne smile
                      Skoro sam czegoś nie jadasz to czemu innych o to podejrzewasz? Czy to jakieś zakorzenione nawyki, które wyparłeś?

Raz na jakiś czas robię bigos, taki konkretny i wtedy on stoi w zamrażalce długi czas i dzielę go na porcje - taka porcja jest na dwa dni.
                      • voxave Re: gotujesz raz pulpety a potem odgrzewasz .. 22.01.14, 18:22
                        Jedne w sosie pomidorowym drugie w naturalnym---zamrozić w porcjach na ilość osób dziennie--jak znalazł a to do makaronu ,a to do ziemniaków, a to do ryż, a to do kaszy.....
                        na czarna godzinęsmile
                        Bigos też zamrażam--lubię z kopytkami.
                        Z zup nie wszystkie smakują po rozmrożeniu.
                        Dobre----grochowa,kapuśniak,ogórkowa,barszcz czerwony czysty i ukraiński.
                        Nie dobre jarzynowe,krupnik.
              • 1zorro-bis Re: gotujesz raz a potem tylko odgrzewasz... 21.01.14, 07:32
                ja nie. Ogladalem film o wojnie na Okinawie. Tam flakow bylo co niemiara.....smirk
                skiela1 napisała:

> Mam smaka na flaki suspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka