Dodaj do ulubionych

Cała Polska się dziara

15.03.14, 22:15
Tatuaże kojarzyły się do niedawna jedynie z kryminalistami bądź artystami. Dziś noszą je biznesmeni, pracownicy korporacji, politycy
- Mówi się, że Europa jest otyła i wytatuowana jak nigdy dotąd - tak rozmowę o tatuażach zaczyna Michał Wiraszko, wokalista zespołu Muchy. I opowiada o swoich "obrazkach":

- Wszystkie są znaczące, żeby nie powiedzieć autoterapeutyczne. Balon z kotwicą to symbol równowagi między "rynsztokiem a gwiazdami", jak pisał Oscar Wilde, chaber z kolei to kwiat, który w tradycji przedstawiany jest jako "kwiat, który się kosom nie kłania" - to na czasowe deficyty wytrzymałości i wiary w siebie.

Ponadto z nerwicy natręctw leczy mnie mały napis "NIE MUSZĘ", który w przypływie chwilowego pomysłu wytatuowałem sobie na moskiewskim Arbacie - opowiada.

wyborcza.pl/piatekekstra/1,136816,15618020,Cala_Polska_sie_dziara.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk
Widocznie czegos im brak albo jest to jakas czescia terapi. Trzeba zrozumiec,ale ja nie potrafie.
Obserwuj wątek
    • jedzoslaw Re: Cała Polska się dziara 15.03.14, 22:37
      Znowu "wszyscy", "cała Polska" itd. GW uwielbia takie wyolbrzymianie problemu.
      Dziary po prostu wyszły z podziemia. Były elitarne, teraz są egalitarne. Co nie zmienia faktu, że nie umiem zrozumieć tej potrzeby wstrzykiwania sobie farby pod skórę, zwłaszcza w kontekście późniejszych problemów z usunięciem takich obrazków.
      • 1zorro-bis Re: Cała Polska się dziara 16.03.14, 06:51
        durna moda.....smirk
        • czarna9610 Re: Cała Polska się dziara 16.03.14, 07:52
          No nie wszyscy-na szczęście. Moda durna i niestety ludzie z tatuażami przesadzają. Bo jestem w stanie zrozumieć jakiś drobiazg na ramieniu, czy plecach. Taka pamiątka z "chmurnych lat młodości"
          Jednak jak te tatuaże są w większej ilości bez jakiegoś ładu to nie wygląda najlepiej. Na przykład tu róża, tu piesek i jeszcze Indianin w pióropuszu na jednej ręce. Nie wiadomo na co patrzeć i jeszcze do kompletu wielkie pióro nad piersią. Przeładowanie i przerost formy nad treścią
          • loczek62 Re: Cała Polska się dziara 16.03.14, 08:46
            Mam i dumnie noszę. I jeśli coś co zrobiłem na 40 rocznicę urodzin jest "pamiątką z chmurnych lat młodości" to jest mi bardzo miłosmile
            • 1zorro-bis Re: Cała Polska się dziara 16.03.14, 08:53
              ci dumnie dzisiaj noszacy beda ciekawie wygladac na plazy majac tak 75 lat.....big_grin
              Widok to bedzie zalosny.smirk
              • loczek62 Re: Cała Polska się dziara 16.03.14, 10:34
                To co mam wydziargane będę nawet w wieku 75 lat (jeśli dożyję) dumnie nosił. A czy na plaży? Cóż nie jestem Niemcem by epatować swoją golizną na plaży...
                --
                "W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Nietzsche
                forum.gazeta.pl/forum/f,44493,Kopi_Luwak_.html
                • 1zorro-bis Re: Cała Polska się dziara 16.03.14, 10:54
                  chodzisz w garniturze po plazy?big_grin
                  loczek62 napisał:

> To co mam wydziargane będę nawet w wieku 75 lat (jeśli dożyję) dumnie nosił. A
                  > czy na plaży? Cóż nie jestem Niemcem by epatować swoją golizną na plaży...
                  > --
                  > "W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!"
                  > Nietzsche
                  > forum.gazeta.pl/forum/f,44493,Kopi_Luwak_.html
                  • loczek62 Re: Cała Polska się dziara 16.03.14, 11:50
                    1zorro-bis napisał:

> chodzisz w garniturze po plazy?big_grin

A gdzie wyczytałeś że chodzę na plażę?
                    • 1zorro-bis Re: Cała Polska się dziara 16.03.14, 11:57
                      nigdy nie byles nad morzem i na plazy?big_grin
                      loczek62 napisał:

> 1zorro-bis napisał:
                      >
                      > > chodzisz w garniturze po plazy?big_grin
                      >
                      > A gdzie wyczytałeś że chodzę na plażę?
                      >
                      >
                      >
                      • loczek62 Re: Cała Polska się dziara 16.03.14, 13:23
                        1zorro-bis napisał:

> nigdy nie byles nad morzem i na plazy?big_grin

A Ty znasz tylko kwantyfikatory szczegółowe jak nigdy, zawsze itp?

Odpowiadając Ci. Byłem na plaży nie raz. Moja odpowiedź o epatowaniu golizną dotyczyła Twojego wpisu o 75 latkach. Nie zrozumiałeś trudno.
                        • 1zorro-bis Re: Cała Polska się dziara 16.03.14, 15:02
                          to wedlug Ciebie Loczek, 75 latkowie tylko NAGO po plazy biegaja? I to w dodatku TYLKO Niemcy?big_grin
                          • loczek62 Re: Cała Polska się dziara 16.03.14, 15:15
                            I dalej nie rozumiesz. Trudno.
                            • 1zorro-bis Re: Cała Polska się dziara 16.03.14, 15:18
                              ja wiem Loczek, ze takiego geniusza jak Ty nie kazdy idiota jak ja, jest w stanie zrozumiec.big_grin
                              Moje IQ nie siega Twojemu do piet.big_grin
                              Nawet.....smirk
                              loczek62 napisał:

> I dalej nie rozumiesz. Trudno.
      • skiela1 Re: Cała Polska się dziara 16.03.14, 14:56
        U nas teraz wiecej reklamy laserowego usuwania tatuazy niz samych tatuazy.Jakos to przemija.
        • 1zorro-bis Re: Cała Polska się dziara 16.03.14, 15:02
          bo ludzie jak widac zmadrzeli. Ale nie wszyscy.....big_grinsmirk
          skiela1 napisała:

> U nas teraz wiecej reklamy laserowego usuwania tatuazy niz samych tatuazy.Jakos
          > to przemija.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka