sloggi 15.09.03, 13:22 Za tabliczkę czekolady z orzechami pokochałbym kogoś przez całe 15 minut. Jaką czekoladę lubicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sharlotka Re: Czekoladowy wa˛tek 15.09.03, 13:26 mleczna Lindt'a i zadna inna (wyjatkiem sa inne czekolady Lindt'a... mmm... migdalowa pianka z pistacja w srodku...mmmm) Odpowiedz Link
geograf Re: Czekoladowy wątek 03.10.03, 23:55 Tobleroine..słabo mi.. w zeszłe święta pożęrałem taką. znajoma ze Szwajcarii przywiozła na spotkanie łódzkiech Forumowiczów TAKIE duże opakowanie..rozpłynąłem się.. była to ciemna czekolada, z miodem:> PYCHA! Odpowiedz Link
frunze Re: Czekoladowy wątek 15.09.03, 13:26 Z okienkiem, z tymi wielkim orzechami, oprócz tego białe toblerone, to smak z dzieciństwa, jak babcia w Pewexie kupowała. Nie lubię czekolad gorzkich i z nadzieniem. Odpowiedz Link
kolczatka Re: Czekoladowy wątek 15.09.03, 13:46 A ja miłością nieodwzajemnioną uwielbiam czekoladę Hershey'a z prażonymi migdałami. Pożarłabym taką z prędkością światła. Odpowiedz Link
conejito Re: Czekoladowy wątek 15.09.03, 13:48 Pewnie się zdziwicie, ale ja nie przepadam za czekoladą... Czasmi aż żałuje, bo znajomi na wszelkie wyjazdy zabierają ogromny zapas. A potem ja siedzę i marudzę, że zjadłabym coś dobrego)) Odpowiedz Link
d.z Re: Czekoladowy wątek 15.09.03, 14:05 sloggi napisał: > Za tabliczkę czekolady z orzechami pokochałbym kogoś przez całe 15 minut. eee to tanio )) jaką czekolade lubię??? Biały Lindt - z niewielką warstewką nadzienia jogurtowego pomiędzy cienkimi jak płatki żelatyny środkowymi pasemkami czekolady. mniam poza tym każda inna ale biała. Odpowiedz Link
kreskator co to się dzieje 15.09.03, 14:07 ...wysyp żerców białej czekolady...... w zawsze ciemne tabliczki miały lepsze wzięcie Odpowiedz Link
sloggi Re: co to się dzieje 15.09.03, 14:08 Prawdziwa czekolada z kuwerturą jest brązowa - mniam. Odpowiedz Link
kreskator Re: co to się dzieje 15.09.03, 14:11 były też kiedyś wyroby czekoladopodobne---też były brązowe stąd bardziej za białą przepadam Odpowiedz Link
kolczatka Re: co to się dzieje 15.09.03, 14:17 Nawet mi nie przypominaj. Na samo wspomnienie tego cudu uspołecznionego przemysłu cukierniczego zaczyna mnie boleć głowa. (Tak zareagowałam po próbie spożycia tego wytworu). Odpowiedz Link
vika411 No to wam cos opowiem... 15.09.03, 14:31 Na moje czwarte czy tez piate urodziny, moj ukochany dziadek kupil mi obrzydliwa, spiaca lalke Krakowianke z peruczka na lbie i kilowa wegierska czekolade.Byly lata...hmmm...siate i byl to wtamtych czasach rarytas nie lada.Zuzamen kosztowalo to pol pensji...No i kochamna Vikusia urzadzila taki ryk jakiego nawet traby jerychonskie nie byly w stanie z siebie wydusic.Lalke oskalpowalam, kiecki jej podarlam i wydlubalam te wredne,klapiace galy a czekolada wypastykalam caly pokoj!TAK! A wszystko dlatego, ze ja chcialam dostac...tatara z pieprzem i...samochod strazacki na sznurku... Z tego wszystkiego ucieklam z domu na sasiednia ulice do remizy strazackiej.Tam uparlam sie, ze bede gadac wylacznie z komendantem.Oswiadczylam mu, ze ja chce zostac strazakiem i nie bede chodzic do zadnego przedszkola ani do szkoly tylko chce miec taki pieeeeeeekny ,czerwony samochod z drabina i srebrny chelm.Po kilkugodzinnych pertraktacjach osiagnelismy konsensus :Za to, ze strazacy odwioza mnie PRAWDZIWYM WOZEM STRAZACKIM NA SYRENIE DO DOMU,pojde do przedszkola i do szkoly. Efekty: - Na drugi dzien dostalam od strazakow ten wymarzony samochod strazacki, caly drewniany, ze strazakami po dwoch stronach...i z sikawka na pompke...i z drabinana korbke...i na sznurku!)))))))))))) -Dziadek zabral mnie do knajpy na tatara - W wyniku rozbudzonych ambicji zdobylam jako takie wyksztalcenie i...zostalam nauczycielka.Ale strazakow to ja bede kochac bez kompleksow do grobowej deski Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Czekoladowy wątek 15.09.03, 14:17 ja tam lubie czekolady z orzechami i bakaliami...ale miewam tez fazy na czekolady z nadzieniem alkoholowym - ulubiona to Fazera z nadzieniem whisky;- )))...mniam, mniam.. Odpowiedz Link
ceper_pepper Re: Czekoladowy wątek 15.09.03, 14:23 Biała w każdej postaci. czarna też nie jest zła, ale mam alergię na kakao więc odpada Jeśli chodzi o czekolady czekoladowe, kiedyś przepadałem za taką wielką niemiecką z orzechami. Teraz chyba alpengold produkuje takie ale to nie to samo Odpowiedz Link
zet_a Re: Czekoladowy wątek 15.09.03, 14:28 Lubię czekoladę z orzechami albo migdałami. Sama jakoś mi nie smakuje, no chyba że Milka. Odpowiedz Link
anahella a jak nie przepadam za czekolada!!!! 16.09.03, 02:53 Kiedys w dziecinstwie a owszem, lody tez byly the best a teraz dobre ciastko (najlepiej z cukierni Nova na Zlotej) z owocami. Odpowiedz Link
sloggi Re: a jak nie przepadam za czekolada!!!! 16.09.03, 08:12 Zboczona jesteś (za przeproszeniem). Odpowiedz Link
altu Re: Czekoladowy wątek 16.09.03, 09:33 Uwielbiam gorzką z orzechami laskowymi... rozkosz w paszczy... A dzięki jednemu takiemu polubiłam z nadzieniem truskawkowym... Mniamusne... Czekolada zawsze wspomaga poprawę nastroju... Odpowiedz Link
jasmintea Re: Czekoladowy wątek 03.10.03, 18:00 Gorzka z orzechami laskowymi - CAŁYMI!!)) Poza tym - nadziewane Wedla:pomaranczowa i z czarna porzeczka Za orzechy laskowe moge Wam oddac wszystkie białe czekolady swiata!)))) Pozdrawiam juz w drodze do sklepu)) Odpowiedz Link
very_famous Re: Czekoladowy wątek 03.10.03, 18:12 Mleczna, słodka z orzechami laskowymi. Raz na pół roku. Gorzkiej nie lubię wcale. Odpowiedz Link
altu Re: Cała gorzka dla mnie!!:)))) n/t 03.10.03, 21:35 tak łatwo Ci nie pójdzie! ja tez kocham gorzką czekolade. moze byc z orzechami laskowymi, calymi... niebo w gebie... wlasnie jestem na polmetku tabliczki... Odpowiedz Link
kochanica_francuza Re: Czekoladowy wątek 03.10.03, 18:46 sloggi napisał: > Za tabliczkę czekolady z orzechami pokochałbym kogoś przez całe 15 minut. > Jaką czekoladę lubicie? oh la la a za cztery tabliczki? Z orzechami i rodzynkami Pozdrawiam Odpowiedz Link
very_famous Re: Czekoladowy wątek 03.10.03, 18:49 Nawet za 4 to i tak wychodzi tylko godzinka. Odpowiedz Link
maattii Re: Czekoladowy wątek 03.10.03, 18:52 wedlowską z nadzieniem kokosowym albo lindt z pistacjowym i prawie wszystkie inne nawet gorzkie ale bez białych . A jak juz kupię to zjadam całą, nigdy nie udaje mi sie zostawić na później dlatego wolę nie wchodzić za często do działu ze słodyczami Odpowiedz Link
martuha Re: Czekoladowy wątek 03.10.03, 21:17 mleczna pod kazda postacia, najchetniej z orzechami laskowymi, badz z nadzieniem jogurtowym lub mietowym. toblerone i lindt sa pyszniutkie,a za czekolade fazera, taka kupowana na lotnisku, ogromniasta, zabilabym Odpowiedz Link
ulalka Re: Czekoladowy wątek 03.10.03, 22:59 kazda oprocz bialej )))) a ta z migdalami odkryta niedawno... mhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.................. ))) Odpowiedz Link
geograf Re: Czekoladowy wątek 04.10.03, 00:00 wyznaję 2 zasady: -jak dają, trzeba brać (nie wybrzydzam) -wszystko co czekoladowe-uwielbiam i nie mam problemu z prezentami, czy podarunkami))))))))) Odpowiedz Link
zaba50 Re: Czekoladowy wątek 04.10.03, 00:25 Witam Czekolada... ciasto... ciastka... po prostu kocham!! Im wiecej czekolady tym lepiej... czasem tabliczka znika baaardzo szybko ) Zazwyczaj jak mam zly nastroj - wtedy moge jesc ja na okraglo... A czekolady lubie prawie wszystkie... nie tkne tylko bialej - uwazam ze to nie czekolada!! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
impostor Re: Czekoladowy wątek 04.10.03, 15:06 mleczna bez niczego mniam! albo tabliczka czekoladopodobna z biedronki (tylko mi sie tu nie smiac!!!) nie wiem czemu, ale cholernie mi ona smakuje. Odpowiedz Link
ulalka Re: Czekoladowy wątek 04.10.03, 16:09 impostor napisał: > mleczna bez niczego mniam! > albo tabliczka czekoladopodobna z biedronki (tylko mi sie tu nie smiac!!!) nie > wiem czemu, ale cholernie mi ona smakuje. serio? musze sprobowac ))) Odpowiedz Link
wgfc Re: Czekoladowy wątek 18.01.04, 20:50 Sloggi napisał: > Za tabliczkę czekolady z orzechami pokochałbym kogoś przez całe 15 minut. Dobrze wiedzieć ;-P > Jaką czekoladę lubicie? Każdą, a najbardziej chyba mleczną Tak, lubię gdy w czekoladzie są orzechy. Lubię też czekoladę z innymi bakaliami. A marcepana to Wy lubicie (bo ja uwielbiam, a moja przyjaciółka nie)? Odpowiedz Link