frunze 29.09.03, 16:15 Byłam w sobotę na Hero. Takiego pięknego filmu dawno nie widziałam, te kolory, kontrasty, muzyka...uczta Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeremy27 Re: Hero... 29.09.03, 16:15 powiedz cois więcej...o czym fabuła...koniecznie... Odpowiedz Link
frunze Re: Hero... 29.09.03, 16:20 Film, jeśli chodzi np. o walki, jest bardzo podobny do Przyczajonego tygrysa, ukrytego smoka (walka - taniec). Tylko że tutaj odniosłam wrażenie, że walka jest tylko tłem dla pokazania barw. Idź koniecznie i zwróć szczególnie uwagę na scenę jak dwie kobiety walczą w ogrodzie pełnym żółtych liści...REWELACJA! Kurczę, poszłabym na to jeszcze raz. Miałam takie uczucie jak tylko film się skończył - że mogłabym to zobaczyć jeszcze raz. Rzadko tak mam A na koniec się wzruszyłam - ostatni raz płakałam na Braveheart Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Hero... 29.09.03, 16:21 no to mozesz się przejśc ze mna jakoś w tygodniu jak masz ochotę))...jesli tak polecasz - pójdę z pewnościa Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Hero... 29.09.03, 16:24 trzymam za słowo...tylko, żeby nie przestali grać) Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Hero... 29.09.03, 16:30 centrum kolezanko centrum...no i nie w godzinach pracy))...bo mnie nie zwolnią do kina Odpowiedz Link
frunze Re: Hero... 29.09.03, 16:33 No coś Ty? )) Galeria Mokotów może być? To bym Cię po sklepach od razu przeciągnęła )) Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Hero... 29.09.03, 16:37 O NIE...żadnych sklepów juz w tym miesiącu - biedny ze mnie student - zreszta dzis ide po płaszcz, więc juz jestem spłukany ubraniowo w tym miesiącu ...a tam znowu coś bym ujrzał))...zreszta galeria Mokotów jest na koncu swiata...jakaś kKinoteka, Atlantic..TO BYŁOBY ok.I godziny wieczorne bo w pracy kwitne do 18.30 minimalnie))...znajdzie sie cos? Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Hero... 29.09.03, 16:44 LENIWY - to taka subtelna różnica))...poza tym jestes zmotoryzowana, a ja poginam wszędzie na dwóch schorowanych nogach)) Odpowiedz Link
frunze Re: Hero... 29.09.03, 16:49 No rzeczywiście, jakbym Cię nie znała to bym się dała nabrać Nie, centrum będzie ok, tam też są sklepy ))) A jak w centrum to może nie będę brała samochodu, to na jakieś piwko skoczymy? ) Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Hero... 29.09.03, 16:52 do Organzy można w raporcie Newsweeka jest ze piwo kosztuje 9 zł - poki mnie stac)) czekam na wytyczne...mam nadzieję, że film bedzie dobry - bo wiesz wyszło, że tolerancyjny nie jestem)) Odpowiedz Link
frunze Re: Hero... 29.09.03, 16:55 Jeeeezu, piwo 9 zł... stać mnie (chyba, nie sprawdzałam stanu konta w tym miesiącu ale drogie, nie? Mnie ten film zauroczył, myślę, że Tobie też się spodoba )) Odpowiedz Link
geograf Re: Hero... 29.09.03, 18:33 ILE????!!!za jakie? Matko... co rpawda cena piwa z Waszego Rynku już raz i ostatecznie (??) mnie z nóg zwa;liła, ale tyle za piwo płacić... pomyślcie tylko, pijąć je- właściciel pubu ma przebicie ponad 150-krotne. u mnie piwo Żywiec sprzedają już od 3,5 za 0,5 i to w fajnych lokalach.. jak wrócicie-napiszcie jak było to by było na tyle reklamy Łodzi Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Hero... 30.09.03, 11:21 w takim razie może wybierzemy się do Łodfzi..byłem w tyym roku...słodko-gorzkie wspomnienia...ale żarcie w Sfinxie mniam...mniam... Odpowiedz Link
geograf Re: Hero... 30.09.03, 23:37 Serdecznie zapraszam! Oprowadze, opowiem, ugoszcze Zapraszam. Ale takie wspomnienia zwiazane z samym miastem, czy kims/czyms innym? sphinx..oj tak..najlepszy w Łodzi ale nie tylko to jest tutaj dobre Zapraszam)))))))))))) Odpowiedz Link
jasmintea Łódź:) 01.10.03, 00:28 Bylam w niedziele czasami sie pojawiam Stara Basn w Silver Screenie <brrr>. Kolacja przy swiecach ,z winem i serami na deser) Spacer w sloncu po Piotrkowskiej Pozdrawiam Odpowiedz Link
jeremy27 Re: Hero... 01.10.03, 10:51 dzieki za zaproszenie)) przydałby sie taki przewodnik po jakiś fajnych miejscach w Łodzi;- )))...widziałem niewiele, oprócz Piotrkowskiej i Galerii))...a tam był fajny zegarek w Zarze i może sie wróce po niego)) no i Sfinx obowiązkowo...zastanowię się....najp[ierw musze wrócić do zdrowia Odpowiedz Link
jeremy27 do geografa 01.10.03, 15:55 a te wspomnienia zwiazane są z kims...niestety...ostatni dobry dzień związku (przynajmniej tak mi sie wtedy wydawało))...następnego wszystko lawinowo sie potoczyło... Odpowiedz Link
geograf Re: Hero... 01.10.03, 20:40 jak będziesz-daj znać. oprowadze Ci i pokażę piękno zapomnianego miasta... Odpowiedz Link
babik Re: Hero... 01.10.03, 10:18 Obejrzałem . Piękny , tyle mogę powiedzieć , jeszcze mi klucha w gardle stoi. Odpowiedz Link
frunze Re: Hero... 01.10.03, 10:18 Prawda??? Rewelacyjny...która scena podobała Ci się najbardziej? Odpowiedz Link
babik Re: Hero... 01.10.03, 10:28 Scena na wodzie i w lesie , kiedy panny walczyły. No i jeszcze scena z pisaniem słowa "miecz". No generalnie to wszystko mi się podobało. I muzyka , Dżizas jak ja lubię takie klimaty. A egzekucja ? Noż to było mistrzostwo świata. Nic człowiek nie zobaczył , a wszystko sobie wyobraził. Odpowiedz Link
frunze Re: Hero... 01.10.03, 10:33 Scena w lesie była nieprawdopodobna, te kolory, kontrasty! Muzycznie najbardziej podobała mi się scena jak walczyli w Pałacu Gry, ta kapiąca z dachów woda i brzdąkajacy starzec Ech, nie powiem nic więcej, niech same ludziska zobaczą Odpowiedz Link
jeremy27 do Frunze;-)))... 01.10.03, 14:05 geograf zaprasza na wycieczke po Łodzi..Ty masz samochód))..jakby to wszystko połaczyc w całośc))... w Łodzi tez jest ZARA, więc spodnie możesz tez tam kupić... no i SFINX - obowiązkowo!!! Odpowiedz Link
frunze Re: do Frunze;-)))... 01.10.03, 14:53 Ty podpuszczaczu Ja bym z przyjemnością pojechała na wycieczkę, tylko niestety nie jest to zbyt możliwe z różnych względów Odpowiedz Link
jeremy27 Re: do Frunze;-)))... 01.10.03, 15:03 szkoooooooooooooooooooooda....ja tak tylko zasugerowalem)) Łódź ma fajny klimat...byłem tam w takim klubie co z fabryki powstał...mnóstwo ludzi...fajnie było... Odpowiedz Link
frunze Re: do Frunze;-)))... 01.10.03, 15:11 Nie kuś, nie kuś Mam bardzo bliskich znajomych w Łodzi, więc też bywam Odpowiedz Link
frunze Re: do Frunze;-)))... 01.10.03, 15:18 Ech, to nie takie proste i dobrze o tym wiesz Odpowiedz Link
jeremy27 Re: do Frunze;-)))... 01.10.03, 15:30 WIEM DOSKONALE...dla mnie dzien w Łodzi bym ostatnim dniem mojego związku;- (((...i pomyslec że następnego dnia wszystko sie spier..... ech... Odpowiedz Link
frunze Re: do Frunze;-)))... 01.10.03, 15:32 Cieszę się, że w takim razie nie nabrałeś awersji do tego miasta. Ja mam czasem wstręt do niektórych miejsc, tylko przez to, że coś mnie tam złego spotkało. Odpowiedz Link
frunze Re: do Frunze;-)))... 01.10.03, 15:37 A, no tak, to Łódź tylko miło możesz wspominać Ale do Sfinxa bym się wybrała, mniam Odpowiedz Link
jeremy27 Re: do Frunze;-)))... 01.10.03, 15:39 wybrałabys sie...ale sie nie wybierzesz;-( Odpowiedz Link
frunze Re: do Frunze;-)))... 01.10.03, 15:46 Wiesz, ja mogę zrobić tak, że się wybiorę, ale po tej wyprawie szykuj mi u siebie kąt Odpowiedz Link
jeremy27 Re: do Frunze;-)))... 01.10.03, 15:49 wiesz ja nie chce sie przyczynic do takich zmian w Twoim zyciu...ryzykowac az tak to chyba nie ma sensu... metraz mojego mieszkania wszak bardzo mały..ale w razie co znajdzie sie miejsce... Odpowiedz Link
frunze Re: do Frunze;-)))... 01.10.03, 15:51 Żartuję sobie )) A do Łodzi może tak się jeszcze złoży, że pojedziemy, może przekonam G. do tych niecnych zamiarów Odpowiedz Link
jeremy27 Re: do Frunze;-)))... 01.10.03, 15:56 WIEM ZE ŻARTUJESZ))...a G moze przekonasz...masz jakios tam argument w zanadrzu co do mojej osoby - w razie co Odpowiedz Link
frunze Re: do Frunze;-)))... 01.10.03, 16:04 Kto to mówił? Sloggi chyba na spotkaniu, że to nic a nic takie argumenty nie działają. Niestety Ale jakbyśmy się wybrali wielka paką dałby się myślę namówić Ale wtedy przeczytałby wszystko co pisałam na tym forum...a tego to nie wiem czy bym chciała ))))))))) Odpowiedz Link
sloggi Re: do Frunze;-)))... 01.10.03, 16:07 Kocham Łódź, G. mnie tego nauczył. Nie tylko tego................. Odpowiedz Link
jeremy27 Re: do Frunze;-)))... 01.10.03, 16:10 NIE LEPIEJ ZEBY NIE CZYTAŁ...POPROŚ sLOGGIEGO, ŻENY WYCIĄŁ WSZYSTKIE TWOJE WYPOWIEDZI (te bardziej drastyczne dla G)))...moze tak można... Odpowiedz Link
frunze Re: do Frunze;-)))... 02.10.03, 08:11 Tu chyba nie było żadnych drastycznych dla G...Tak mi się wydaje, ale mogę się mylić Odpowiedz Link
jeremy27 Re: do Frunze;-)))... 02.10.03, 09:57 nie ma ))...przeczytaj post nizej od geografa...pomyśl moglibysmy się ubrać oo stóp do głów za 100 zł!!!...)),,,już nieistotne te wszytkie rzeczy do zobaczenia)))... Odpowiedz Link
frunze Re: do Frunze;-)))... 02.10.03, 10:00 Rany...jedziemy, co tam zabytkowe fabryki, co tam piękne kamienice...ubrać się za stówę, to jest to..i nażreć w Sfinxie...)))) Jestem za Oj, pojechałabym... Odpowiedz Link
frunze Re: do Frunze;-)))... 02.10.03, 10:01 Jeszcze nie wiem Ale było mi przykro, strasznie głupia jestem i przejmuję się pierdołami. Odpowiedz Link
sloggi Re: do Frunze;-)))... 02.10.03, 10:04 Nie chciałem Cię urazić, to miało być klin-klinem. Nie wyszło,przepraszam. Odpowiedz Link
frunze Re: do Frunze;-)))... 02.10.03, 10:07 Po fakcie, jak sobie to jeszcze raz w domu przeczytałam, zrouzmiałam co chciałeś uzyskać mówiąc w ten sposób. Niektórych taki kop w dupę otrzeźwia, mnie sprawił przykrość, bo jestem przewrażliwona. Nie gniewam się, następnym razem będę brała to co mówisz mniej serio i będzie dobrze Odpowiedz Link
jeremy27 Re: do Frunze;-)))... 02.10.03, 10:03 no widzisz))...w koncu zrozumiałas cały sens tej wycieczki...i G co kupisz...bedzie rad z pewnoscią)))) Ja zabiore pojemniki plasticzne i wezme pól SFINXA na wynos))) Odpowiedz Link
frunze Re: do Frunze;-)))... 02.10.03, 10:08 Tam się nie da inaczej, takie porcje...ale jak nie dadzą cukiereczków, takich malutkich, do rachunku to nie idę )) Odpowiedz Link
jeremy27 Re: do Frunze;-)))... 02.10.03, 10:11 dadzą...jak nie dadza to Ci kupię))...a z samochodu obejrzymy zabytki jak starczy czasu...kuszące nie? Odpowiedz Link
frunze Re: do Frunze;-)))... 02.10.03, 10:16 Tylko musimy szybko przejechać, żeby broń Boże nic nie zauważyć, nie dostrzeć żadnego gzymsu, ani nawet stiuku kawałka, nie mówiąc już o rzeźbach, bo musimy zdążyć zanim nam ciuchy wykupią i shoarmę zjedzą, tak, tak, tylko z samochodu Odpowiedz Link
jeremy27 Re: do Frunze;-)))... 02.10.03, 10:19 jeśli oczywiście ciuchy nie zakryja okien w samochodzie...obys tylko Ty widziała drogę...ja moge juz nawet nic nie widziec...obym ubrac sie miał w co;- )))...takie priorytety...zabytki stac będą zawsze, a moda się zmienia Odpowiedz Link
frunze Re: do Frunze;-)))... 02.10.03, 10:21 Masz świętą rację, poza tym Łódź to miasto włókniarek i kupując ciuchy wesprzemy polski przemysł Odpowiedz Link
geograf Re: do Frunze;-)))... 03.10.03, 20:38 w Łodzi włókniarek już raczej nie ma, ale szyje się, szyje i robi się sporo ciuchów-to rpawda. a pod Łodzią-jeszcze więcej. Przecież wszyscy co handlują w Głuchowie, Tuszynie i Rzgowie tam się zaopatrują co do oglądania- spokojnie, spokojnie, Wy będziecie MUSIELI wysiąść i zobaczyć zabytki, chociaż KSięży Młyn, chociaż Ogrodową-nie przepuszczę! A ja już się napaliłem na Wasz przyjazd. Na serio. Możecie zrobić mi prezent imieninowy (a Sloggiegu urodzionowo-imieninowy) i przyjechać albo chociaż gwiazdkowy? Odpowiedz Link
jeremy27 Re: do Frunze;-)))... 06.10.03, 11:20 ja chetnie...termin jeszcze ustalimy...teraz zaczeła mi się szkoła i mam zajęcia 3 razy w miesiącu przez cały weekend, więc wolnego czasu jest mniej zdecydowanie... Kojarzysz hotel Boss? - powiedzmy hotel - to troche na wyrost - ja ostatnio właśnie tam rezydowałem a do gwiazdki to jeszcze kupa czasu Odpowiedz Link
jeremy27 ps...w sprawie noclegu 06.10.03, 14:48 a znasz jakies ogolnie w miare przystepne ceny za ewentulany nocleg u Ciebie w miescie?...juz nawet nie pamietam ile placilismy za tego Bossa... -- "In my secret garden, I'm looking for the perfect flower Waiting for my finest hour..." Odpowiedz Link
geograf Re: ps...w sprawie noclegu 06.10.03, 18:35 Hotel Boss znam (Sloggi też ) i uważam, ze ma naprawdę dobre ceny, a warunki dobre-do tego dobra komunikacja miejska, w tym nocna. Z tego co kojarze to 60 złotych za jedynkę z umywalką a 100 z kawałkiem (120?) za dwójkę z naprawde niezłą, świeżo zrobioną łazienką... generalnie nie jest on drogi.Jeżeli chciecie innych adresów-poszukam. Ceny Ibisa chyba znacie..zdaje się, że 165 złotych w weekend, dzisiaj będe, to spojrzę. Zapraszam Odpowiedz Link
geograf ciuchy i inne takie. 01.10.03, 20:45 Przyjeżdzacie do Łodzi i ZARĘ chcecie odwiedzić?? Zarę macie w Warszawie-jak chcecie dobrze i TANIO się ubrać to porwę Was do Ptaka, do Rzgowa. Tam są ciuchy..a w jakich ilościach! wszystko od producentów, również tych samych,co szyją na zlecienia znanych marek a jak trafi się na promocję..można się ubrac od stóp do głów za 100 złotych.. jedzenie-najlepszy Sphinx jest tylkow Łodzi-polecam! inne atrakcje..oj jest tego...)))))) wpoadajcie! zapraszam obowiązkowo! może zalewajkę udałoby mi się Wam zaprezentowac Odpowiedz Link
sharlotka Re: ciuchy i inne takie. 02.10.03, 10:13 Protestuje.... Sphinx jest z Trojmiasta w dokladniej z Gdyni I tu jest najlepszy )) Frunze, Jeremy, Solggi... zary tu nie ma ale jest Sphinx duzy, duzo daja zjesc... no i w sopocie tyz jest... Przyjezdzajcie do trojmiasta..... pozdrawiam Sharlotka Odpowiedz Link
frunze Re: ciuchy i inne takie. 02.10.03, 10:18 Sfinks jest z Łodzi A słyszałam kiedyś brzydką historię o panach kelnerach ze Sfinksa w Gdańsku..., chociaż podobno tutaj są najprzystojniejsi )) A do Trójmiasta to już masz obiecane, że przyjadę ))) Odpowiedz Link
jeremy27 Re: ciuchy i inne takie. 02.10.03, 10:21 Spinx sphinxem, ale ubrać za 100 zł jestr gdzie?...to najważniejsze...no i czy taki zegarek w Zarze jak we Łodzi widziałem jest?...przecież po starówce już kiedys tam chodziłem i te wszystkie strare budowle widziałem))) Odpowiedz Link
geograf Łódź 03.10.03, 20:31 1. Tak, jest się gdzie ubrać za 100 złotych, no moze trochę rpzesadziłem, ale moja siostra kiedyś trasfiła na okazję (ostatnie sztuki z serii) i naprawde za tyle kupiła spodnie i bluzkę.. co nie znaczy, ze to rzadkość-Ptak to WIELKIe centrum targowe. A Tuszyn..trochę taniej, ale trzeba z rana jechać 2. Zara..ja nie wchodze to tej łódzkiej coby się kompleksów i zawału nie doprawić..po prostu nie, i jużpo co mam się martwić że nie stać mnie na coś takiego, albo owego? Ale możemy wejsć (jak przyjedziecie) i sprawdzimy 3. w Łodzi właściwie nie ma Starówki (Stary Rynek wybudowany napodobieństwo MAriensztatu pojawił się około lat 60-tych, ale obok rzeczywiście jest najstarsza częsc miasta-Bałuty) Łódź ma Piotrkowską jako starówkę. Oczywiście ma tez o wiele, wiele więcej atrakcji) Odpowiedz Link
geograf Re: ciuchy i inne takie. 03.10.03, 20:27 że niby co?? Sieć Sphinx jest łódzką firmą, pomimo, ze strona internetowa tychże restauracji robiona jest rpzez poznański oddział Jak ktoś ma dojście do archiwum GW to niech znajdzie tegoroczną, całkiem niedawną (sprzed wakacji?) wiadomość o planowanym powiększeniu ilości restauracji przez ŁÓDZKĄ firmę tak łątwo nie oddam łódzkości pozdrawiam i zapraszam do mao znanego centrum Polski Odpowiedz Link