rozgwiazdunia 24.05.10, 12:09 witam, czy bąki mogą być oznaką alergii/nietolerancji na pokarm? syn płacze i pierdzi, wczoraj podałam mu marchewkę z ziemniakiem ze słoiczka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna.czerwinska Re: płacze i pierdzi 26.05.10, 22:20 Witam! Nie wiem w jakim wieku jest dziecko. Być może dziecko w ten sposób reaguje na podane nowości. Proponuję wstrzymać podawanie tych składników i po kilku dniach, kiedy objawy brzuszne miną wprowadzić osobno marchewkę bacznie obserwując Maluszka, w drugiej kolejności ziemniaczka. Jeśli objawy będą się utrzymywały dobrze by było odwiedzić lekarza, by zbadał Maluszka i ocenił jego stan. Pozdrawiam Joanna Czerwińska Odpowiedz Link Zgłoś
rozgwiazdunia Re: płacze i pierdzi 28.05.10, 09:07 Witam, dziękuję za odpowiedź. Syn skończył pół roku parę dni temu. Wczoraj byliśmy na szczepieniu i pani pediatra powiedziała, że wzmożone bąki nie są objawem złej reakcji na produkt i mam dalej rozszerzać dietę. Jednak ja nadal mam wątpliwości, bo wg mnie to wygląda jak taka jakby kolka: syn marudzi, popłakuje po czym zaczyna pierdzieć i mocniej płakać. Wydaje mi się że boli go brzuszek od gazów, które w końcu wychodzą (przy kolce nie chcą wyjść, no ale u niego odbywa się to z bólem). Odpowiedz Link Zgłoś
rozgwiazdunia Re: płacze i pierdzi 31.05.10, 15:32 Pani doktor, problem bąków jest poważniejszy niż myślałam. Od ok miesiąca syn budzi się w nocy - myślałam że przez zęby. Ale od kilku dni zauważyłam że za każdym razem jak jest przy piersi puszcza bąki (trzymam rękę na jego pupie i czuję lub słyszę) - czyli wybudzają go te bąki. Pobudki są coraz częstsze. Przestałam podawać mu słoiczki i od wczoraj daję mu bobotic, ale jeszcze nie ma poprawy. Odpowiedz Link Zgłoś