Dodaj do ulubionych

białka serwatkowe

26.05.11, 22:01
Lekarz polecił dla mojej córeczki bebilon comfort i desery jogurtowe ponieważ zawierają one białka serwatkowe. Sprawdziłam kilka takich deserów ale w ich składzie napisane jest jogurt z mleka. Czy takie desery: Hipp, Gerber, Rossmann zawierają białko serwatkowe? Jeżeli nie to co powinnam podawać?
Obserwuj wątek
    • ultraviolet94 Re: białka serwatkowe 26.05.11, 22:03
      Jeżeli te desery jogurtowe nie zawierają białka serwatkowego to czym różnią się od zwykłych jogurtów?
      • agnieszka.lelen Re: białka serwatkowe 01.06.11, 00:48
        Różnią się ilością/ stężeniem białka w odniesieniu do ilości jogurtu oraz zawierają odpowiednio dobrane kultury bakterii kwasu mlekowego. Z uwagi na zawartość owoców ogólna ilość białka nie obciąża nerek małego niemowlęcia. Więcej informacji np.:na www.hipp.pl
        Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
        lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
    • Gość: ultraviolet94 Re: białka serwatkowe IP: *.aster.pl 27.05.11, 09:29
      Czy w mleku Bebilon comfort białko jest mniej zhrydrolizowane niż w mlekach HA lub Bebilonie Pepti?
      • agnieszka.lelen Re: białka serwatkowe 01.06.11, 00:40
        Zdecydowanie tak. Bebilon Pepti to hydrolizat o znacznym stopniu hydrolizy, po nim już tylko mieszanka elementarna aminokwasów.
    • agnieszka.lelen Re: białka serwatkowe 01.06.11, 00:45
      Bebilon COMFORT rzeczywiście zawiera białko serwatkowe o nieznacznym stopniu hydrolizy, mniejszą ilość laktozy dlatego jest polecany przy kolkach i zaparciach. Nie wiem czy desery jogurtowe zawierają białka serwatkowe; myślę że lepiej zapytać u źródła (np.: www.hipp.pl)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka