Dodaj do ulubionych

skórki z papryki w zupie hipp

12.05.12, 15:07
wczoraj podałam synowi zupę z hippa włoskie warzywa z indykiem. Kiedy się zorientowałam, że są w niej skórki z papryki od razu zrezygnowałam. Czy to nie przesada, żeby w zupie po 7 m-cu była papryka ze skórą? Ja bym osobiście na to nie wpadła, już sam fakt papryki ciężkostrawnej budzi moje wątpliwości, a co dopiero ta skóra :/
Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: skórki z papryki w zupie hipp 12.05.12, 19:59
      papryka ciężkostrawna? pierwsze słyszę?
      a co do skórki-no cóż-to nie ziemniak, nic dziwnego że jest ze skórką. do głowy by mi nie rpzyszło żeby obierać paprykę ze skórki. może dziecko jada paprykę od 7go miesiaca, do łapy na surowo a do obiadu gotowaną/duszoną/pieczoną.
      przecież błonnik zawarty w skórce jest dziecku potrzebny na trawienie. co w tym złego?
    • hanusina_mama Re: skórki z papryki w zupie hipp 13.05.12, 14:33
      Nie wpadłabym na to, żeby obierać paprykę ze skóry. Gotowana papryka jest raczej normalniestrawnym warzywem, jak każde inne.
    • dziennik-niecodziennik Re: skórki z papryki w zupie hipp 13.05.12, 15:00
      a co, skórka truje??...
    • kate302 Re: skórki z papryki w zupie hipp 14.05.12, 07:26
      to danie jest ulubinym mojego syna, nigdy nie było żadnych problemów, nie widzę problemu w tym że papryka ze skórą.
    • Gość: g Re: skórki z papryki w zupie hipp IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 09:26
    • agnieszka.lelen Re: skórki z papryki w zupie hipp 17.05.12, 20:04
      Papryka może być podawana niemowlętom w tym wieku. Co do obecności kawałków skórki - warto wyjaśnić u źródła (czyli u producenta- www.hipp.pl)
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka