brawurka84
12.08.12, 07:28
Witam,synek za kilka dni kończy 6 miesięcy.Jest na mleczku modyfikowanym.Mam pytanie-do kiedy można utrzymywac karmienie nocne?(jeszcze nie ma ząbków).Ostatni posiłek synek je około 24-1 w nocy,w zależności o której się obudzi,a czasami karmię go na śpiocha o 24.Następnie synek budzi się strasznie głodny o godzinie 4.30-5.00-i nie wiem czy wtedy podawac już mu porcję mleka czy podac wodę w celu brzydko mówiąc przetrzymania?Chodzi o to,że synek często nie chce jeśc rano,nawet aż do godziny 10,czyli do drugiego śniadanka,którym są owoce.Podejrzewam,że to przez to,że zjada porcję mleka w środku nocy?
Jak to wszystko można odwrócic?Czy juz rezygnowac z karmienia nocnego?I jak tego dokonac?
Synek jest spory,waży 9 kg,do 5 miesiąca był na piersi i to na niej tak przybierał na wadze.
I mam pytanie o kleiki/kaszki?może ich podawanie by pomogło wyeliminowac karmienie nocne?(synek budzi się ewidentnie głodny).Czy podawac je przed kąpielą czy po?Pytam,bo zwykle posiłek był po kąpieli,ale był to porcja mleka z butelki.Natomiast może już lepiej zacząc podawac kaszki łyżeczką na gęsto?Ale wtedy troszkę dłużej by się to zeszło po kąpieli
Prosze o porady co tu zrobic
z góry dziękuję