artphorma
13.02.13, 08:46
Witam, w jaki sposób rozszerzać dietę maluchowi, który ma 7,5 miesięcy? Do tej pory podawałam jedzonko- kaszki, owoce i obiadek z mięskiem czasami kilka łyżeczek, czasami pól albo i ponad pół słoiczka 190 gramowego i po tym zazwyczaj proponowałam pierś i trwało to 3 miesiące więc w końcu zaczęłam po podawaniu tych posiłków nie proponowac piersi i czekać czy maluszek się najada czy nie. Okazało się,że nie domagał się piersi i wytrzymywał od porannej kaszki do obiadu za 3 godziny,a potem do piersi za kolejne 3 godziny i deserku za 2 godziny, po deserku zazwyczaj pierś podawana jest juz na noc choc czasem jak marudzi to podam jeszcze przed nocnym usypianiem, ale gdzieś mi ktoś doradzał,że źle robię i ,że powinnam jednak za każdym razem po jedzeniu proponować tę pierś ,a do tego między posiłkami ponieważ dziecko jest małe a do tego nie pije wody/herbatek. Czy faktycznie tak robić czy mogę podawać te 3 posiłki stałe o określonych porach,a do tego pierś tez o okreslonych porach chyba,że dziecko naprawdę się jej domaga to w międzyczasie?