karolina_zet 23.02.10, 23:10 Czy mozecie mi prosze napisac jak jesc te otręby? Z woda, mlekiem czy na sucho?? dziekuje Link Zgłoś Obserwuj wątek
pierzak_w_szpilkach Re: otręby 23.02.10, 23:17 Zależy jak lubisz. Ja wsypuję otręby do gorącej wody/mleka z rozpuszczonym słodzikiem i dzięki temu mam apetyczną papkę :P generalnie nie ma większej różnicy; i tak spęcznieją w żołądku jeśli zjesz je na sucho. Różnicę stanowią same otręby, tj. ich rodzaj. Link Zgłoś
kaga9 Re: otręby 24.02.10, 00:25 Można z jogurtem 0%. Można upiec placki wg przepisu Dukana. Można piec chleb z otrębami (od II fazy). Link Zgłoś
asfo Re: otręby 24.02.10, 09:01 Mieszam je z serkiem wiejskim albo robię z nich omlet. Aby omlet wyszedł, do "ciasta" (żółtka, 2łyżki otrąb, słodzik) trzeba dodać piany. Smażyć na teflonowej patelni posmarowanej oliwą na bardzo małym ogniu - łatwo się przypala. Dość trudno to przewrócić na drugą stronę, ale przy odrobinie wprawy udaje się. Otręby na sucho są bardzo trudne do zjedzenia, bo zatykają paszczę. Link Zgłoś
l.e.a Re: otręby 24.02.10, 09:35 Daję do mięsa mielonego kiedy robię pieczeń do chlebka Klary do placuszków do jogurtu do serka wiejskiego Link Zgłoś
ewela345 Re: otręby 24.02.10, 10:28 ja lubię np z jogurtem naturalnym czasami jem w placuszkach jeszcze Link Zgłoś