fiabei 04.05.10, 11:00 Piszecie, żeby zjadać 3 łyżki owsianych albo 2 łyżki owsianych i łyżkę pszennych. A można same pszenne?? Mają mniej węglowodanów... Link Zgłoś Obserwuj wątek
bubster Re: otręby... 04.05.10, 11:17 Dukan pozwolił tylko 1 łyżkę pszennych dziennie, niestety nie pamiętam dlaczego. Link Zgłoś
dee.angel Re: otręby... 04.05.10, 11:56 Ilosc weglowodanow jest tu nieistotna. Obydwa rodzaje pomagaja uniknac zaparc, ALE - wlokna w otrebach pszenicy sa nierozpuszczalne i moga podrazniac jelita (wzdecia). Wlokna w otrebach owsa sa elastyczne i rozpuszczalne - nie tylko nie podrazniaja jelit, ale tez "wylapuja" z pozywienia czesc kalorii i skladnikow odzywczych (dlatego nie wiecej niz 3 lyzki dziennie), ktore sa potem wydalane. Link Zgłoś
agaelgam dobrze, że zapytałaś 04.05.10, 13:10 bo miałam takie samo pytanie, a bałam się zapytać, żeby dziewczyny na mnie nie nakrzyczały, że już było :) Szukałam w starszych wątkach ale nie znalazłam. Rozumiem, że w takim razie bez problemów mogę codziennie owsianeczkę z 3 łyżek otrąb + słodzik + mleko 0,5% zjadać? Link Zgłoś
imasumak Re: dobrze, że zapytałaś 04.05.10, 13:17 agaelgam napisała: bo miałam takie samo pytanie, a bałam się zapytać, żeby dziewczyny na mnie nie nakrzyczały, że już było :) Myślę, że nie powinnaś się przejmować czy ktoś nakrzyczy, czy nie. Owszem, warto sprawdzić w wyszukiwarce, ale wyszukiwarka czasem wariuje, więc nie zawsze jest z niej pożytek. Masz pytanie, po prostu pytaj i nie przejmuje się niektórymi reakcjami. Link Zgłoś