jagaa 14.05.10, 16:18 Witajcie, potrzebuję na gwałt nietypowego pomysłu na zmielenie otrąb :) Nie mam młynka do kawy. Próbowałam blenderem i czymś na kształt rozdrabniarki. Czego jeszcze mogę spróbować? Czym wy mielicie ? Pozdrawiam, Jagaa Link Zgłoś Obserwuj wątek
magdagg2 Re: Pomysł na zmielenie otrąb 14.05.10, 16:38 ja mielę mikserem z Zeptera, tzn takim czyms okrągłym. ale kiedyś mieliłam goździki w blenderze z ostrzami do mielenia twardych rzeczy, wiec otreby tez powinno dać sie zmielić blenderem Link Zgłoś
klara551 Re: Pomysł na zmielenie otrąb 14.05.10, 16:41 A po co mielisz?Do chlebków,placków,mielonych nie trzeba mielić.A zamiast jeść z serem,czy jogurtem lepiej zjeść kromkę chlebka,czy placuszek. Link Zgłoś
klara551 Re: Pomysł na zmielenie otrąb 14.05.10, 16:49 a po co mielić?Do chlebka,placószków,czy mielonych nie trzeba.A zamiast dodawać do jogurtu,czy serka lepiej zjeść kromkę chlebka,czy placuszek,bo bardziej przypominają zwykłe jedzenie Link Zgłoś
klara551 Re: Pomysł na zmielenie otrąb 14.05.10, 16:50 Ups miało być placuszków.A słodzikożercom poleczm art. z 20 numeru Wprost ,o tytule Otyłość dietetyczna. Link Zgłoś
asia0212 Re: Pomysł na zmielenie otrąb 14.05.10, 17:20 Otręby niezmielone mają większą "moc oczyszczającą". Link Zgłoś
jagaa booo 14.05.10, 19:16 Ach, bo mi się zachciało placuszków z tuńczyka wg tego przepisu: Placuszki z tuńczyka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka 1,5 łyżki zmielonych otrąb Pieprz, opcjonalnie szczypiorek Tuńczyka odsączyć, wbić jajka, otręby i przyprawy, wymieszać. Kłaść łyżką na gorący teflon. Smażyć pod przykryciem, żeby się jajko szybko ścięło. I jeszcze mam przepis na placki a'la ziemniaczane i też tam trzeba mielone otręby :( Dzięki dziewczyny za pomysły. Będę kombinować, w ostateczności dam nie zmielone i zobaczę, co wyjdzie. Pozdrawiam, Jagaa Link Zgłoś
chce_schudnac Re: booo 14.05.10, 19:25 nie musza byc zmielone do tych przepisow, nawet lepiej zeby nie byly. Link Zgłoś