17.06.10, 10:05
Dziewczyny,
potrzebuję NATYCHMIASTOWEGO lekarstwa na zaparcia. Już 3 dni minęły
a tu nic i nic.. przed dietą miałam zaparcia też, ale regularne
spożywanie colonu c mi pomagało. Teraz wczoraj wzięłam łyżkę
parafiny ciekłej, dzisiaj rano szklanka wody przegotowanej i potem
łyżka colonu c, a teraz jeszcze dorzuciłam otręby owsiane do
jogurtu. Jak długo powinnam czkać na egfekt i czy taka ilość tego
wszystkiego nie zablokuje mnie bardziej?
HELP - dzięki :-)
Obserwuj wątek
    • kaszunia Re: zaparcia 17.06.10, 10:13
      Temat wałkowany na forum wiele razy, ale od siebie dodam, że na mnie podziałał błonnik kakaowy, który jest nie tylko skuteczny, ale i pyszny :)
      powodzenia
      • hesperia1 Re: zaparcia 17.06.10, 10:22
        A ja po 4 dniach zaparć przestałam jeść przez jakiś czas otręby i piłam dużo
        wody na czczo.U mnie właśnie otręby powodowały zaparcia.Teraz jem normalnie w
        plackach i chlebie.A może za mało pijesz?
        • catalina81 Re: zaparcia 17.06.10, 10:25
          dużo pić - najlepiej działa ciepła woda
          poćwiczyć brzuszki, pospacerować - ogólnie trochę się poruszać
          doraźnie czopek glicerynowy (w aptece bez recepty)
          • bebe.lapin Re: zaparcia 17.06.10, 10:32
            osobiscie polecam duza ilosc coli albo bialy ser z kakao; jesli jestes na fazie
            czystych protein, zrob moze jeden dzien z warzywami, to tez u mnie dziala.

z tym, ze ja problemow w tej dziedzinie za bardzo nie mam.
            • bryanowa-1 Re: zaparcia 17.06.10, 11:48
              olej parafinowy .tylko przeczytaj dawkowanie zebys nie przedobrzyła
    • makenzen Re: zaparcia 16.10.10, 13:42
      Odświeżam.
      Ja to chyba pobiję wszelkie zaparciowe rekordy... Od wielu, wielu lat mam tak, że biegam "za potrzebą" co 3-4 dni, a teraz, jak jestem na diecie, to nawet tylko raz w tygodniu! Weszłam dzisiaj na wagę, od niedzieli +30 dag, w sumie to drobiazg niewart w ogóle uwagi, ale zaczęłam się martwić, że problem z zaparciami może być przyczyną dietowych zastojów i wzrostów. W przyszłym tygodniu chcę zrobić badania i lecę do lekarza, bo jak tak dalej pójdzie, to za cholerę nie schudnę, że nie wspomnę ogólnie o problemach zdrowotnych.
    • madzioreck Zaraz, zaraz... 16.10.10, 13:59
      Już 3 dni minęły
      > a tu nic i nic..

Ale czujesz jakies przepełnienie brzucha w związku z tym? Bo z tego, co się orientuję, jelita to nie skrzynka pocztowa i o zaparciach można mówić, kiedy wypróżnienia są rzadziej niż raz na 3 dni... poza tym na tej diecie mamy w jelitach mnie treści i często dziewczyny mylą zaparcia z rzadszymi wypróżnieniami bez dolegliwości.
      • makenzen Re: Zaraz, zaraz... 16.10.10, 14:03
        madzioreck napisała:
        na tej diecie mamy w jelitach
        > mnie treści i często dziewczyny mylą zaparcia z rzadszymi wypróżnieniami bez do
        > legliwości.

Hymmm... No ja żadnych dolegliwości nie mam, "chcę, ale nie mogę" praktycznie zdarzyło mi się może z 5 razy w całym życiu... ale te rzadkie wypróżnienia to dla mnie zagadka.
        Obyś miała rację...
        • rozmalinka Re: Zaraz, zaraz... 16.10.10, 16:09
          2 tabletki rzewienia wieczorem,popite dużą ilością płynów, potrafią zdziałać cuda ;)
      • aissa75 Re: Zaraz, zaraz... 17.10.10, 08:21

Ja piję na czczo niepełną szklankę letniej wody ze ćwiartką wyciśniętej cytryny - pomaga a do tego nie mam cellulitu ;-)
        • nancy_callahan Re: Zaraz, zaraz... 17.10.10, 09:30
          aissa75
          woda z wyciśniętym sokiem z cytryny jest na Dukanie zabroniona.
          Nie oznacza to, że nie możesz jej pić (Twoja sprawa jak rygorystycznie podchodzisz do diety), ale może nie polecajmy rozwiązania wychodzącego poza zalecenia Dukana.
          • aissa75 Masz racje Nancy 17.10.10, 22:16
            Woda z cytryną stosowana była przeze mnie do tej pory - głównie przez to że działa na cellulitis,fajnie oczyszcza z rana, ale teraz odkąd sobie dukam nie wchodzi już w rachubę picie tego specyfiku.
            • anula86anula Nic nie działa 18.10.10, 10:35
              Ja już próbowalam wszystkiego, ostatnio nawet parzyłam sobie herbatkę z senesu choć wiem że to świństwo, ale nie miałam innego wyjścia. Cały czas mam problem z zaparciami. Udręka.
    • nesska85 Re: zaparcia 19.10.10, 15:31
      na mnie działa błonnik kakaowy. do nabycia w aptece.
    • wand-ka Re: zaparcia 19.10.10, 18:44
      senes pomoże, byle nie za często
    • kaga9 SPAMERKA 14.02.15, 23:27
      forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=kasiag103&title=&forum=

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka