redlimonka 17.07.10, 16:54 Nie mogę go nigdzie dostać ,czy tylko przez neta zamawiacie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
marisella Re: słodzik do pieczenia 17.07.10, 17:11 Ja kupiłam w zwykłym spozywczaku, do którego najczęściej chodzę. Po prawdzie - wziełam jedyny w proszku, bo wydawał mi się wygodniejszy niż tabletki, dopiero potem zajarzyłam, że przez przypadek ominęło mnie szukanie i polowanie i że to jakaś rzadkość :) Myślę, że warto zaglądać do sklepów, w których pewnych rzeczy byśmy się nie spodziewali :D Ja tydzień szukałam po wszsytkich hiper- i supermarketach ryby w sosie własnym innej niż tuńczk. A moja mama w pierwszy dzień naszej diety poszła z głupia frant do lewiatana, w małej miejscowości gdzie pracuje, i kupiła jak gdyby nigdy nic sajrę w wodzie z solą :))))) Czosnku niedźwiedziego też u nas szukałam i szukałam, ale to dawno, z rok temu, oczywiście bez skutku. A mama wyszła do spozywczaka, w tej samej miejscowości, i przywlokła mi ten czosnek razem z czarnuszką, którą sprowadzałam z mniam mniama :)))) I masą innych przypraw, które kupiła tylko dlatego, że w życiu o nich nie słyszała, ale doszła do wniosku, że mnie się przydadzą :D Małe sklepy to potęga :) Link Zgłoś
redlimonka Re: słodzik do pieczenia 17.07.10, 17:24 No ja tez szukałam ale bez skutku ale raz kupiłam w lewiatanie (2 lata temu ) w tabletkach i był do pieczenia ale go potem wyrzuciłam i nie pamiętam nazwy.ale jutro pójdę do lewiatana i może akurat będzie dziękuję za info :) Link Zgłoś
lou_lou_72 Re: słodzik do pieczenia 17.07.10, 18:22 sussina gold w kauflandzie może w aptekach sprawdź? Link Zgłoś
mess8385 Re: słodzik do pieczenia 17.07.10, 19:11 ja kupuję Huxol w tabletkach- a płynie nie było0 w sklepie spolem, który mam pod nosem:) tyle że rozdrabniając je kosztuję zanim do pieca np sernik mufinki czy piernik wsadzę, nie ma aspartamu więc smaku nie zmienia a słodkość po wyjęciu jak przed wsadzeniem, jest ok, chwalę go sobie, już nawet w płynie nie szukam. Link Zgłoś
ozy25 Re: słodzik do pieczenia 17.07.10, 19:47 sussina gold kupilam w aptece :) w Krk na ul. Batorego gdyby ktos szukal :) Link Zgłoś
redlimonka Re: słodzik do pieczenia 18.07.10, 07:06 W aptekach mieli tylko sussine gold ale do słodzenia. Link Zgłoś
madzioreck Re: słodzik do pieczenia 17.07.10, 21:50 Ja kupiłam w Kauflandzie, jest Sussina Gold - chyba 6,79zł, i była jeszcze Magda w płynie. Kiedy zapytałam w swojej aptece o słodzik do pieczenia, to pani zrobiła głupia minę i zapytała, co to za różnica, do pieczenia, czy nie :/ Link Zgłoś
redlimonka Re: słodzik do pieczenia 18.07.10, 12:14 Byłam w lewiatanie i tam był tylko jeden jedyny rodzaj słodzika i to do pieczenia _w tabletkach Nie wiem czy będzie dobry w smaku ,to się okaże sweet magic-słodzik lux-300 tabletek za 6 zł Taniocha ,wiec nie wiem czy dobry. UŻywa ktoś takiego???? Opis jest tak drobniutki ze dopiero w domu doczytałam 1 tabletka zawiera :białka-6.2 mg tłuszczu 0 a węglowodanow23.9 mg. 1 tabletka =1 łyżeczka cukru 1 tabletka ma 0.12kcal a 1 łyżeczka cukru 20 kcal to jak do pieczenia dam kilka tabletek to będzie to wg mnie b.kaloryczne (węglowodany) co o tym myślicie? Link Zgłoś
elrosa Re: słodzik do pieczenia 18.07.10, 12:34 Hm, a jaki on ma skład? Jak na słodzik, wydaje mi się sporo węglowodanowy, ale nawet, jeśli będziesz go używać do wypieków, raczej trudno będzie przekroczyć 15 tabletek dziennie (mi wychodzi w granicach 10-12, a słodzę sporo, bo mój słodzik mimo zapewnień na opakowaniu jest mniej słodki, niż łyżeczka cukru). W tych 15 tabletkach byłoby około 0,36g węglowodanów - taką ilością nie przejmowałabym się zbytnio :) Link Zgłoś
redlimonka Re: słodzik do pieczenia 18.07.10, 12:44 skład ma taki sorbitol sacharynian sodu wodoroweglan sodu kwas jabłkowy i jeszcze pisze ze spożycie nadmiaru może miec efekt przeczyszczajacy Link Zgłoś
elrosa Re: słodzik do pieczenia 18.07.10, 12:49 A, to przez sorbitol, on ma działanie przeczyszczające :) jest też w gumach do żucia i paście do zębów, więc ostrożnie ;) Chociaż, z drugiej strony - działanie przeczyszczające to nie jest coś, czego na Dukanie obawiamy się najbardziej... :D Link Zgłoś
redlimonka Re: słodzik do pieczenia 18.07.10, 12:56 No właśnie a mnie środki przeczyszczające są niepotrzebne,bo do wc idę każdego dnia bez problemu więc chyba lipa z używania go :) Link Zgłoś
mess8385 Re: słodzik do pieczenia 18.07.10, 12:44 rany, wiadomo to i tak mało, ale gdzież Ty taki słodzik znalazłaś? (pyt.retoryczne:)) sweet time- do kawy używam- ma 1 tabl.0,1kcal (0,02g węgli) i tak samo huxol w tabl.( ale węgli 0,0001g)- do pieczenia go używam. Ale tak jak poprzedniczka nie przejmowalabym sie tą i tak małą kalorycznością. Kilka łyżeczek cukru to i tak by była dawka przeogromna a Twojego słodzika znikoma nadal więc nos do góry i smacznego:) Link Zgłoś
redlimonka Re: słodzik do pieczenia 18.07.10, 12:49 W sieci lewiatan Póki co poużywam go,a bedę szukac lepszego. duzo nie pieke więc .... ") Link Zgłoś
redlimonka Re: słodzik do pieczenia 18.07.10, 15:42 Nie daje mi to spokoju.Jeżeli dam np.do jakiegoś ciasta 10 tabletek tego słodziku sweet magic -a 1 tabletka ma 23.9 mg to jak pomnożyć to przez 12 sztuk to jest duza ilosc tych wegli. Dobrze myśle bo sie pogubiłam Link Zgłoś
mess8385 Re: słodzik do pieczenia 18.07.10, 16:32 heheh, właśnie tak czytam i nie wierzę, ale ok, dobrze ze juz jasne wszystko z tymi mg. Ja jak np sernik robie z 800gr twarogu dodaję 22tabletki:)ale mamy go na 2 czy 3 dni z mężem:)ja bym umarła bez "słodkiego" Link Zgłoś