blue.marlena 18.07.10, 22:01 Jak to zrobiłaś, że tak szybko schudłaś? Zaczęłyśmy razem, a moja waga stoi... Podaj swój jadłospis dzienny:-) Link Zgłoś Obserwuj wątek
mia44 Re: do MIA44 19.07.10, 14:56 Przepraszam, że dopiero teraz piszę. Kochana waga mi leci, bo dostałam oprócz diety l-troxin na chorą tarczycę- przyspiesza metabolizm i Formetic (lek na cukrzycę, ale dla mnie na PCO). Przed Dukanem byłam kłębkiem nieszczęścia z rozbujanymi hrmonami. Teraz mam wszystko dobrze ustawione i dlatego tak szybko leci. Rano jadam 3 łyżki otrąb z jogurtem. Potem 2 jajka na miękko z szynką z indyka + pomidor, ogórek etc. Obiad- dwa uda lub udo i tona fasolki zielonej lub surówki z dozwolonych warzyw. Podwieczorek- jogurcik natrualny bądź z owocami i kolacja- wędzona pierś z indyka lub kurczka+ ewentalnie warzywa. Nie jem słodyczy i nie dosladzam słodzikiem. SPoradycznie pijam Colę zero jak mam chęć. Piję ze 3 l wody, herbatę i kawę z mlekiem 0%. Nie wiem co jeszcze- oczywiście codziennie jem coś innego to tylko przyklad. Na poieszenie mogę dodać, że bez diety-tylko na lekach- waga też spadłaby mi samoistnie, ale wolniej. Nie wiem ile masz lat i czy ostatnio nie byłaś w ciąży- może też powinnaś sparwdzić hormony. Pisz jakby co. Postaram się odpowiedzieć na wszystko jak będę potrafiła. Link Zgłoś
mika_1 Re: do MIA44 19.07.10, 17:28 Mia, napisz coś więcej o tym PCO. Leczy Cię endo-gin? Bo ja dostałam tylko piguły anty jako lek na całe moje PCO. A tarczycę leczę oddzielnie u zwykłego endo. No i mnie zaintrygowałaś teraz... Link Zgłoś
mia44 Re: do MIA44 19.07.10, 19:04 Byłam najpierw u endo-gina i też dostałam Yasmin, ale po tygodniu wystąpił u mnie zespół cieśni nadgarstka i rodzinny kazał horomony odstawić i iść do normalnego znanego jemu endo. Endo jest podobno prawie genialny i doradził zrzucić kilogramy na Dukanie i dodał Formetc żeby panować nad chęcią na słodkie- to w połączeniu miało pomóc zatrzymać początki PCO. W sierpniu mam kontrolę więc zobaczę czy pomogło. W każdym razie to połączenie leków pozwala mi ekspresowo gubić kilogramy i poprawia samopoczucie. Link Zgłoś