Dodaj do ulubionych

przeziębienie

11.09.10, 10:03
no i zaczął się sezon przeziębień :( do tej pory jak mnie brało choróbsko piłam herbatę z miodem, cytryną i sokiem malinowym, proszek do ssania i było ok. A teraz??? czym mam się leczyć? dodam, że II faza aktualnie i na dodatek 4 dni PP przede mną :(

Obserwuj wątek
    • mia44 Re: przeziębienie 11.09.10, 10:06
      Herbatka z cytryną i tabletki do ssania dla diabetyków. Polecam- od 4 dni walczę z tym samym problemem. Po kuracji mam zamiar pić tran.
      • knati Re: przeziębienie 11.09.10, 14:09
        Właśnie miałam zakładać podobny wątek.
        Też jestem przeziębiona od wczoraj. Zawsze się leczyłam domowymi sposobami i skutkowało.
        A teraz co? Sok z malin, domowej roboty soki z jabłka i marchewki, herbatka z cytrynką to zawsze działało.
        Stosuję system 4/3, ale że teraz mnie dopadło to postanowiłam zrobić sobie cały tydzień z warzywami, żeby uzupełnić witaminy no i ewentualnie cytrynka do herbatki. Co wy o tym myślicie?
    • marisella Re: przeziębienie 11.09.10, 14:45
      Ja się ratuję malinową herbatą z cytryną. No i coldrex, jak już nie ma innego wyjścia, ale malinowa herbata zazwyczaj jakoś tam pomaga.
    • madzioreck Re: przeziębienie 12.09.10, 02:21
      Kiedy rozpoczęłam Dukana w kwietniu, miałam 2 razy katar w ciągu miesiąca, choć ogólnie nie choruję, całą jesień i zimę byłam zdrowa. Jak mnie rozłożyło - piłam sok noni. W takiej sytuacji chromolę, ze to węglowodany/cukry ;)
      • ven.to Re: przeziębienie 12.09.10, 06:26
        W sytuacji choroby też bym chromoliła dietę :)
        syrop, cytryna, tabletki (no, te ewentualnie można wybrac w wersji dal diabetyków) i trochę węgli na rozpał. Jednym słowem - wg mnie na czas choroby warto przejśc na III fazę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka