Dodaj do ulubionych

1/1 czy 5/5

04.10.10, 10:54
jesteśmy 10 dni już w 2 fazie. my czyli mój mąż i ja. ja sobie daje rade bez problemów, bo warzywka traktuję jako nagrodę za wytrzymanie samych protein, ale mąż marudzi o warzywka. za chwile kończymy proteiny i tak sie zastanawiam, czy :
1. mogę zmienić teraz na 1/1
2. czy 1/1 jest tak samo skuteczna jak 5/5
mamy oboje bardzo wysoką wagę startową ( mąż 145 kg) i wiemy, że potrzeba bardzo dużo czasu aby unormowac wagę.
Obserwuj wątek
    • nancy_callahan Re: 1/1 czy 5/5 04.10.10, 11:29
      Dukan obecnie twierdzi, że system 1/1 jest skuteczny.
      Czy tak samo jak 5/5 na to pytanie nikt nie odpowie, wiele pewnie zależy też od indywidualnych predyzpozycji.
      Jesli mąż ma problem z wytrzymaniem 5 dni bez warzyw to moim zdaniem nie powinien przejść na system 1/1, w systemie 5/5 kiedy będzie się męczył będzie bardziej zniechęcony, a przez to rośnie skłonność do popełnainia grzechów.
      Skoro macie dużo do zrzucenia i przed Wami sługa droga to tym bardziej warto wybrać sobie syetm, który będzie maksymalniewygodny i najmniej uciążliwy.
      Było wiele wątków o skuteczności systemów 5/5 i 1/1 - co użytkownik to opinia, najczęściej w myśl zasady "każda sroczka...".
    • madzioreck Re: 1/1 czy 5/5 04.10.10, 12:18
      Wybierzcie system, który Wam pasuje, tym bardziej, jeśli przed Wami dłuższy okres dietowania. Zarówno Dukan twierdzi, że 1/1 jest tak samo skuteczne, jak i logika nakazuje tak myśleć - warzywa nie powodują na dłuższą metę zatrzymania spadku wagi. Ja od pewnego czasu w ogóle nie robię dni czysto proteinowych - choć zaznaczam, że ja już nie lecę w związku z tym czystym Dukanem, ale mnie zostały 3kg i mogę sobie pozwolić na eksperymentowanie na sobie ;) Ale wciąż chudnę, więc myślę, że spokojnie możecie spróbować 1/1. A przede wszystkim życzę Wam powodzenia, trzymam kciuki za wyniki i zapraszam do wątków przepisowych, znajdziesz tam dużo pysznych rzeczy, z których pewnie wiele będziecie jedli nawet po diecie (polecam mój gulasz ;))
    • miss_siou Re: 1/1 czy 5/5 06.10.10, 13:45
      Ja długo (ponad 2 m-ce) leciałam systemem 5/5 i przyznam, że było to męczące, zwłaszcza dni PP, może nie na początku, ale zawsze. Teraz przeszłam na 1/1 i ten system polecam. Jest to rzeczywiście cykl, który Dukan teraz poleca i stosuje w swoim internetowym systemie coachingowym.
    • madziowy1 Re: 1/1 czy 5/5 07.10.10, 07:53
      ja myślę, że spokojnie możesz przejść na 1/1 - my ( ja+mąż) :) też sobie zmieniliśmy 3/3 po jakichś 2 tyg. i na 1/1 i bylo oki. skuteczne i nie męczące. A efekty w suwaczku.
      Powodzenia :)

• lilka208 Re: 1/1 czy 5/5 07.10.10, 09:03
        polecam 1/1-naprawde jest skuteczny-jak widac po moim suwaczku. mialam w diecie zadnych zastojow, ani wzrostu wagi , wrecz przeciwnie , waga w dol non stop
    • only_lemurka Re: 1/1 czy 5/5 07.10.10, 08:13
      ja przeszłam na 1/1 i naprawdę polecam,
      nie czekam już z utęsknieniem na P+W
      • slonce12 Re: 1/1 czy 5/5 07.10.10, 10:17
        ja niestety muszę przejść na 1/1 piszę niestety bo uwielbiam 4/3 jest fajna, wygodna i świetnie się czuję. Wykańczają mnie niestety zatwardzenia. Do kibelka chodzę raz w tygodniu czasami 2 i strasznie się moruję. Nie pomaga nic. Nawet 5 tabletek xenny popite 2 herbatkami figura nie pomagają. Odwadniają mi organizm i ślepne po nich na 2 dni bez wypróżnienia. Ostatnio nie pomogła mi nawet lewatywa.
        A może mój organizm wchłania wszystko i nie mam najzwyczajniej "odpadów".
        Boję się o moje jelito, jeszcze ze 2 miesiące i czeka mnie wore stomijny
        • nancy_callahan Re: 1/1 czy 5/5 07.10.10, 11:09
          trochę OT.
          słońce ja myślę,że sobie zupełnie rozregulowałaś organizm tymi xennami i figirami.
          Ine działaja jak przeczyszczacze i tylko jeszcze dodatkowo rozleniwiają jelita, więc efekt to zamknięte koło - coraz większe zaparcia niestety.
          Też to przerabiałam i właśnie takimi specyfikami w mairę pracujące jelita doprowadziałm parę lat temu do stanu,w którym bez wspomagaczy nie załatwiałam się nawet przez tydzień:(
          Radzę odstaw te świństwa i spróbój pwooli wrócić do normy bardziej naturalnymi metodami.. otręby, może dodatkowy błonnik, mi pomagał specyfik o nazwie Colon C, nie było od razu spektakularnych efektów, ale powoli organizm wracał do normy i zaczął się sam w mairę regularnie domagać wypróżnienia.
          A z Dukanowych rzeczy to cudownie mi te kwestie wyregulował chlebek Klary... chyba będę go już jadała do końcca życia:)
          • slonce12 Re: 1/1 czy 5/5 07.10.10, 11:15
            tyle że ja aż tyle tego nie stosowałam, raz na 2,3 tygodnie jak mnie już przyparło do muru. Podejdę do apteki kupię ten kolon i niech się dzieje wola nieba
          • faustine Re: 1/1 czy 5/5 07.10.10, 11:28
            Na diecie jestem od 13 wrzesnia - wybrałam wariant 1/1. Miłe koleżanki na forum potwierdziły że jest równie skuteczny jak 5/5. Zaczęłam od 94kg a dzis waga pokazała 87,5 :)
            Nie dałabym rady długo pociągnąc 5/5 zwłaszcza, że druga faza ma u mnie trwac aż do Walentynek.
            Pozdrawiam!
            • kas-ikc Re: 1/1 czy 5/5 07.10.10, 16:53
              A ja po trwającej ponad tydzień biegunce ( początkowo podejrzewałam grypę żołądkową) przeszłam na system 1/1 i o dziwo - żołądek się uspokoił, czuję się lepiej i nie jem już tyle nabiału ( to chyba on był sprawcą moich kłopotów), co przy 5 dniach PP jest nieuniknione. Chudnę nadal, więc spokojnie mogę polecić ten system:)
    • magdula602 Re: 1/1 czy 5/5 08.10.10, 10:57
      ja byłam na początku na 1/1 ale teraz obecnie jestem na 2PP/1PW i waga spada a nie odczuwam żebym się katowała:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka