Dodaj do ulubionych

padłeś? powstań! by Dukan

07.10.10, 08:00
Rady dr Dukana na jedzeniowe wpadki są jasne, przystępne i miłe :) Po wszamanej kromce z masłem (albo gorzej, tfu-tfu) należy:
- zachowac dietę niskokaloryczną do końca dnia (czyli najlepiej zgrzeszyc rano :))
- zażyc porcję dodatkowej aktywności fizycznej
- zrobic następnego dnia dzień czystych protein
- zapomniec o wpadce i iśc dalej

Wpadki wieczorne związane są z reguły ze złym rozplanowaniem posiłków w ciągu dnia. Prewencja to podstawa. Miej w lodówce zawsze coś dozwolonego w sycącej wzrok ilości. Regularnie spożywaj posiłki białkowe. Przewiduj - często "wilczy" apetyt na zakazane daje sygnał już rano. Staramy się go ignorowac. To błąd! Trzeba go sobie uśiadomic i jak najszybciej poczynic odpowiednie kroki. Jeżeli czujesz że apetyt na zakazane jest tak silny że możesz nie dac rady, natychmiast:
- przygotuj sobie dwa dukanowe desery i postaw w lodówce
- zjedz solidną porcję czystych protein i popij wodą
- oszukaj apetyt sporą ilością gorącego chudego mleka ze słodzikiem, kakao, wanilią, cynamonem lub kawą (te zapachy w połączeniu z gorącym mlekiem 0% wzmagają poczucie błogości :))
- idź na spacer

Gdy wpadki się zaczynają powtarzac, gdy czujemy że nasze morale ;) spada - bezwarunkowo na III fazę! Przeczekac kryzys, złapac równowagę. Wrócic na IIf kiedy pewnośc siebie, determinacja i motywacja wrócą na swoje miejsce. I do celu!
Obserwuj wątek
    • mikra11 Re: padłeś? powstań! by Dukan 07.10.10, 08:16
      Kochana jestes naszym aniołem:)
    • anet81 Re: padłeś? powstań! by Dukan 07.10.10, 08:18
      Tak, tak, tak!
      wszystko racja!
      Dajcie jej wódki! ;)
      • gosiablada Re: padłeś? powstań! by Dukan 07.10.10, 09:06
        hehe potrzebne wsparcie:-) cieszę się, że trafiłam na to forum.

[url=http://straznik.dieta.pl/][img]https://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=91884cad70d79e0f6.png[/img][/url]

• nancy_callahan Re: padłeś? powstań! by Dukan 07.10.10, 09:11
          dajcie ven.to wódki
          A wątek przyszpilić u góry:)
    • iberka Re: padłeś? powstań! by Dukan 07.10.10, 09:38
      odbieram to bardzo osobiście:) dziękuję ;)

iza
    • elrosa Re: padłeś? powstań! by Dukan 07.10.10, 12:02
      O rany, te kroki są identyczne, jak u mnie :D szczególnie dwa desery i kawa z cynamonem :)
    • ven.to :) 07.10.10, 12:57
      wszystko tylko nie wódka bo mnie nie będzie na forum przez tydzień ;)

zapomniałam o jeszcze jednym kroku na wilcze pragnienia - gorący, suty obiad! To mózg domaga się dostatniego posiłku i stąd trudna do opanowania chęc na zakazane. Musimy mu dostarczyc rozkoszy wielozmysłowej - posiłek ma wyglądac na suty, pachniec, smakowac i ma byc zjedzony przy stole, z deserem.
      polecam gołąbki ;)
    • lilka208 Re: padłeś? powstań! by Dukan 07.10.10, 13:05
      :) świete słowa ven.to. ale masz pisane, zgadzam sie calkowicie ( na moim przykladzie ) :)
      • rousse79 Re: padłeś? powstań! by Dukan 07.10.10, 14:37
        BOSKO NAPISANE! Nic dodać nic ująć! :)))
        • jolusia2604 Re: padłeś? powstań! by Dukan 07.10.10, 21:48
          Bardzo dobrze napisane – należy to kopiować i wklejać jak kolejna osoba będzie czuła się grzeszna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka