Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić i nazwa słodzika do pieczenia?

03.11.10, 08:26
Naprawdę obszukałam i forum, i sklepy w okolicy. Nie ma takiego wynalazku (u nas na prowincji?)
Obserwuj wątek
    • nomya Re: Gdzie kupić i nazwa słodzika do pieczenia? 03.11.10, 08:45
      W Kauflandzie jest na półce obok soli słodzik Susina Gold- idealny do pieczenia i nie daje gorzkiego posmaku, tylko uważaj, bo obok stoi też nieco tańszy Sweetie Gold, który jest chyba najgorszym z tego typu słodzików, jest gorzki.
      • iberka sussina? 03.11.10, 09:41
        czytałam,że słodziki z aspartamem nie nadają się go gotowania/ pieczenia a ten ma w składzie apsartam. Więc jak to jest?

iza
        • nomya Re: sussina? 03.11.10, 09:52
          Naprawdę ma w składzie aspartam??? Kurde, to ja chyba ślepa w takim razie jestem, bo nic takiego w składzie nie doczytałam ;) Skład: maltodekstryna, cyklaminian sodu i sacharynian sodu. Gdzie więc ten aspartam? Na tym słodziku (oczywiście piszę o sussinie gold w proszku) wyraźnie jest napisane, że służy do pieczenia i gotowania. Może więc zanim coś napiszesz, to sprawdź wcześniej czy się przypadkiem nie mylisz :/
          • ciri1971 Re: sussina? 03.11.10, 10:16
            Aż sprawdziłam swoją Sussinę:) Jest tak, jak napisała Nomya.
            • jagoda.big Re: sussina? 03.11.10, 10:22
              Dzięki!
          • iberka Re: sussina? 03.11.10, 10:52
            www.langsteiner.com.pl/produkty.php?id=55
            ale to jest w tabletkach, nie było zaznaczone,że chodzi o ten w proszku :)
            proszek rzeczywiście nie ma
            www.langsteiner.com.pl/produkty.php?id=56
            zawsze sprwdzam zanim coś napiszę :))))))))))))))))

iza
            • mamaivcia Re: sussina? 04.11.10, 10:00
              A w moim Kauflandzie wcale tam nie stoi ;P
              koło makaronów jest :D
            • madzioreck Re: sussina? 16.02.11, 16:42
              > rel="nofollow">www.langsteiner.com.pl/produkty.php?id=55
              > ale to jest w tabletkach, nie było zaznaczone,że chodzi o ten w proszku :)
              > proszek rzeczywiście nie ma

Ale było zaznaczone, że ma być do pieczenia ;)
      • ola_es Re: Gdzie kupić i nazwa słodzika do pieczenia? 16.02.11, 15:51
        Ja używam Sweetie Gold i jestem zadowolona. Piekłam z jego użyciem i nie ma żadnego gorzkiego posmaku.
    • mia44 Huxol z Reala, lub z allegro 04.11.10, 09:57
      Tak jak napisałam w tytule. Nie ma aspartamu.
    • madzioreck Re: Gdzie kupić i nazwa słodzika do pieczenia? 16.02.11, 16:44
      Ostatnio w Tesco pojawił się słodzik do pieczenia, w słoiku trochę większym niż Sussina, z brązową zdaje się zakrętką, ale nie mam pojęcia, czy dobry, czy nie, koleżanka kupiła, jak wypróbuje, to dam znać, bo ja mało piekę :)
      • fleur23-0 Re: Gdzie kupić i nazwa słodzika do pieczenia? 16.02.11, 17:24

a ja zwyczjnie rozkruszam tabletki, mieszkam w bardzo "wielkim mieście" i u nas występuje tylko w tabletkach.
    • biedroneczka13 Re: Gdzie kupić i nazwa słodzika do pieczenia? 16.02.11, 17:50
      moje wszystkie w tabletkach -dodane do pieczenia dają gorzki posmak niestety
    • b_sole Re: Gdzie kupić i nazwa słodzika do pieczenia? 16.02.11, 18:06
      Jak dla mnie sweetie gold też powoduje że czuć gorzki smak. Najprosciej kupić w kauflandzie , wcześniej wymieniny sweetie gold w proszku lun Magda w płynie(niebieski). Dla mnie jaeden i drugi do niczego. Rozkruszam tabletki i jest lepiej.
    • lattika Re: Gdzie kupić i nazwa słodzika do pieczenia? 16.02.11, 19:15
      Ja też kupuję Sussina Gold, do tej pory zawsze był w Piotrze i Pawle, ale jak ostatnio zobaczyłam cenę: 13,99 to się załamałam :( teraz zamawiam w osiedlowej aptece po 8,90zł, widziałam też na doz.pl za ok 9zł.
    • malosia06 Re: Gdzie kupić i nazwa słodzika do pieczenia? 18.02.11, 14:26
      Dla mnie najlepszy smak (i wydajność) na Huxol. Nawet nikt się nie orientuje, że ciasto jest na słodziku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka