Dodaj do ulubionych

skóra co zrobić ?????

19.11.10, 18:56
jesteśmy z mężem na 2 fazie i jeszcze troche jest przed nami. a że mielismy wysoką wagę wyjściową. już sporo schudlismy ale została skóra - szczególnie na brzuchu.
co zrobić aby sie jej pozbyć?? tez miałyscie taki problem??
Obserwuj wątek
    • mia44 Re: skóra co zrobić ????? 19.11.10, 19:02
      Ja niespecjalnie, ale kosmetyczka radziła mi peeling i codzienny masaż jakimkolwiek balsamem ujędrniającym. Liczy się regularność a nie cena balsamu. Ja używałam ujędrniającego balsamu Tołpy.
    • nomya Re: skóra co zrobić ????? 19.11.10, 19:07
      Też mam z tym trochę problem, ale noszę na co dzień gorset tego typu:
      allegro.pl/lux-gorset-body-wyszczuplajacy-bielizna-40-44-i1286141530.html
      i chyba jak na razie trochę mi pomaga, a co będzie potem, to jeszcze nie wiem :/
      • joko5 Re: skóra co zrobić ????? 19.11.10, 19:36
        Zafundowałam sobie zabiegi endermologi, drogie diabelstwo, ale mi bardzo pomogło, a schudłam 20kg w 4 m-ce. Tańszym rozwiązaniem może być rolletic, ale akurat na brzuch to chyba nie za bardzo.
    • kasiaaaa24 Re: skóra co zrobić ????? 19.11.10, 22:57
      Ja też mam gorset. Trochę pomaga, ale u mnie to większa ilośc kilogramów i skóry na brzuchu jest na prawdę mnóstwo. A planuję zrzucic jeszcze 30...
      Jest jeszcze jedno rozwiązanie - Abdoblastyka. Czyli chirurgia plastyczna. Polega na ścięciu całego nadmiaru skóry. U mnie to będzie chyba nie uniknione.

Cwiczenia i balsamowanie pomaga, jeśli jest stosowane od samego początku diety :) I nie jeśli ma się do zrzucenia tyle, ile ja miałam :)
      • nomya Re: skóra co zrobić ????? 20.11.10, 09:42
        Kasiu, u Ciebie to na pewno będzie nieuniknione po tak dużym schudnięciu, ja bym na Twoim miejscu starała się potem o taką operację w ramach NFZ, wiem, że to jest możliwe w niektórych przypadkach, nawet mi ostatnio kumpela opowiadała o swoim znajomym, który schudł ok.100kg, schodził z dużej otyłości i akurat starał się o abdominoplastykę w ramach funduszu. Czy mu się udało zakwalifikować, to nie wiem, ale spróbować zawsze można. Jak ja na mecie będę miała zrzucone "tylko" 40 kg to jeśli już musiałabym plastykę brzucha robić z własnej kieszeni, a są to koszty niemałe, na razie ratuję się gorsetem i jest w miarę, a co będzie potem, to zobaczymy. Na pewno pochopnie się na to nie zdecyduję.
        • kasiaaaa24 Re: skóra co zrobić ????? 20.11.10, 09:58
          Tak, będę się starac o zabieg z funduszu, ponieważ mam w planach schudnąc jeszcze 30 kilo, a wtedy to będzie już w sumie ponad 80... Znajoma szwagierki miała balonikowanie żołądka i schudła 70 kilo i miała zabieg refundowany z NFZ. Sprawdzałam już zabieg prywatny, i kosztuje on w granicach 14 tys (w dobrej, sprawdzonej na biuście koleżanki klinice ;)), wiec będę walczyc o refundację :) Może się uda :)
          2 grudnia mam wizytę u mojej lekarki w klinice leczenia otyłości i wszysko ją wypytam :) One od początku prowadzą kartotekę z moimi "postępami" :), wiec chociaż tyle, że mam potwierdzenie spadku wagi :)
          A u Ciebie brzuch na prawdę dobrze wygląda :) Pewnie dlatego, że nie chudłas tak gwałtownie...
          Na prawdę nie masz powodów do wstydu :)
    • madzioreck Re: skóra co zrobić ????? 20.11.10, 02:36
      Trudno mi coś doradzić, bo u mnie nic takiego się nie stało mimo utraty blisko 30kg w pół roku, a obawiałam się tego. Myślę, że są dwa wyjścia - pielęgnacja domowa:
      -ćwiczenia na mięśnie brzucha, do wyrobionych mięśni skóra się trochę "przykleja"
      -plus codzienny masaż z użyciem jakiegokolwiek balsamu/kremu/oliwki - nie chodzi o to, żeby kosmetyk ujędrniał, bardziej o masaż i pobudzenie krążenia w tych partiach skóry, a bez kosmetyku na poślizg bardziej narażamy skórę na rozciągnięcie
      -masaże pod prysznicem szorstką myjką/rękawicą/szczotką do masażu.

Albo można udać się do gabinetu kosmetycznego na jakieś zabiegi, ale myślę, że zanim wydasz sporo kasy, lepiej wypróbować domowe metody, najważniejsza jest systematyczność. Nie istnieje niestety żaden super kosmetyk, który poprawi stan skóry sam z siebie.
      • ja-32hh Re: skóra co zrobić ????? 20.11.10, 10:46
        Polecam lekturę tego portalu
        www.beautywpolsce.com/forum/index.php
        Miałam plastykę brzucha u doktora Brzuchańskiego, kosztowała mnie 3700 zł.Szkoda pieniędzy na te wszystkie cud-zabiegi i cud-kosmetyki - to wyciąganie kasy.Na nadmiar skóry po sporym ubytku wagi jest tylko jedna rada- dobry skalpel.I na prawdę nie jest to takie straszne:)))
        • kasiaaaa24 Re: skóra co zrobić ????? 20.11.10, 11:05
          A mogłabys mi wysłac na meila jakiś numer kontaktowy, ponieważ cena wydaje mi sie niewiarygodnie niska. Ja się już dowiadywałam i koszt operacji plus bodajże 5 dniowy pobyt w klinice pod opieką lekarza po zabiegu - 14 000.
          To klinika w Warszawie, sprawdzona przez koleżankę.
          Natomiast u mnie, w Krakowie, taki zabieg w klinice wraz z hospitalizacją w granicach 11 000.
          • kasiaaaa24 Meil... 20.11.10, 11:07
            KasiaGuzik1982 (małpa) interia.pl
            • nomya Re: Meil... 20.11.10, 11:38
              Kasiu, dr.Brzuchański przyjmuje w klinice w Czechach, stąd cena jest dużo niższa niż u naszych specjalistów.
              • nomya Re: Meil... 20.11.10, 11:40
                Tutaj masz namiary na jego klinikę:
                beautywpolsce.com/Details/ESTETYCZNA-CHIRURGIA-PLASTYCZNA-Lek.-med.-Martin-Brzuchanski.html
                • ja-32hh Re: Meil... 20.11.10, 13:01
                  Brzuchański nie ma kliniki- jest zastępcą ordynatora na oddziale chirurgii plastycznej w szpitalu w Trincu i tam też odbywają się operacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka