snor-snow 25.11.10, 09:42 3% pojawił się w 0,5 kg opakowaniach - wychodzi o wiele taniej niż te małe, polecam. Link Zgłoś Obserwuj wątek
oluncia Re: serek wiejski 25.11.10, 09:45 Piątnicy to ja już jakiś czas szamam właśnie taki. Bardzosz smaczny jest:) Link Zgłoś
agusiaer2008 Re: serek wiejski 25.11.10, 09:51 Snorku a tak z czystej ciekawosci-ile kosztuje taki serek? u mnei są te duz eopakowania ale nie 3%.musiałąbym poszukać gdzieś w dalszej okolicy jeśli faktycznie cena ciekawa/. Link Zgłoś
magdziorek84 Re: serek wiejski 25.11.10, 09:53 oluncia napisała: > Piątnicy to ja już jakiś czas szamam właśnie taki. > Bardzosz smaczny jest:) Ja lubię tylko Piątnicy. Ale ten 500 g niekoniecznie się opłaca. Mały (150g) kosztuje ok 1,5 zł, duży (500g) 5 zł z groszem. Nie zjadam całego na raz, a wolę sobie świeży otworzyć. Link Zgłoś
kasandra1012 Re: serek wiejski 25.11.10, 10:11 A ja ostatnio w realu kupiłam ten duży coś ok. 4,5 zl Takze się opłaca. Z tymi serkami piątnicy jest tak, przynajmniej ja tak trafiam ze jak maja termin przydatnosci ok 10 dni jeszcze to jest smaczny, nie kupuję z terminem krótszym niż 7 dni. Dzis mam taki do 2 grudnia, za godzinkę się okaże jak się ma :) mam tez wrazenie, ze to duze opakowanie jest jakby bardziej szczelne, albo cos takiego, bo zwykle są świeższe niz te same w malym opakowaniu z ta sama data przydatnosci. Link Zgłoś
agusiaer2008 Re: serek wiejski 25.11.10, 10:15 ja ten piątnica 3% o pojemnosci 150gr kupuję w kauflandzie po 1,37. Link Zgłoś
nancy_callahan Re: serek wiejski 25.11.10, 10:46 ale przecież ten 500 g jest już na rynku od dawien dawna:) A, że jest tańszy to pozory, jak kupuję w tesco to paradoksalnie małe wyszłyby trochę taniej. Ale i tak kupuję duże, bo wygodniej mi do pracy wziąć jeden duży niż 3 małe;) Link Zgłoś
faustine Re: serek wiejski 25.11.10, 11:04 Tak trochę poza tematem- jak sprawdzacie świeżośc serka ? Bo ja obowiązkowo sprawdzam " chlupotanie" Jak chlupocze - znaczy się zdatny:) Link Zgłoś
madzioreck Re: serek wiejski 25.11.10, 14:25 Ja również potrząsam i sprawdzam czy chlupocze, tata mnie nauczył, jak mu się poskarżyłam na skwaśniały, bo u nas w domu od lat królowała piątnica :) Link Zgłoś
mama_ania77 Re: serek wiejski 25.11.10, 14:39 Ja też zawsze sprawdzam chlupotanie i czasem dodatkowo pod światło sprawdzam, czy się przelewa, bo kiedyś mi "chlupotał" , a po otwarciu okazał się skwaśniały :( Ja jestem w ogóle przewrażliwiona na tym punkcie i trochę się mój mąż ze mnie nabija w sklepie, ale on zjada takie kwaśne, i kłóci się jeszcze, że przecież dobry.... ( A tak w ogóle to WITAM. Przedstawiłam się jakiś czas temu w wątku powitalnym, ale dopiero dzisiaj naprawdę debiutuję z pisaniem:) ) Link Zgłoś