Dodaj do ulubionych

Przejdzie takie coś ?

25.11.10, 11:31
Ktoś napisał że trzeci miesiąc diety jest najtrudniejszy i chyba coś w tym jest. Dogadzam więc sobie kulinarnie żeby nie stracic motywacji. Od tygodnia mam fazę na pizzę. Pizza jak najbardziej dukanowa i ekspresowa w robocie , jest tylko jedno ale . W dni proteinowe - sos pomidorowy odpada . A bez sosu - kicha nie pizza .
Robię go z przecieru Valfrutty ( potrzebuję dosłownie 1,5-2 łyżki) i ziół. Porównałam jego wartości odżywcze z ogórkami konserwowymi - mniej więcej takie same , może nawet ciut lepsze.
I tak sobie wymyśliłam , że taka maluśka zamiana ogórów na sos wielkiej szkody nie zrobi ... Przez tą pizzę moje śniadania stały się naprawdę przyjemnością .
Co na to powiedzą ortodoksyjne dukanowiczki ?
Obserwuj wątek
    • nancy_callahan Re: Przejdzie takie coś ? 25.11.10, 11:37
      Trzeci miesiąc nie wiem czy najgorszy u mnie tak - mam go za sobą, przez cały miesiąć zleciały ledwie 2 kg.
      A tę pizzę robisz sobie w dni P?
      Jak dla mnie na dni P odpada, ale ja jestem ortodoksem.
      Nie wiem czy się nie mylę, ale chyba w Metodzie Dukana Dukan dopiścił w I fazie przecier pomidorowy do przypraw?
      Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale jeśli nie to chyba mogłabyś tę pizzę w dzień P jesć.
      • nomya Re: Przejdzie takie coś ? 25.11.10, 11:42
        Sos pomidorowy nie odpada :D W Metodzie jest jak najbardziej dozwolony :)
        • siula5 Re: Przejdzie takie coś ? 25.11.10, 11:54
          No u mnie dwa miesiące minęły, ale od 2 tygodni praktycznie waga stoi :/
          ja robię do pizzy sos czosnkowy bo pomidorowy mi nie wychodzi :)
    • siula5 Re: Przejdzie takie coś ? 25.11.10, 12:11
      Narobiłaś mi ochoty na tą pizzę, idę robić :)
      • rybka_zwana_wanda Re: Przejdzie takie coś ? 25.11.10, 12:28
        Ja tam doświadczenia wielkiego nie posiadam i nie jestem pewna, czy dobrze myślę, ale skoro dopuszczalny jest dukanowy beszamel, to można taki sos wykorzystać do pizzy zamiast pomidorowego. Dorzucić czosnek, zioła i będzie coś w rodzaju pizzy carbonara......
        Może być coś takiego?
        • siula5 Re: Przejdzie takie coś ? 25.11.10, 12:45
          Ja dokładnie tak robię, jogurt naturalny, zioła i czosnek- super jest.
    • madzioreck Re: Przejdzie takie coś ? 25.11.10, 14:23
      przecier/koncentrat pomidorowy może byc, doktorek pozwala w dni PP, jako przyprawa :)
      • faustine Re: Przejdzie takie coś ? 25.11.10, 16:20
        Dzięki wielkie - to właśnie chciałam usłyszec :)))
        • ven.to Re: Przejdzie takie coś ? 25.11.10, 19:02
          hej - robisz tą pizzę co to przepis do niej podlinkowany u nas na górze jest? (co za składnia :D nie chce mi się zmieniac, wybaczcie, dopiero co z pracy wróciłam i zdycham ;))
          dobra wychodzi?
          bo co jakiś czas miałam ochotę ale rezygnowałam myśląc że to raczej dobre nie wyjdzie.
          A może bym zrobiła?

Trzeci miesiac upłynął mi raczej spokojnie. Piszę "raczej" bo czy u mnie w ogóle "spokojnie" byc może?
          :D
          • ven.to Re: Przejdzie takie coś ? 25.11.10, 19:04
            ło dżizas, właśnie przeczytałam co napisałam. No pewnie ze dobra wychodzi, przecież piszesz o tym :D
            A ja chciałam się zapytac z którego przepisu ją robisz?
            • faustine Re:Vento 25.11.10, 21:47
              Placek ( otręby, jajo, 1/4 szkl. mleka , oregano ,sól) smażę na patelni , następnie smaruję go owym problematycznym sosem pomidorowym z ziołami , na to kładę wędlinę ( gruboo) , posypuję wszystko znowu oregano i wkładam do mikrofali na półtorej minuty. W PW dokładam pieczarki i paprykę. Zaletą jest to, że nie trzeba odpalac piekarnika .Mi smakuje bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka