19.12.10, 13:37
Znalazłam w sklepie taki majonez - białko - 0,7, węglowodany - 13,1, tłuszcz - 7,1. Wiem, wiem, ideał to nie jest, ale ... jak na majonez to nie jest tak źle. I tak sobie pomyślałam, aby użyć go do potrawy świątecznej (oczywiście w rozsądnej ilości). Zaoszczędzi mi to trochę czasu (bo zamierzałam robić majonez dukanowski) a poza tym do tej pory nie grzeszyłam i później grzeszyć nie zamierzam, ale ten jeden raz, na święta chciałabym podarować sobie odrobinkę luksusu (właśnie w postaci tylko i wyłącznie tego majonezu). Waham się.
Obserwuj wątek
    • nomya Re: Mojonez 19.12.10, 13:47
      Jeżeli tylko ten jeden raz i jednym produktem chcesz zgrzeszyć, to dlaczego nie. Faktycznie jak na majonez proporcje są super.
      • nescafffe Re: Mojonez 19.12.10, 13:57
        Nomya - na Ciebie zawsze można liczyć.

nomya napisała:
        > Faktycznie jak na majonez proporcje są super.

Właśnie dlatego zaczęłam się zastanawiać, aby spróbować go na święta.
    • agi.nett Re: Mojonez 19.12.10, 15:40
      ten grzech nie jest makabrycznie duzym grzechem, wiec uwazam, ze na swieta mozna...:)
      • joko5 Re: Mojonez 19.12.10, 16:07
        co to za majonez??????? gdzie wadziłaś?????????
        • gusia210 Re: Mojonez 19.12.10, 17:02
          no właśnie.Co to za firma?
          • nescafffe Re: Mojonez 19.12.10, 18:22
            Przykro mi to stwierdzić, ale niestety, nie jest on dostępny w Polsce (a szkoda, bo pewnie znalazłby wielu swoich wielbicieli).
            • nomya Re: Mojonez 20.12.10, 09:30
              > Przykro mi to stwierdzić, ale niestety, nie jest on dostępny w Polsce (a szkoda
              > , bo pewnie znalazłby wielu swoich wielbicieli).
              >

nescafffe, ale to nie jest odpowiedź na pytanie. Na tym forum udzielają się nie tylko dziewczyny z Polski. Napisz po prostu markę tego majonezu i tyle. Sama jestem bardzo ciekawa co to za cudo jest i gdzie można je dostać ;]
              • nescafffe Re: Mojonez 20.12.10, 11:35
                Nomya, przepraszam. Rzeczywiście. Ponieważ odpowiedź moja była podawana w pośpiechu może dlatego wyszła niezbyt precyzyjna. Już się poprawiam. Jest to produkt firmowy Asdy a nazywa się Asda Extra Light.
                • nomya Re: Mojonez 20.12.10, 12:37
                  Ok, dzięki serdeczne. Dobrze wiedzieć, że Asda ma aż taki lajtowy majonez :)
                  • nescafffe Re: Mojonez 20.12.10, 13:13
                    A ma, ma. Ja od kiedy jestem na diecie półkę z mojonezami omijałam szerokim łukiem. Ale moja córcia lubi majonez, więc pomyślałam (niestety dieta w moim umyśle zrobiła swoje), że dlaczego ona ma jeść tak tłusty majonez skoro możne jeść zdrowiej. Przekopałam wszystkie majonezy w sklepie i proszę JEST!! Oczywiście jak dla nas teraz ten majonez jest od wielkiego święta. Ale po diecie na pewno będę używała tego majonezu a nie zwykłego.
    • anja_maciejka Re: Mojonez 19.12.10, 21:00
      A te wartości to na 100 ml podałaś czy na 1 porcję(15 ml)? Bo mój light Hellman'sa na 1 łyżke też ma takie wspaniale parametry;)
      • nescafffe Re: Mojonez 19.12.10, 22:47
        Oczywiście, że te wartości podałam na 100 ml. Dlatego uważam, że jest bardzo zbliżony do ideału.
        Na 10 ml majonezu wartości są następujące: białko - 0,1, węglowodany - 1,3, tłuszcz - 0,7.
        • gusia210 Re: Mojonez 21.12.10, 14:08
          jeszcze jedno.Gdzie można go kupić?W UK?A czy może jest w Niemczech?
          • nescafffe Re: Mojonez 21.12.10, 14:38
            W UK. Asda jest siecią brytyjskich supermarketów. W Niemczech jej raczej nie ma (przynajmniej mi nie obiło się o oczy).
            • gusia210 Re: Mojonez 23.12.10, 11:23
              dzięki.Czas zapędzić na zakupy znajomych w UK.:)
              • marninor Re: Mojonez 24.12.10, 12:42
                W UK jest dużo fajnych dukanowych produktów w tesco , szynka, galaretki, krewetki swieże , surimi, jogurt grecki, jogurt total 0%, nie widziałam serka homo ale jeszcze poszukam no i teraz ten majonez... jest też danone shape 0% ma węgle ale to i tak zawsze 0% tłuszczu ;) na grzeszenie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka