Dodaj do ulubionych

dieta dukana

IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 14:36
miałam od dziś być na tej diecie rano zjadłam biały serek na śniadanie poszłam do sklepu kupiłam co potrzebne przyszłam głodna zrobiłam sobie jajecznice na suchej patelni zjadłam bez chleba jakoś tak dziwnie się jadło i krótko mówiąc wciąż byłam głodna poszukałam w internecie co tam jeść jak robić i weszłam na wątek że ta dieta szybko odchudza ale jest bardzo niezdrowa więc w tej chwili jem murzynka i zaraz skuszę się na jabłko na które mam ogromną chęć a w tej diecie to chyba za pół roku mogłabym je dopiero zjeść więc i tak bym bez owoców nie wytrzymała ta dieta jest nie dla mnie
Obserwuj wątek
    • dora2905 Re: dieta dukana 03.01.11, 17:14
      Ja też uważam, że to nierozsądne, że nie można jeść owoców i warzyw przez pewien czas. A przecież one są baaardzo zdrowe i potrzebne naszemu organizmowi.
      • voxave Re: dieta dukana 03.01.11, 17:35
        smutne jest to,że wypowiadacie sie,panie na temat którego nie znacie---jestem na tej diecie 3,5 m-ca schudłam 11 kg robie co miesiąc analizę krwi i moczu--jest coraz lepiej a nie gorzej----po prostu trzeba miec wiedze na ten temat
        • usunelamkonto Re: dieta dukana 04.01.11, 22:30
          zastanawialam sie nad nia, moze i bym przeszla. ale przebywam w 3 roznych miejscach, i dojdzie niedlugo uczelnia - problemy z zywieniem sie albo.... wyjazd na wesele - gdzie sa konkretne posilki bez dopasowan, wyjscie z przyjaciolmi do knajpy a nie wszystko jest dostepne w barze co mozna jesc

odpuscilam sobie myslenie o niej. mysle ze wiecej bialka i warzyw przyda sie na codzien bez diety
          • Gość: Dieta Proteinowa Re: dieta dukana IP: *.jmdi.pl 05.01.11, 14:04
            Według mnie dieta proteinowa nie jest idealną dietą, ale chudnie się na niej dość szybko i póki co ta dieta daje dość dobre rezultaty. Zanim jednak przystąpi się do tej diety należy zrobić test dukana, który okresli waszą idealną wagę i czas trwania poszczególnych faz diety. Ja byłam na tej diecie i jest z niej super zadowolona, bo udało mi się schudnąć 8 kg.
            Jeśli chodzi o warzywa i owoce to nie można ich jeść tylko w pierwszej fazie, która trwa od 1 do 10 dni w zależności od tego jak dużo macie do zrzucenia. Pierwsza faza 10 dni dla osób które chcą zrzucić ponad 20 kg!
            Najbardziej na tej diecie brakowało mi pieczywa, ale można sobie z tym poradzić robiąc placek z otrąb owsianych. Nie smakuje jak bułeczka, ale jak sie ma dobry przepis to placek wychodzi super. Ja robiłam go z tego przepisu Przepis na placek z otrąb
        • flawina Re: dieta dukana 14.01.11, 23:30
          zgadzam sie
          jestem 3 tydzien na Dukanie
          Chudne i nie jestem glodna
          bialko doskonale syci :-)

bbaaaaaaaaaaaaardzo brak mi slodyczy hehe ale dam rade. Slodzik pomaga. A warzywa i owoce zaraz bede mogla jesc. To tylko kilka tygdni
        • Gość: jasia691 Re: dieta dukana IP: *.tktelekom.pl 03.02.11, 22:31
          Powiedzcie mi prosze ile mozna chudnac w jeden dzien na 1 fazie? Jestem na tej diecie od 7 dni i trace różnie -najmniej 0,5 kg max 2,300kg!Czy mogę być dłużej,np:14 dni? A jak przejść na 2 fazę? Od razu wejść w pw czy tylko p przez 5dni a potem pw? Podpowiedzcie ,nie mam kogo pytać a książki też nie mam!
          Bałam się że jedzenie będzie nie dobre lub ja nie wytrzymam,ale najgorszy był pierwszy dzień i połowa drugiego! Teraz szykuje rodzince obiad a mnie nic nie rusza! Jedzonko pycha! Ile dziennie powinno się zjadać białka a ile kalorii?
          Pozdrawiam wszystkie "dukanki" i proszę o podpowiedzi!
          • aleksandra_b Re: dieta dukana 04.02.11, 08:22
            Różnie się chudnie, niektórzy więcej, niektórzy mniej, ale nie liczy się ile dziennie schudniesz, tylko suma straconych kilogramów. Długość pierwszej fazy zależy od tego, ile chcesz schudnąć. 14dni to strasznie długo do stosowania przy bardzo dużej nadwadze i wtedy lepiej skonsultować się z lekarzem. Jeśli zbytnio przedłużysz pierwszą fazę, to potem czekają Cię zastoje. Warto sobie zrobić wcześniej test, ile ma trwać każda faza. Drugą fazę zaczynasz od dni PW. Kalorii nie liczysz, jesz po prostu produkty z listy dozwolonych, starasz się nie głodzić. Białka powinno się jeść minimum 1g na kilogram masy ciała.

Książkę należałoby przeczytać. Naprawdę. Bo skąd będziesz wiedziała, co możesz jeść, a co nie?
    • malgosia30_pl Re: dieta dukana 11.01.11, 14:55
      W dietę dukana weszłam w kwietniu 2010 r. w przeciągu 3 miesięcy schudłam 10 kg. W pierwszych 2 tyg. diety było ciężko, bo miałam ochotę na słodycze i męczył mnie ciągły głód ale z czasem to minęło i było już naprawdę dużo łatwiej. Wagę utrzymuję taką samą do dziś. A czy jest niezdowa ? Wcale tak nie uważam. Będąc na samym białku jadłam dużo ryb: pieczonych, grilowanych, wędzonych, cielęcinę, wołowinę na różne sposoby zagryzając oczywiście je chlebkiem z otrąb owsianych. Z czasem zaczęłam jeść dużo warzyw. Nie sądzę żeby można było od tekiego jedzenia zachorować. Uważam, że jeśli naprawdę chce się schudnąć to można wszystko przetrzymać.
      • iwona_36 Re: dieta dukana 17.01.11, 14:20
        Małgosia bez efektu jojo??gratuluje!a po diecie Dukana, gdy się ja zakończy co trzeba jeść??tak samo dużo białka jak przy diecie??
        • flawina Re: dieta dukana 26.01.11, 22:08
          wszystko masz napisane w jego ksiazce - kosztyje niecale 20zł :-)
          do konca zycia masz jeden bialkowy dzien (czwartek) i juz :-)

swoja droga zastanawia mnei dlaczego akurat czawetek ? bo przed weekendowym objadaniem? :-)
        • malgosia30_pl Re: dieta dukana 02.02.11, 11:52
          Aby uniknąć efektu jojo, jednen utracony kilogram przeliczamy na 10 dni wychodzenia z diety bez efektu jojo. W moim przypadku to 100 dni, które polegają na tym, że jemy to co dotychczas (białko+warzywa), włączając jeden owoc dziennie (najlepiej jabłko), dwie kromki chleba pełnoziarnistego dziennie, 3 plasty sera gouda oraz mamy dwa odświętne posiłki tygodniowo, czyli jemy to co chcemy np. schabowego z ziemiakami ale tylko dwa razy w tygodniu. W ten sposób przyzwyczajamy organizm do tłuszczów ale w bardzo wolnym tempie, co pozwala uniknąć efekt jojo. Przyznam szczerze, że ja swój okres trochę skróciłam, ale także z pozytywnym rezultatem.
    • maki-chan Re: dieta dukana 17.01.11, 18:05
      nie mogę jeść nabiału więc dla mnie też dieta odpada. od osób które ją stosowały słyszałam neagtywne opinie. podobno nie jest najlepsza dla zdrowia.
      • starajacasie82 do maki-chan 18.01.11, 10:27
        Biorąc się za jakakolwiek dietę należy troszkę o tym poczytać, a nie na żywioł, bo wówczas faktycznie można sobie wyrządzić krzywdę, ale jak ktoś stosuje się do pewnych zasad zwłaszcza picie dużej ilości płynów i robi to z rozsądkiem to nic mu nie grozi. Uwierz mi, nic się nikomu nie stanie jeśli nie będzie jadł smażonego na tłuszczu czy słodyczy, a wręcz przeciwnie wyniki np. cholesterolu u mnie bardzo spadły, więc oprócz figury laski jestem tez zdrowsza. Zgadzam się, że każdy organizm jest inny i nie każdy jest to w stanie przyjąć, ale nie neguj czegoś o czym nie masz pojęcia.
    • Gość: Ania Re: dieta dukana IP: 94.75.119.* 03.02.11, 15:45
      hej, też stosowałam tą dietę. ale po około 3 tygodniach zrezygnowałam bo mimo trzymania sie ściśle tej diety nie schudłam nic. Postanowiłam inaczej sie odchudzać. Zaczęłam chodzić na spacery i biegać. Jako trener posłużył mi prosty krokomierz FORECASTER. dzięki niemu mam większą motywację do spacerowania. i schudłam już 5kg. ;-)
    • ja.kobietka Re: dieta dukana 03.02.11, 17:14
      Dieta Dukana nie jest zdrowa ponieważ na dłuższą metę zakwasza organizm, a to prowadzi do bardzo poważnych chorób.
      Najlepsza dieta na świecie? Jesc mniej a częściej i ruszać się jak najwięcej. Same korzyści dla zdrowia:)
      ---
      "nawet najdalsza podróż zaczyna się od pojedynczego kroku"
      www.kobietkibiegaja.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka