31.01.11, 22:10
jestem nowa, mysle o tej diecie od ok tygodnia;)
czytam ksiazke, fakt troche po łebakach ale nie kumam
1. faza uderzeniowa, chce schudnac 8-10kg wiec czytam ze ponizej 10kg to 3 dni
2. faza naprzemienna z warzywami - nie kumam jak mam to stosowac
pasowałoby mi to:
1/1 1 dzien protein, na zmiane na 1 dzien proteiny z warzywami
albo nawet lepiej
2/0 2 dni w tyg protein i 5 "zwyczajnych": co znaczy zwyczajnych? ze mozna jesc wszystko z fazy 3, 4 pisza ze nadaje sie dla tych które maja góre szczupła a dupsko i uda grube - to tak jak u mnie...ale co wtedy z faza 3 i 4 skoro juz w 2 jem wszystko?
stosował ktos ten rytm? i był zadowolony z efektów?
Obserwuj wątek
    • skinny_florida_bebe Re: 2/5? 01.02.11, 10:23
      heheheheheheeheh ależ się uśmiałam :)
      • corelll Re: 2/5? 01.02.11, 10:51
        a co w tym śmiesznego?;)
    • agi.nett Re: 2/5? 01.02.11, 12:03
      ej poczekajcie, napisala ze nic nie kuma i mamy jej powiedziec :)))) a ze sie w tym gubi, no to coz :)))))) dupsko mnie tez rozwalilo na maxa :)))))
      faza 2 to faza 2, jak masz ksiazke to przeczytaj ja najpierw baaardzo dokladnie a nie po lebkach :) nie jesz na niej wszystkiego tylko 100produktow, ktore sa w ksiazce wyraznie wyszczegolnione :) 2/5 czy 5/5 czy 1/1 oznacza ze 1 dzien samo bialko wzerasz a 1 bialko+warzywa. i tylko tyle :)))
      • corelll Re: 2/0? 01.02.11, 12:27
        mamieszałam, chodziło mi o 2/0
        tak to chyba nazywają w ksiązce
        pisza ze 1 faza to dni proteinowe, potem dla osób o dużym dole jest faza 2 -> 2/0 - czyli pisza ze 2 dni proteinowe w tygodniu a 5 dni normalne jedzenie-> tak to nazywają
        mnie by to pasowało, ale nie wiem co przy takim układzie z faza 3 i 4?
        nie opisują tego dalej dokładnie
        • otiku Re: 2/0? 01.02.11, 12:36
          Przyznam się, że nie przeczytałam książki do końca i nie znam takiej kombinacji.
          Za to zrozumiałam o co chodziło Ci z I fazą, tak jeśli ktoś chce schudnąć całościowo do 10 kg to wystarcza mu 3 dni fazy I.
    • madzioreck Re: 2/5? 01.02.11, 12:58
      Nie wiem, laski, co Was tak rozśmieszyło, szczerze mówiąc... Dr. Dukan faktycznie pisze w książce o trybie, w którym przez 5 dni nie stosujemy żadnej diety, a 2 dni robimy czysto proteinowe.
      Nie mam pojęcia, co wtedy z 3 i 4 fazą... zapytam na innym forum i postaram się odpowiedzieć :)
      • corelll Re: 2/0? -> madzioreks -> DOKŁADNIE O TO MI CHODZI 01.02.11, 13:28
        :)))))))))))
      • agi.nett Re: 2/5? 01.02.11, 13:32
        mnie rozsmieszyla rozbrajajaca szczerosc corellki co do swojego dupska :)))))) wysiadlam i sie posikalam :)))
        a merytorycznie, to powiem szczerze, ze tez nei mam zielonego pojecia co wtedy z 3 i 4. no wlasnie, madzioreck moze dopyta :)
        • madzioreck Re: 2/5? 01.02.11, 13:38
          Ano, dupsko faktycznie mnie też rozwaliło ;) Autorko, my tu mamy tyłeczki, apetyczne, chudsze, grubsze, mniejsze, większe, okrągłe, tyłeczki!!!:D Jakby mi ktoś oddał kawałek swojego... bo mój się zrobił płaski, muszę chyba iść poćwiczyć mięśnie pośladków, chciałabym mieć taki... no wiecie, wystający, jak się stanie bokiem, a nie mam :(
          • agi.nett Re: plaskie dupsko 01.02.11, 13:44
            mam to samo ze swoim dupskiem madzioreck hahahahahaha plaskie dupsko jak nalesnik :)
            a i cwicze kurde. trzeba bardziej, o rany...:( coz.
    • snor-snow Re: 2/5? 01.02.11, 13:38
      no i tyle smiechu a okazuje sie że nawet te, które swietnie wszystko wiedza może zagiąć "Nowa".
      a nie lepiej od razu napisać nie wiem?
      • agi.nett Re: 2/5? 01.02.11, 13:53
        lepiej! :)

jezu ale mam glupawe a propos dupska, cyckow i wszystkich tych rzeczy, co ma byc wieksze, co mniejsze, jak to wszystko spreparowac, zeby bylo pieknie proporcjonalne, a ze sie nie da to mam jeszcze wieksza glupawe i doła...:)) a moze to dlatego, ze i mnie choróbsko dopadlo i majacze w gorączce juz..
    • madzioreck "Metoda doktora Dukana", str. 65 01.02.11, 14:01
      skinny_florida_bebe napisała:

> no ja przeczytalam, ale nadal czegos takiego nie widzialam. moze dlatego ze czy
      > talam ten nowsza :)

cytuję:

"2 dni czystych protein [P] i 5 dni zwyczajnego odżywiania, bez specjalnej diety
      Innym wariantem rytmu 2/5 jest rytm 2/0, czyli 2 dni diety proteinowej i 5 zwykłych dni, bez specjalnej diety, ale też bez zbytnich ekscesów. Kuracja oparta na takim rytmie jest doskonała dla kobiet cierpiących na cellulit, często bardzo szczupłych w górnych partiach ciała, w ramionach, biuście czy na twarzy, ale obdarzonych krągłymi biodrami i udami. Rytm ten pozwala, szczególnie w połączeniu z leczeniem miejscowym (np. mezoterapią), na osiągnięcie najlepszych rezultatów w "gubieniu" centymetrów w wybranych dolnych partiach ciała, oszczędzając jego górne partie"
      • skinny_florida_bebe Re: "Metoda doktora Dukana", str. 65 01.02.11, 14:07
        o jezus :)
        zwracam honor...
      • agi.nett Re: "Metoda doktora Dukana", str. 65 01.02.11, 14:12
        wlasnie....ale dalej nie mamy odp na pytanie corelll co z 3 i 4 faza po czyms takim....?a moze potem nie ma zadnych faz? a moze to jest faza sama w sobie...postaram sie tez pobuszowac i poszukac n/t
    • slimakpokazrogi Re: 2/5? 01.02.11, 16:52

ja się zgadzam , ze taki tryb może być skuteczny - ALE - pod warunkiem, że "normalne jedzenie" to w zasadzie dieta zbilansowana. Poza tym, już którys raz widzę, że ktos kto chce zgubic "tylko z bioder" chce wybrać ten system. To nie jest tak, że jak jemy jednen dzień białka, dwa dni warzywa, to gubimy z brzucha, jak tzry dni proteiny to gubimy z ramion, a jak dwa to z bioder... to tak nie działa - to nie zaden "zaklęty system", który nagle odchudzi same biodra. Dukan pisze wyraźnie o powiązaniu z terapią - ja bym taki system traktowała jako wzmocnienie terapii, a nie dietę jako taką. Można schudnąć pewnie na takim systemie ale bardzo, bardzo, bardzo długofalowo. Zakładam, ze 10 kilo to byłoby około roku pewnie i to tez pod warunkiem trzymania diety zbilansowanej bez szaleństw w dni normalne...

Nie jestem zwolenniczką tego systemu, bo osiągnięte efekty nie będą na tyle szybkie i spektakularne, aby mieć wystarczająca siłe woli do utrzymania diety... Oczywiście jestem za wolnymi efektami, bo są trwalsze, ale aż tak wolno to by mi się nie chciało:P
    • madzioreck Re: 2/5? 01.02.11, 18:25
      Na innym forum mówią, że powinna nastąpić normalna III faza, później IV. Poczekam jeszcze na inne odpowiedzi.
      • ach1983 Re: 2/5? 11.03.11, 14:42
        Corell mam pytanie, czy zdecydowałaś się iść tym rytmem 2/0? Ja dopiero zaczęlam 2 fazę tym rytmem i jestem ciekawa czy faktycznie są po niej efekty i jak szybko?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka