Dodaj do ulubionych

Duży biust a waga

04.03.11, 17:00
Dziewczyny, mam 110 w biuście ( rozmiar stanika HH ). Myślę, że powinnam korygować swoją wagę o ten duży biust. Jak oglądam Wasze współczynniki BMI to macie dużo lepsze ode mnie, choć niektóre z Was ważą więcej.
Kiedyś, gdy byłam szczupła mierzyłam sobie zawartość tkanki tłuszczowej. Ważyłam wtedy 60 kg a wyszło mi, że prawie nie mam tłuszczu. Doktorka, która robiła pomiar powiedziała mi, że nie powinnam się przejmować wagą, bo mam duży biust. Ale nie powiedziała mi o ile. Macie jakieś pomysły dla mnie ?
Obserwuj wątek
    • mamalideczki Re: Duży biust a waga 04.03.11, 18:24
      A jaki masz obwód pod biustem? Piersi rzeczywiście mogą sporo ważyć i optycznie powiększać sylwetkę, ale myślę, że w Twoim przypadku nie wpływają aż tak bardzo na BMI. Możesz jako cel obrać górną granicę normy, zawsze to jednak waga w normie ;-) Najważniejsze, żebyś się dobrze czuła sama ze sobą.
      Ja mam rozmiar 80G teraz, więc też niemało :-)
    • slimakpokazrogi Re: Duży biust a waga 04.03.11, 19:32
      znalazłam info, że chorobliwą wielkośc piersi stwierdza się , gdy jedna wazy ponad 1,5 kg. Więc Twój biust pewnie 3 kilo nie waży. Oczywiście jest cięższy od małego , ale myślę, ze nie więcej niż kilogram do dwóch. To nie az taka wielka róznica na wadze. Natomiast możesz być po prostu cięzkiej kości (co tez nie zawsze aż tak widać). Rodzina mojego męża cała jest cięzka i wszyscy wyglądają najlepiej przy BMI około 25.
      • lucjola Re: Duży biust a waga 04.03.11, 20:30
        forum.gazeta.pl/forum/w,86228,90963254,0,Czy_wiecie_ile_waza_Wasze_piersi_.html
      • madzioreck Re: Duży biust a waga 05.03.11, 00:57
        > znalazłam info, że chorobliwą wielkośc piersi stwierdza się , gdy jedna wazy po
        > nad 1,5 kg. Więc Twój biust pewnie 3 kilo nie waży.

Powiem Ci, że nie jestem przekonana, czy mój biust nie ważył, kiedy nosiłam brytyjskie 32J (70J):D
    • slimakpokazrogi Re: Duży biust a waga 04.03.11, 19:33
      acha, a BMI zależy TYLKO od wzrostu -czyli, jesli ktos ma niższe BMi, a waży więcej od Ciebie znaczy , że jest po prostu wyższy.
      • lucjola Re: Duży biust a waga 04.03.11, 20:22
        Też na to wpadłam :)
        slimakpokazrogi napisała:

> acha, a BMI zależy TYLKO od wzrostu -czyli, jesli ktos ma niższe BMi, a waży więcej od Ciebie > znaczy , że jest po prostu wyższy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka