laluna1111
21.03.11, 10:57
Witam!
Zamierzam jutro zacząć tę dietę. Pierwszy raz dietę Dukana ale odchudzam praktycznie się do pierwszej ciąży non stop. Mam 172cm i do pierwszej ciąży ważyłam ładnie max 70kg (co w tamtych czasach było i tak za dużo :) ) ale potem były problemy w ciąży , hormony i po porodzie ważyłam 110kg! No nic, trochę się załamałam ale po ok 1,5 roku udało mi się zrzucić 30kg na diecie Cambrigde. Potem było ok, ale bardzo chcieliśmy mieć rodzeństwo dla naszej córci i zaczęłam brać hormony. Oczywiście waga w górę. Potem szczęśliwie urodziła się nasza druga córcia a waga pokazywała znów 100kg... Teraz ma już dwa latka a ja ciągle walczę o mniejszą wagę, niestety z małym skutkiem. waga wachała się między 110 a 93kg i mimo straconych dwóch kilogramów powracały trzy... Postanowiłam spróbować czegoś nowego. Czytałam o Waszych sukcesach, bardzo mnie to zmobilizowało. Moja obecna waga to 103 kg więc naprawdę dużo.
Może ktoś właśnie zaczyna? Zaczynam jutro, więc proszę o wsparcie :) Na pewno razem łatwiej. Mam jeszcze pytanie do doświadczonych : jak mniej więcej określić wielkość i ilość porcji w I i II fazie? Czytałam że można jeść ile się chce i jak dużo potrzebuje... Ale jak to jest u Was. Próbowałam się doczytać ale jakoś precyzyjnej odpowiedzi nie znalazłam. Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam